maritbet girişmaritbet
BİREVİM'in hedefi: 2023 sonuna kadar 3 milyon aile!

BİREVİM'in hedefi: 2023 sonuna kadar 3 milyon aile!

2020-2023 arasını Tasarruf Seferberliği dönemi ilan eden BİREVİM’de hedef; "birlikte tasarruf" anlayışını tüm Türkiye'ye yayılmayı hedefliyor.

Mahir Orak: “Geliştirdiğimiz ‘Birlikte Tasarruf Finansı' yöntemi ve Nisan ayının ortalarında lansmanını yaptığımız ‘Tasarrufa İlk Adım Paketi'nin başarıları; ‘2023 sonuna kadar 3 milyon ailenin Birlikte Tasarruf Finansı ile tanışmasına vesile olma' hedefimize ulaşacağımızı gösteriyor. Pandemi sürecine rağmen 6 ay içinde 1 milyon adet yeni başvuru aldık. Sadece 4 yıl içinde, sektördeki her 3 müşteriden 1'inin ev ve araba sahibi olmasına vesile olarak; sektörde çok uzun süredir faaliyet gösteren rakiplerimizin aylık teslimat adetlerine ulaştık. Gerçekleştirdiğimiz projelerimizle, Birlikte Tasarruf Finansı yöntemini, klasik ev ve araba sahibi olma alanının dışına genişletiyoruz. Bu hedef doğrultusunda da yöntemimizi, evlilik, turizm, tarım gibi alanlara taşımaya başladık. Örneğin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde, içinden geçtiğimiz pandemi süreci ve ileriki dönemler için hayati hala gelecek tarım sektörü için “Çiftçi Destek Paketi”mizi hizmete sunduk.”


4 yıl gibi kısa bir sürede sektörüne ivme kazandırma başarısı gösteren ve geliştirdiği özgün ve sürdürülebilir “Birlikte Tasarruf Finansı” yöntemi ile dikkat çeken “BİREVİM”, 2020 yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı.


Marka, bu yılın ilk 6 ayında teslimatlarını, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 3 kat artırarak; ayda ortalama 2 bin tasarruf sahibinin hayallerini gerçekleştirmesine vesile oldu. Başka bir ifadeyle BİREVİM, sadece 4 yıl içinde, sektördeki her 3 müşteriden 1'sinin ev ve araba sahibi olmasına vesile olarak;sektörde çok uzun süredir faaliyet gösteren rakiplerinin aylık teslimat adetlerine ulaştı. Ayrıca BİREVİM, sektörün bir diğer önemli verisi olan yeni sözleşme sayısında ise, son 2 ayda, pandemi sürecine rağmen 8 bin yeni sözleşmeyi aştı.


BİREVİM, sektörün 30 yılda ürettiği sözleşme adedinin yüzde 10'unu 6 ayda gerçekleştirdi

Marka ayrıca, ilk 6 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 artışla, sektörün 30 yılda ulaştığı sözleşme adedinin yüzde 10'una denk gelen üretimi gerçekleştirdi. Ayrıca geçen sene Haziran'dan başlayan 1 yıllık süre içinde ise, sözleşme sayısında yüzde 100 oranında bir artış gerçekleşti. Açıklanan rakamlardaki dikkat çekici bir diğer unsur ise, firmanın 6 ay içinde 1 milyon adet yeni başvuru alınmasıdır.


Mahir Orak: “Şu ana kadarki verilerimiz, 2023'te 3 milyon aile hedefimize ulaşacağımızı gösteriyor.”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan BİREVİM Genel Müdürü Mahir Orak, geliştirdikleri “Birlikte Tasarruf Finansı” yöntemi ve Nisan ayının ortalarında lansmanını yaptıkları “Tasarrufa İlk Adım Paketi”nin başarılarının, “tasarrufu yurt sathına yayma” hedeflerinin gerçekleşmeye başladığının somut göstergeleri olduğunu vurgulayarak; “Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'e kadar, 3 milyon ailenin daha ev sahibi olmasına vesile olmak gibi net bir hedefimiz vardı ve 6 ay içinde 1 milyon adet yeni başvuru aldık. Ve BİREVİM olarak, Nisan ayından bu yana Tasarrufa İlk Adım paketi ile üretimimizi aylık ortalama yüzde 100 arttırdık. Türkiye'de 24 milyon aile var ve bu ailelerin yarısına yakını ‘kiracı' konumunda. Dar ve orta gelir grubunun zenginleşmek tanımı, kendi evinin sahibi olmaktır genellikle. İşte Mart ayında gerçekleştirdiğimiz Sosyal Finans Zirvesi'nde ilan ettiğimiz Tasarruf Seferberliği, bu gerçeklerle ilgili bir farkındalık oluşturmak ve gereğinin yapılmasına somut bir şekilde vesile olmak gibi amaçlara sahip. Şu ana kadarki veriler, 2023'te 3 milyon aile hedefimize ulaşacağımızı gösteriyor.” dedi.


Ev ve araba alanı dışına taşınan “Birlikte Tasarruf Finansı” yöntemi: “Çiftçi Destek Paketi”

BİREVİM olarak temel hedeflerinden birisinin de, Birlikte Tasarruf Finansı yöntemini, klasik ev ve araba sahibi olma alanının dışına taşımak olduğunu söyleyen Orak; “Bu hedef doğrultusunda yöntemimizi evlilik, turizm, tarım gibi alanlara taşımaya başladık. Örneğin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde, içinden geçtiğimiz pandemi süreci ve ileriki dönemler için hayati hala gelecek tarım sektörü için “Çiftçi Destek Paketi”mizi hizmete sunduk.” şeklinde görüş belirtti.


Sektörün teslimat sayıları BİREVİM sonrasında en az 5 kat arttı

Sektöre kazandırdıkları Erken Teslimat ve ödemelerin daha erken bitirilebilmesi avantajlarının da altını çizen Orak; “Sektörün hacmini büyüten, sektörün kurumsallaşarak büyümesine liderlik eden bir marka haline geldik. Özellikle teslimat sayıları, sektöre girmemizden sonra en az 5 kat; sözleşme sayıları ise 8 kat arttı.” dedi.


İlk 10 büyük şehirdeki dikkat çekici büyüme

Ülkemizin ilk 10 büyük şehrindeki yükselişlerinin de dikkat çekici olduğunu vurgulayan Orak; sözlerine şöyle devam etti: “Sektörümüz için önemli bir büyüme kriteri olan imzalanan sözleşme adedi bazında, geçen senenin aynı dönemine göre, İstanbul, Ankara ve İzmir'de, yüzde 67; Mersin'de yüzde 108; Antalya'da yüzde 100; Konya'da yüzde 75; Adana'da yüzde 68; Gaziantep'te yüzde 70 artış kaydettik. Yeni odaklandığımız Uşak, Kütahya, Kırklareli, Bingöl, Niğde, Tokat ve Isparta gibi illerdeki yüzde 400'lerden, yüzde 1000'leri aşan büyümemiz ise bir başka dikkat çekici noktadır.”


Sektörün %100 müşteri memnuniyeti ödüllü tek markası: 4 yılda 21 ödül

BİREVİM'in ilk 6 ay içinde aldığı ödüller de, başarısını tescilleyen bir başka nokta oldu. Marka bu sene, Stevie Awards'ın ilk kez düzenlediği “MENA Stevie Awards”ta da, 3'ü Altın, 1'i Gümüş olmak üzere 4 ödüle birden layık görüldü. Ayrıca marka ilk 6 ayda, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, kusursuz müşteri deneyimi yaşatan markaların belirlendiği “Şikayetvar.Com”un, “A.C.E Awards” ödüllerinden 2 ayrı ödülle döndü.


Ödüllerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Orak; “Böylece 4 yıl gibi kısa bir zaman içinde, 2 tanesi üst üste A.C.E. Awards, 14 tanesi Stevie Awards olmak üzere toplam 21 ödüle ulaştık. Bu ödüller, sektöre ve ülkeye kazandırdığımız özgün ve sürdürülebilir “Birlikte Tasarruf Finans” yönteminin küresel çapta tescili anlamına geliyor. Ayrıca, Şikayetvar.Com'un, Mükemmel Müşteri Memnuniyeti Başarı Ödülleri'nde, kendi sektöründe müşteri memnuniyeti ödülü almaya hak kazanan tek firma olmamız bir başka önemli ayrıntı. Bu durum, özellikle böyle bir dönemde, yaptığımız işte en fazla tercih edilen kurum olduğumuzun da tescilidir. ” dedi.


Türkiye'nin ve dünyanın ilk Sosyal Finans Zirvesi ve 2020-2023 Tasarruf Seferberliği

BİREVİM bu yılın ilk 6 ayında, alanıyla ilgili bir de uluslararası zirve düzenlenmesine katkıda bulundu. Marka, bileşenleri arasında yer aldığı Tasarruf Finans Platformu'nun gerçekleştirdiği dünyanın ilk uluslararası Sosyal Finans Zirvesi'nde (SFZ), 2020-2023 arasını Tasarruf Seferberliği dönemi olarak ilan ettiğini açıkladı.

T.C. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, TİM Başkanı İsmail Gülle ve zirveyi düzenleyen Tasarruf Finans Platformu Lideri ve BİREVİM Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi'nin açılış konuşmalarıyla başlayan zirvenin onur konukları, Almanya Tasarruf Sandıkları Birliği Başkanı Christian König, Uluslararası Konut Finansmanı Birliği Genel Sekreteri Mark Weinrich ve duayen tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı onur konukları oldular. Zirvede, Bireysel Emeklilik Sistemi ve hayat sigortası, inşaat ve emlak, konut finansmanı, finansal okuryazarlık, tasarrufun Türkiye tarihi gibi konularda, ulusal ve uluslararası firma ve STK temsilcilerinin konuşmacı olarak katılımıyla; “CEO Oturumu”, “Konut 2020”, “Ben Kimim? Karar Verme Üzerine”, “Finansal Okuryazarlık ve Tasarruf”, “Konutta Sürdürülebilir Finansman”, “Osmanlı'dan Günümüze Tasarruf Kültürü ve Anlayışı”, “Ekonomik Konut Finansmanı” başlıklı 7 ayrı panel gerçekleştirildi.


Online Tasarruf Akademi ilk mezunlarını verdi

Sektöre öncülük ettikleri bir başka alan olan nitelikli istihdamın yetiştirilmesine değinen BİREVİM Genel Müdürü Mahir Orak, 1 Kasım 2018 tarihinde kurdukları Tasarruf Akademi'nin, pandemi koşulların oluşturdukları “Online Akademi” versiyonunun ilk mezunlarını verdiğini de müjdeleyerek, sözlerini şöyle tamamladı: “12 farklı eğitmen, 12 farklı konu üzerinden, 10 günde toplam 36 saat uzaktan eğitim verdi. Eğitim sürecinde yapılan 2 sınav sonucunda, 22 kişiyi mezun ederek yüzde 72'lik başarı oranı yakaladık. Tasarruf finans modeline artan ilgi, sektörümüzü de büyütüp, geliştiriyor elbette. Bu da, yetişmiş ve nitelikli insan kaynağı ihtiyacını artırıyor. İşte bu sebeple, hem ihtiyaç konusunda hızlı bir farkındalık oluşturmak hem de bu konuda ki mevcut soruna çözüm önermek amacıyla kurduğumuz Tasarruf Akademi üzerinden şu ana kadar sektörümüze 942 nitelikli insan gücü kazandırdık. Sektöre her ay ortalama 100 yeni tasarruf finans uzmanı kazandırıyoruz. 2020 yılı sonuna kadar, sektöre alanında uzman ve yetkin en az 2 bin mezun kazandırmayı hedefliyoruz. Son olarak, istihdam konusu bizim için o kadar önemli ki; pandemi sürecinde 138 kişilik yeni istihdam oluşturduğumuzu anımsatmak istiyorum.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"
  • 07.12.2023 15:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Dönüşüm çalışmalarında, pazartesi günü 5,1 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 29.11.2023 16:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."
  • 01.11.2023 14:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Topl ...