maritbet girişmaritbet
Bomaksan profesyonel hava temizleme sektöründe yüzde 100 büyüdü

Bomaksan profesyonel hava temizleme sektöründe yüzde 100 büyüdü

2020 yılında yüzde 100 büyüyen Bomaksan, profesyonel hava temizleme sektörünün büyüme hedeflerini açıkladı.

Endüstriyel tesislerin toz, gaz ve duman problemlerine yönelik çözümler geliştiren Bomaksan, profesyonel hava temizleme sektörünün büyüme hedeflerini açıkladı. 2020 yılında piyasaya sürdüğü profesyonel hava temizleme cihazları sektörüne hızlı bir giriş yapan Bomaksan 2020 yılında yüzde 100 büyüdü. Bomaksan'ın Genel Müdürü R. Bora Boysan, sektörün ihracatla büyüdüğünü ve büyümesini pandemiyle hızlandırdığını, pandemiyle birlikte 2021 yılında da artan kaliteli iç ortam hava talebiyle sektörün büyümesini sürdüreceğini ve büyümenin yüzde 200 olacağını söyledi.

35 yıldır endüstriyel tesislerin toz, gaz ve duman problemlerine yönelik çözümler üreten Bomaksan'ın Genel Müdürü R. Bora Boysan, sektörün büyüme rakamlarını değerlendirerek, gelecek hedef ve beklentilerini paylaştı. Sektörün 2020 yılında pandemiyle birlikte; ticari ve kamusal alanların iç ortam hava kalitesi iyileştirme sektörünün Türkiye'de ve dünyada çok önemli bir büyüklüğe ulaştığını ve globalde ev tipi hava temizleme cihazlarıyla 10 milyar dolarlık ekonomiye ulaştığını dile getiren Boysan, devam eden pandemiyle birlikte sektörün büyümesini sürdüreceğini, Ar-Ge çalışmaları, yeni ürünler ve ihracat rakamlarıyla Bomaksan'ın da bu büyümenin içinde olacağını aktardı.  


2020 yılında yüzde 100 büyüdü

Ar-Ge çalışmaları doğrultusunda yeni nesil filtrasyon teknolojili temiz hava dolabı BOA AIR'i geliştirdiklerini ve 4 ay gibi kısa sürede 10 ülkeye 1,5 milyon Euro'luk ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Bomaksan Genel Müdürü R. Bora Boysan, “Bomaksan olarak bir önceki yıla oranla yüzde 100 büyüdük. 2020 yılında elde ettiğimiz büyümemizi güçlü Ar-Ge'mize ve ihtiyaçların odağında ürettiğimiz temiz hava dolabı teknolojilerimize borçluyuz. Ayrıca büyümemizde pandemiyle birlikte temiz hava dolaplarına artan talep de etkili oldu. 2021 yılında şirket büyümemizi sürdürerek sektörün büyümesine olan katkımızı da sürdüreceğiz” diye konuştu.


“Segmentin yurt dışı satışlarımızdaki oranı yüzde 50 oldu” 

“İnsanların hayatına değer kattığımız ürünlerimizle gerek yurt içinde gerek yurt dışında oldukça başarılı rakamlara imza attık” diyen Boysan, “Havalandırma virüs ve bakterilere karşı en iyi önlemlerden biri. Özellikle pencere açmanın mümkün olmadığı plazalarda veya hava kirliliğinin yüksek olduğu bölgelerde en iyi çözüm hava temizleme cihazları. Profesyonel hava temizleme cihazlarına tüm dünyanın ihtiyacının daha da arttığı bu dönemde, profesyonel hava temizleme segmentinin yurt dışı satışlarımızdaki oranı yüzde  50 oldu. Her geçen gün ciromuzda artan payı ile Ar-Ge yatırımlarımızı devam ettirmeyi hedefliyoruz'' dedi. 


İhracatın cirodaki payı 2021'de yüzde 75 olacak 

Almanya, İsrail, Benelux ülkeleri, Slovenya, Romanya, Ukrayna ve Libya gibi ülkeler olmak üzere hali hazırda 19 ülkeye ihracatlarının bulunduğunu belirten Boysan; “AB Ülkeleri, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve ABD gibi ülkeleri de ihracat ağımıza katmayı, 2020 yılında ciromuzun yüzde 70'ini karşıladığımız ihracat payımızı, 2021 yılında yeni fabrika yatırımımızla birlikte yüzde 75'lere çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi. 


Cirodaki Ar-Ge payı yıl sonunda yüzde 50 artacak 

Boysan sözlerini şöyle tamamladı; “Elde ettiğimiz başarılı satış raklamları ve hedeflerimizin yanı sıra insan hayatına değer katan ve insanları virüsten koruyan bir teknolojiye hayat vermiş olmaktan mutlutluk duyuyoruz. Bu doğrultuda Ar-Ge yatırımlarımızı da her geçen gün artırıyoruz. Ar-Ge'nin ciromuzdaki payını her geçen gün büyütüyoruz. Bu oranı da yüzde 40 artırarak yıl sonunda  yüzde 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz.” 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bomaksan profesyonel hava temizleme sektöründe yüzde 100 büyüdü
  • 07.07.2021 17:06

Bomaksan profesyonel hava temizleme sektöründe yüzde 100 büyüdü

2020 yılında yüzde 100 büyüyen Bomaksan, profesyonel hava temizleme sektörünün b ...

Profesyonel Hava Temizleme sektörü 2021’de 2 kat büyüyecek
  • 22.06.2021 16:59

Profesyonel Hava Temizleme sektörü 2021’de 2 kat büyüyecek

Endüstriyel tesislerin toz, gaz ve duman problemlerine yönelik çözümler geliştir ...