maritbet girişmaritbet
Borçelik yeni ürün ve hizmetleriyle büyüyen endüstriyel yapı sektörüne yön verecek!

Borçelik yeni ürün ve hizmetleriyle büyüyen endüstriyel yapı sektörüne yön verecek!

Borçelik Genel Müdür Yardımcısı Sinan Sözen, "Müşterilerimize yeni ürün ve hizmetler sunmak için süreçlerimizi yeniliyor, gerekli olan her türlü ilave yatırımın çalışmasını sürat ve titizlikle yapıyoruz" diye konuştu

 

Borçelik olarak, hizmet verdikleri sektörlerin büyümesine paralel, yeni ürün ve hizmetler sunacaklarım söyleyen Borçelik Genel Müdür Yardımcısı Sinan Sözen, yatırımlarını, 2011 2015 yıllarım kapsayan stratejik planlan doğrultusunda sürdürdüklerini belirtti. Teknolojik gelişmeleri yalandan takip ettiklerini dile getiren Sözen, aynı zamanda çeşitli projelerle, iş süreçlerini geliştirmeyi ve iyileştirmeyi sürdürdüklerini kaydetti. Bu stratejik plan dahilinde 2012 yılının Borçelik açısından verimli geçtiğine değinen Sözen, "Müşterilerimize yeni ürün ve hizmetler sunmak için süreçlerimizi yeniliyor, gerekli olan her türlü ilave yatırımın çalışmasını sürat ve titizlikle yapıyoruz. 2012 yılında da pazar payımızı ve rekabet gücümüzü artıracak yatırımlarımızı sürdürdük" açıklamasında bulundu. 
 
Türkiye'de galvanizli yapı çeliğinin 2.00 mm kalınlığa kadar ana üreticiler tarafından üretilebildiğini belirten Sözen, Borçelik olarak 0.25 - 4.00 mm aralığında galvanizli yapı çelikleri ürettiklerini ve bu alanda Türkiye'deki tek üretici konumunda bulunduklarım iddia etti. Çeliğin, depreme dayanıklı binaların inşa edilmesinde önemli bir malzeme olduğuna dikkat çeken Sözen, inşaat sektörüne yönelik üretimlerinin yanı sıra, projeleriyle de bu alandaki gelişime destek sağladıklarım kaydetti. Sözen, destek verdikleri projeler ile ilgili şunları söyledi: "Çelik konstrüksiyonlu binaların yaygınlaşmasına destek verdiğimiz proje kapsamında, 1999 Marmara Depremi'nde yıkılan bir ilköğretim okulunun yerine, Türkiye'nin ilk çelik taşıyıcılı okulu olan Tevfik Seno Arda Lisesi inşa edildi. Avrupa Yapısal Çelik Birliği ve Türk Yapısal Çelik Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen projeye destek veren kuruluşlar arasında yer aldık." 
 
Kapasitesi yıllık 1.5 milyon ton 
Türkiye'nin ilk özel ve ikinci en büyük yassı çelik üreticisi olarak 1990 yılında kurulduklarım hatırlatan Sözen, 1994,2003 ve 2008 yıllarında gerçekleştirilen toplam 500 milyon dolarlık yatırımın ardından Borçelik'in kapasitesinin yıllık 1.5 milyon tona yükseldiğini dile getirdi. Üç soğuk haddeleme, üç sıcak daldırma galvaniz hattı ve 900 bin tonluk galvaniz kapasitesiyle, Türkiye'nin en yüksek üretim kapasitesine sahip olduklarım iddia eden Sözen, 'Ticari, çekme, derin çekme, ekstra derin çekme, dual fazlı, fırında sertleşebilen, refosforize, HSLA, emayelik ve yapı çeliği kategorisindeki ürünlerimizi yüksek teknolojiyle üretiyoruz" dedi. 
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Borçelik yeni ürün ve hizmetleriyle büyüyen endüstriyel yapı sektörüne yön verecek!
  • 08.01.2013 10:50

Borçelik yeni ürün ve hizmetleriyle büyüyen endüstriyel yapı sektörüne yön verecek!

Borçelik Genel Müdür Yardımcısı Sinan Sözen, "Müşterilerimize yeni ürün ve hizme ...

Borçelik, yatırımda hız kesmeyecek
  • 30.01.2012 11:19

Borçelik, yatırımda hız kesmeyecek

Borçelik Genel Müdürü Erkan Kafadar, hizmet verdikleri sektörlerin büyümesine pa ...