maritbet girişmaritbet
Borsa İstanbul Finans ve Teknoloji Yerleşkesi'nin temel atıldı

Borsa İstanbul Finans ve Teknoloji Yerleşkesi'nin temel atıldı

MKK ile Takasbank'ı tek çatı altında toplayacak Borsa İstanbul Finans ve Teknoloji Yerleşkesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Borsa İstanbul'u bir mükemmeliyet merkezi haline getirecek çalışmaların bulunduğunu belirterek, "Bu çerçevede Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ve Takasbank'ı aynı yerleşke içinde bir araya getiriyoruz" dedi.

MKK ile Takasbank'ı tek çatı altında toplayacak Borsa İstanbul Finans ve Teknoloji Yerleşkesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. 

Törende konuşan Turhan, inşa edilecek yerleşke kapsamında MKK ve Takasbank'ı bir araya getireceklerini, MKK'nın 250 ve Takasbank'ın da 300 personeli için ofisler inşa edeceklerini belirterek, kasım ayında faaliyete geçecek Birincil Veri Merkezi'nin gelecek dönem için yetmeyeceğinin anlaşıldığını, hem yurt içi hem uluslararası taleple karşılaşıldığını belirtti. 

A Blok altında da 3 bin 600 metrekare alanda yeni bir veri merkezinin hizmete alınacağını bildiren Turhan, bu veri merkezinde hem yatırım kuruluşları hem de müjdesini vereceği bölgedeki başka borsaların bilgi işlem sistemlerinin yer alacağını kaydetti.

Turhan, şunları söyledi:
"Sürdürülebilirlik bizim için önemli bir konu. Sürdürülebilirliğin de olmazsa olmazı yeşil teknolojileri, akıllı bina teknolojilerini en etkin bir şekilde kullanmak. Yeni yapacağımız binada yer alacak 3 katlı olarak projelendirilen güç merkezi hem birincil ve ikincil veri merkezleri ile kampüsün hem de çevredeki diğer eklentilerin enerji ihtiyacını kesintisiz karşılayacak, aynı zamanda kurulan otomasyon merkezinden de yerleşkenin her türlü mekanik, teknik, ısıtma, soğutma, iklimlendirme, aydınlatma, yangın önleme gibi ihtiyaçlarını tam otomatik karşılayacak şekilde kurgulandı. Maslak ana dağıtım merkezinden 3,5 kilometre uzunluğunda enerji hattı bağlantısı yapıyoruz. Bu sayede minimum kesinti hedefliyoruz. Enerji merkezimiz sayesinde birincil ve ikincil veri merkezilerin 7 MW kurulu gücü olacak."

Turhan, Borsa İstanbul'u bir mükemmeliyet merkezi haline getirecek çalışmaların bulunduğunu anlatarak, "Bu operasyonları hassas şekilde çalışan Haldız İnşaat ile yapacağız. Tüm bu operasyon 400 gün içinde, yani Ağustos 2015'te tamamlanacak. Toplam inşaat alanı 36 bin 500 metrekaredir. İhale bedeli de 83 milyon 500 bin liradır" diye konuştu. 

Turhan'ın konuşmasının ardından Borsa İstanbul Finans ve Teknoloji Yerleşkesi'nin temel atıldı.

AA

 

Yorum Yaz