maritbet girişmaritbet
Baymak Ankara’da bayilerine fotovoltaik güneş pilleri sistemi kurdu!

Baymak Ankara’da bayilerine fotovoltaik güneş pilleri sistemi kurdu!

Isıtma soğutma sektörünün lider firması BAYMAK Türkiye’de ilklere imza atarak sektördeki fikir önderliğini sürdürmeye devam ediyor. Bayilerine kurduğufotovoltaik güneş pilleriyle kendi elektriğini üretmelerini sağlayan Baymak, bu kez Ankara’da bulunan bayisinin enerji kaynağını güneşe çevirdi

Isıtma-soğutma sektörünün lideri BAYMAK, bayilerine fotovoltaik sistem kurulumu yapmayı sürdürüyor. Ankara'da Başaran Bayisi'nde gerçekleştirilen 10,5 kWp'lık kurulum ile kendi elektriğini üreten bayilerine bir yenisini daha ekleyen Baymak, bölgede endüstriyel alanda yapılan ilk proje olması özelliği ile de yine bir ilke imza attı.

Türkiye çapında bayilerinin kendi elektriğini üretmesi hedefi ile, yenilenebilir enerji konusunda sektöre öncülük eden BAYMAK, paket sistemlerini 1,47 kWp'den 35,28 kWp'a kadar güçlerde müşteriye sunuyor. Bayilere kurulan sistemler sayesinde Baymak bayileri, en temiz enerji kaynağı olan güneşi kullanarak, çevreye olan duyarlılıklarıyla öncülük ederken, bir taraftan da BAYMAK fotovoltaik güneş panelleri ve sisteminin işleyişini, üretilen elektrikmiktarını ve sağlanan tasarrufu tüketiciye yerinde gösterme fırsatı buluyor.Konu ile ilgili Baymak Genel Müdürü Ender Çolak; “Baymak, hazırladığı güneş enerjisi sistemleri ile tüketicimizin elektrik kullanım alışkanlığına göre uygun kapasitede kurulumu gerçekleştiriyor. Tüketicilerimiz, çatılarına kurdukları güneş pilleri sayesinde kullanmadıkları fazla elektriği de şebekeye satarak gelir sağlıyorlar. Güneş sistemi yatırımlarımız ile Baymak, bu alanda da en yaygın satış ve taahhüt kanalıyla sektörde lider olmayı hedefliyor. Her zaman yüksek teknolojiyi ve verimliliği hedefleyen Baymak, BDR Thermea'nın  % 100 paya sahip olmasıyla hızını ve enerjisini ikiye katlamış durumda.BDR Therma gücünü de yanımıza alarak, en büyük önceliğimiz, tüketiciye en üst standartta kaliteyi, en verimli ürünlerle, en uygun fiyata sunmak olacaktır” dedi.

Ankara'da, çatı üstüne kurulan en büyük sistem…

Ankara'daki Başaran Bayisi'ne, BAYMAK tarafından yapılan 10,5 kWp gücündeki fotovoltaik sistem ile Başaran, Ankara ilinde endüstriyel alanda çatı üstüne kurulan en büyük sisteme imza atmış oldu. 2 gün süren kurulum sırasında, sistemlerin konstrüksiyon ve panellerinin çatıya montajlarının tamamlanmasının yanında, kablolamaları ve elektrik bağlantıları sisteme entegre edilerek gerçekleştirildi.  Bölge teknik servisleri ve bayilere, sistem kurulumu eğitimi, ürün eğitimi, montaj uygulamaları, elektrik bağlantıları ve çalışma şekilleri detaylı bir şekilde uygulamalı olarak anlatıldı. Sistem devreye alımının yapılması ile ilk üretim değerleri ve miktarı çekilerek sistem çalıştırması gerçekleştirildi.2 gün süren eğitim ve kurulum ile Ankara ilindeki bayi ve bölge teknik servisleri, çatı montajı uygulaması yaptılar ve sistemin mevcut şebekeye bağlantısının yapılmasıyla, elektrik bağlantılarının gerçekleştirilmesi hakkında detaylı eğitim gördüler.

Güneşin Gücü, Tasarrufun Gülen Yüzü olacak…

Dünyada artan çevre kirliği ve küresel ısınmayla birlikte alternatif enerji kaynaklarına yönelim artıyor. Güneş, alternatif enerji kaynakları içerisinde; sonsuz, tükenmeyen, bedava, enerji ihtiyacı duyulan her yerde kullanılabilen, enerjide dışa bağımlılığı azaltan, karbon monoksit, kükürt, duman, gaz ve radyasyon gibi çevreyi kirleten faktörler olmadığından en temiz ve çevreye zararsız, işletme ve bakım maliyetleri az bir enerji kaynağıdır.

BAYMAK, bayilerinde uygulamaya başladığı bu sistemle, şebekenin olduğu yerlerde yapılacak kurulumlarla daha fazla enerji verimliliği ve daha fazla kazanç sağlıyor. Şebekenin olduğu yerlerde kişiler, ürettikleri enerjiyi şebekeye verecek ve ürettiği enerji miktarını şebekeden kullandıkları enerji miktarından düşerek, borçlu veya alacaklı konumuna geçeceklerdir. Bu sistemlerin kurulumunda ideal yapıya sahip olan sanayi tesisleri ise yaptıkları yatırımı kaç yılda geri alabileceklerinin hesabını yapabileceklerdir. 

BAYMAK, bu yenilikçi yaklaşımı ve tüketiciye sunduğu son teknoloji ile mevcut alt yapısını değişen tüketici taleplerine göre adapte ederek, yatırımlarına ısıtma-soğutma sektöründe hız kesmeden devam edecek ve liderliği elinde tutacak.

Kısaca Baymak:

46 yıllık geçmişi ile batılı firma kültürüne sahip, kurumsallaşmış, müşteri memnuniyeti ve kaliteden hiçbir zaman ödün vermeden her zaman ileri teknoloji ile üretim yapan BAYMAK/BDR THERMEA, Tepeören'de 60.000 m2 toplam alana sahip iki üretim tesisi, 600'ün üzerinde çalışanı ve Türkiye genelinde 1200'ü münhasır bayii, 2100'ü aşkın satış noktası ve 237 yetkili servis ile Türkiye'nin önde gelen üreticilerinden biri olmayı sürdürüyor. Baymak'ın ürün yelpazesinde: Kombi, yoğuşmalı kombi ve duvar tipi yoğuşmalı kazanlar, kat kaloriferi, termosifon, termoboyler, sıvı, gaz ve motorin yakıtlı brülörler, merkezi sistem kazanlar, katı yakıtlı kazanlar, hidroforlar, doğalgaz sobası, panel radyatörler, güneş enerjisi sistemleri, güneş pilleri,  boylerler, genleşme tankı, klima, vana, aspiratör, pompa, ani su Isıtıcıları ve havlu radyatörler bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi
  • 18.10.2022 16:20

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi

Ankara'da, İncek Bulvarı'na çok yakın bir konumda hayata geçirilen Akadia İncek, ...

Ankara, Avrupa'da ağustos ayında en ucuz tüketen başkent oldu!
  • 09.09.2022 13:22

Ankara, Avrupa'da ağustos ayında en ucuz tüketen başkent oldu!

Ankara, ağustosta ilk kademe mesken aboneleri için kilovatsaat başına 1,44 lira ...

Baymak, “Yeşil Ofis Diploması”nı almaya hak kazandı
  • 19.04.2022 11:25

Baymak, “Yeşil Ofis Diploması”nı almaya hak kazandı

Baymak "Yeşil Ofis Diploması"nı alarak sürdürülebilir gelecek hedefleri yolunda ...