maritbet girişmaritbet
Basmane Çukuru için proje hazırlanıyor

Basmane Çukuru için proje hazırlanıyor

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Ege Dünya Ticaret Merkezi ihalesine 80 milyon dolar teklif veren Livamine Madencilik adına açıklama yaptı

Ege Dünya Ticaret Merkezi ticari ve iktisadi bütünlüğü için TMSF tarafından yapılan satış ihalesinde 80 milyon dolarlık teklif veren Livamine Madencilik adına açıklama yapan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, proje için mimarlarla görüşmelere başladıklarını bildirdi.

İzmir'in merkezinde yer alan proje için kentin sahiplerinin görüş ve desteklerinin çok önemli olduğunu, bu yüzden sürece halkı da dahil etmek istediklerini ifade eden Sancak, İzmirlilerin beklentilerini tam olarak anlamak amacıyla bir araştırma ve sosyal medya üzerinden anket çalışması yapacaklarını bildirdi.

İzmirlileri projeye dahil edecekler 

Sancak, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Satışın TMSF tarafından onaylanmasının ardından hummalı bir çalışmaya başlandı. Üç yabancı, iki yerli mimarlık firmasına proje hazırlatacağız. Sonra o projelerden seçtiğimiz üçünü İzmirlilerin beğenisine sunacağız. Proje için ilk görüşmeyi ünlü mimar Emre Arolat ile gerçekleştirdik ve proje hazırlanması ile ilgili ön protokol yaptık. