maritbet girişmaritbet
Bezmenler'in yalısı Depar Teknik Proje'nin olacak!

Bezmenler'in yalısı Depar Teknik Proje'nin olacak!

Halil Bezmen’in babası Fuat Bezmen’e ait olan Yeşilköy’deki yalısı satıldı

Halil Bezmen'in babası Fuat Bezmen'e ait olan Yeşilköy'deki yalısı satıldı. Aynı zamanda Halil Bezmen'in büyüdüğü ev de olan yalıyı Yeşilyurt'un tanınmış aileleri tarafından kurulan Depar Teknik satın aldı. Uzun yıllardır Fıratsan Mobilya ile inşaat sektörüne hizmet veren Fırat ailesi tarafından 3 yıl önce kurulan Depar Yapı, Yeşilköy sahilde 1 dönüm üzerinde yer alan yalının arazisine 6 daireli lüks butik bir proje yapacak. Projenin yatırım değeri ise 10 milyon dolar.

Depar Teknik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Fırat, “Bölgede danışmanlık yapan firmalar teklifi getirince biz de ilgilendik. Çok sayıda teklif olmasına rağmen bizi tercih ettiler'' dedi.Depar Teknik'i kurarak inşaat işine girdiklerini belirten Depar Teknik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Fırat, “Fıratsan mobilya olarak yılardır hep inşaatın içindeydik. Ancak son 3 yıl içinde inşaat daha fazla içinde olmayı karar vererek Depar Teknik'i kurduk” dedi.
 
Gazetecilik mezunu olduğunu ancak aile mesleğini yapmaya karar verdiği için gazetecilik yapmadığını aktaran Fırat, “3 tanesi Yeşilyurt-Yeşilköy olmak üzere 6 şantiyede inşaatlarımız sürüyor. Biri Yeşilyurt'ta kat karşılığı bir proje ile iki adet de arsası bizim olan projeler var” dedi. Arsası kendilerine ait projeler arasında Bezmenlerin Yeşilköy'deki yalısının da bulunduğunu aktaran Fırat, “Halil Bezmen'in de doğup büyüdüğü evdi. Mart ayında satın aldık. 1 dönümlük arsaya sahip yalı 1950lerden kalma yazlık mimariyle yapılmıştı. Bölgeye uygun lüks 6 daireli butik bir proje yapacağız” dedi.
 
Metrekaresi 20 bin dolar olacak
 
Yeşilyurt bölgesinde metrekare fiyatlarının 5 bin dolar ile 20 bin dolar arasında değiştiğini aktaran Fırat, “20 bin dolarlık fiyatlar bölgenin en iyi yerinde ve sahilde deniz gören yapılarda söz konusu. Bizim yalı da deniz manzaralı. Dolayısıyla bizim projede de metrekare fiyatları 15 bin-20 bin dolar arasında olacak” açıklamasını yaptı.
 
Depar Teknik, markalı konut alanındaki ilk projesini ise Güneşli'de gerçekleştiriyor. Bu projeyi, içinde Keleşoğlu İnşaat, Teleset Mobilya'nın bulunduğa bir konsorsiyumla yaptıklarını dile getiren Fırat, projenin isminin “Ve Güneşli” olduğunu kaydetti. 50 milyon TL yatımla 10 dönümlük bir arsa üzerine kurulan 114 daire ve 15 dükkandan oluşan katma bir proje niteliğinde olduğunu aktaran Fırat,Basın Ekspres Yolu'na paralel olarak konumlandığını söyledi. İnşaatına 1 ay içinde başlayıp en geç 24 ay içinde tamamlamayı planladıklarını dile getiren Fırat, ‘Bu 24 ay maksimum bir süre. Biz bunu minimize etmeyi hedefliyoruz” dedi. Markalı konut için doğru yer, doğru proje ve doğru zamanı beklediklerini anlatan Ahmet Fırat, “Ne olursa olsun gibi bir derdimiz yoktu. Doğru projeyi bekledik. Projenin yüzde 10'nu stüdyo daire, yüzde 50'si 1+1 ve yaklaşık 70 metrekare büyüklüğüne sahipler. Yüzde 35'i ise 2+1, geri kalan yüzde 5'i ise kat bahçeli daireler yer alıyor. Bunlar da 1+1 ve 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşuyor” dedi.
 
Dış cephesinde ahşap kullanılıyor
 
Fırat, projenin dış cephesinde ahşap kullanılacağını söyledi. Bu şekilde seçkin sosyal alanları ve özel peyzaj alanları olacak projenin diğer projelerden ayrılan bir diğer özelliğinin ise 1+1 daireler için kaynaşma ortamı olduğuna işaret eden Fırat, “Kalabalık aileleri düşündük. Örneğin dört arkadaş veya aynı evde yaşamak istemeyen bir geniş aile için buluşma alanları yaptık” dedi.
 
Fırat “Ve” markasıyla ortaklık yapısını devam ettireceklerini kaydetti.
 
Bölgenin ‘geleceğin Maslak'ı olmaya aday olduğunu belirten Ahmet Fırat, şu anda ortalama 3 bin 500 TL seviyelerinde olan metrekare fiyatlarının 2 yıl içinde 5 bin TL seviyesine çıkacağını öne sürerek, “Çünkü bakir bölge, havalimanına çok yakın, kentsel dönüşümden nasibini alacak ve çok fazla yatırım çekecek bir bölge. O yüzden biz de bölgede arsa arayışlarımızı sürdürüyoruz. Konuştuğumuz, halen imza için masada olduğumuz arsalar var. Orada başka projelerin startını da verebiliriz” açıklamasını yaptı.
 
