maritbet girişmaritbet
Capatect Isı Yalıtım Sistemleri ile binaların dayanıklılığını arttırmak mümkün!

Capatect Isı Yalıtım Sistemleri ile binaların dayanıklılığını arttırmak mümkün!

Binaların depreme ve aşınmalara karşı dayanıklı olması, göçme riskinin azaltılması ve yeni inşa edilecek binaların depreme dayanıklı olması konut alırken aranan en önemli kriterlerden biri halini aldı

Ülkemizde nüfus artışının yanında kontrolsüz arazi kullanımı ve plansızlık, hatalı ve denetimsiz inşaat yapım süreçleri, yetersiz altyapı hizmetleriyle birlikte çevrenin bozulması sonucunda özellikle büyük kentlerimizdeki yapılar önemli bir deprem riskiyle karşı karşıya bırakıldı. Deprem sonrasında yapılan araştırmalar göz önünde bulundurulduğunda, binaların yüzde 64'ünde donatı korozyonu tespit edildi. 

Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcı Gülay Dindoruk,”Binanın sağlam ve depreme dayanıklı olması konut alırken tercih edilen ilk kriter. Binanın sağlam olması içinde aşınma ve  korozyon gibi binanın ömrünü kısaltan etmenlerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Yüzeyleri uygun şekilde korunmayan metal ve metal alaşımlarının bozunmasıyla oluşan korozyon sonucu binalar yıpranıp dayanıklılığını kaybediyor. Bu etkileri azaltmanın yolu ise, binanın yapı elemanlarına değişik şekillerde giren su ve oksijeni uzak tutmaktan geçiyor.” dedi.
 
Yapı elemanlarına etki eden su, yapıya değişik kaynaklardan ulaşabiliyor. Bu kaynaklar; yağmur, zemin suyu ve atmosferdeki su buharı şeklinde olabileceği gibi yoğuşma yolu ile de olabiliyor.
 
Yoğuşma riskinin azaltılması veya ortadan kaldırılması için de;  yapı bileşeninin dış iklim koşullarından korunmasıyla sağlanabileceğini dile getiren Gülay Dindoruk,” Dış cephe ısı yalıtımı yapılan binalarda, yapı bileşenleri sıcak kalıp yoğuşma sıcaklığının üstünde tutuluyor. Böylelikle de bina, yoğuşmanın zararlı etkilerinden korunarak binadaki korozyon etkileri azaltılmış oluyor.” dedi.
 
Isı yalıtımı yaptırırken malzeme seçiminin de öneminden bahseden Gülay Dindoruk,” Ancak doğru malzemeler ve uygun kalınlıktaki levhalarla bir ısı yalıtım sisteminden istenen performans alınabilir. Yüksek levha kalınlıklarına göre gerçekleştirilen ısı yalıtımı ile hem binanın dış yüzeyi korunmuş olup, hem de verimli bir enerji tasarrufu sağlanmış oluyor.  Isı yalıtımı yaptırırken, yalıtımda kullanılacak malzemelerin nefes alma ve esneklik özellikleri dikkate alınmalıdır. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen ısı yalıtımında, yapı ömrünü olumsuz yönde etkileyen korozyon etkileri engellenmiş olur.” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Termal konfor ve sağlığı koruyan ısı yalıtımı ile enerjiden %60 tasarruf edilebilir
  • 04.07.2022 10:52

Termal konfor ve sağlığı koruyan ısı yalıtımı ile enerjiden %60 tasarruf edilebilir

Isı yalıtım sektörünün lider markası Dalmaçyalı; Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Pr ...

İzocam, ısı yalıtımında doğru bilinen 15 yanlışı açıkladı!
  • 15.03.2022 09:27

İzocam, ısı yalıtımında doğru bilinen 15 yanlışı açıkladı!

Türkiye’yi 57 yıl önce yalıtımla tanıştıran lider marka İzocam, yalıtımda yanlış ...

Türkiye'nin enerjisinin yüzde 40'ı evleri ısıtmaya harcanıyor
  • 03.02.2022 11:28

Türkiye'nin enerjisinin yüzde 40'ı evleri ısıtmaya harcanıyor

Dünyada hızla artan enerji maliyetleri sonrasında binalarda enerji tasarrufu içi ...

"Isı yalıtımıyla gazdan 1 milyar dolarlık tasarruf mümkün"
  • 03.10.2018 14:03

"Isı yalıtımıyla gazdan 1 milyar dolarlık tasarruf mümkün"

GAZBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan "Türkiye'de şu anda 5,6 milyon konut ...

Isıtmada doğru tercih
  • 13.02.2012 16:20

Isıtmada doğru tercih

Avrupa Konutları Mekanik Tesisat Şefi Kerim Akıncı, ısıtma sistemi hakkında bilg ...

ISI YALITIMI
  • 07.12.2011 13:54

ISI YALITIMI

XPS Isı Yalıtım Sanayiciler Derneği Yön. Kur. Bşk. Yrd. Emrullah Eruslu ısı yalı ...