Yeşilyurt ve Yeşilköy'de iki projeyi tamamladıklarını belirten Fırat, “Bunlar lüks ve butik projeler” dedi.
 
Yabancılardan toplu alım teklifi geliyor
 
Özellikle yapı denetiminde bu süreçte önem kazanacağını aktaran Fırat, "Çatıymış, dış cepheymiş bunlar can güvenliğinin yanında hiçbir sey. Önemli olan depreme karşı güvenlik, işler sıkı tutulursa dönüşüm de başarılı olur" dedi. Güneşli ve Yeşilköy'deki projelerine yabancı yatırımcıdan toplu alım talepleri geldigini aktaran Fırat, "Projelerin sadece yabancı baz alınarak yapılmaması gerekiyor" diye konuştu.
 
UNICEF'in raporlarını inceledi, çocuklar için özel alanlar yaptı
 
Bölgedeki diğer projelerden yatay mimarileri ile ayrıştıklarını aktaran Ahmet Fırat, projedeki blokların ise 10-11 ve 12 katlı olduğunu söyledi. Bölgede cok sayıda dikey proje olduğunu ifade eden Fırat, "Bizim projemiz de rezidans konseptinde olacak ama aynı zamanda o eski özlenen mahalle havasını yaşatmayı hedefliyoruz" dedi. Özellikle çocukların yalnızlığına son vermek için UNICEF'in raporlarını incelediklerini dile getiren Fırat söyle konuştu: 
 
Bu bizim için ciddi şekilde yol gösterici oldu. Çünkü bir projenin sürdürülebilir olması yaşanabilir olması gerekiyor. Bunun için de özellikle cocuklar için sosyalleşebilecekleri alanlar yapmaya özen gösterdik. Gelişen teknoloji ile birlikte cocuklar facebook dışında sosyalleşmez oldular. Biz burada bunları göz önünde bulundurarak özel peyzaj alanları yaptık. Bunun yanında Playstation, karaoke odaları hazırladık. Projenin yarısı neredeyse peyzaja ayrıldı. Çocuklar meyveleri dalında görsün diye meyve ağaçları olacak. Projede elektrikli araçlar için sarj istasyonları olacak ve mümkün oldukça gün ışığı kullanmaya ağırlık vererek daha az elektrik sarfiyatı yapılamasını amaçlıyoruz. 
 
Ve Gunesli'de ise metrekare fiyatları 140 bin TL'den başlayıp 650-700 bin TL'ye kadar çıkıyor" dedi.
 
Kentsel dönüşüm inşaat firmalarının sayısını arttıracak
 
Bomonti, Fikirtepe, Bakırköy, Eyüp'ün kendileri için cazip yerler olduğunu aktaran Fırat şöyle konuştu: 
 
Merkezde şehirsel yerlerle ilgileniyoruz. Çünkü eskiden bir kişinin istememesi nedeniyle kentsel) dönüşümde zorlanıyorduk. Artık bu engel kalmadı. Özellikle Bakırköy'de dönüşüme girecek çok sayıda yapı var. Burada hızlı bir şekilde dönüşüm olacak.
 
Kentsel dönüşüm yasası çıktıktan sonra dönüşüm için gelen tekliflerin arttığına dikkat çeken Ahmet Fırat, "Eskiden ayda bir iken simdi 9 tane teklif alıyoruz" diye konuştu. Bu sürecin başarılı bir şekilde sürmesi için daire sahiplerinin daha fazla güvenligi, daha az rantı düşünmesi gerektigini kaydetti. Kentsel dönüşümle cok sayıda inşaat firmasının ortaya çıkacağını dile getiren Fırat, tüketicinin hassasiyetinin ve devletin kurallarından taviz vermemesinin önemli olduğunu kaydetti.
 
Leyla İlhan/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sezayi Köse: "Fikirtepe'de 11 bin bağımsız bölümü 2 yıl sonra teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 12.04.2022 17:56

Sezayi Köse: "Fikirtepe'de 11 bin bağımsız bölümü 2 yıl sonra teslim etmeyi planlıyoruz"

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, basın ...

Fikirtepe'de çalışmalar hızla sürüyor
  • 12.04.2022 17:45

Fikirtepe'de çalışmalar hızla sürüyor

Kentsel dönüşümün devlet eliyle yürütülmesine karar verilen Fikirtepe'de hızlı ş ...

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son durum!
  • 09.04.2022 10:39

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son durum!

Bakan Murat Kurum, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm şantiyesi çalışanları ve Fikir ...

Vedad Gürgen, Fikirtepe'de yürütülen kentsel dönüşüm sürecini anlatıyor
  • 20.10.2021 17:17

Vedad Gürgen, Fikirtepe'de yürütülen kentsel dönüşüm sürecini anlatıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü ...

Fikirtepe kentsel dönüşümünde son durum!
  • 19.10.2021 10:44

Fikirtepe kentsel dönüşümünde son durum!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Fikirtepe'de yürütülen kentsel dönüşüm projesin ...

Havalimanı metrosunun yüzde 90'ı tamamlandı
  • 06.09.2021 14:53

Havalimanı metrosunun yüzde 90'ı tamamlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstan ...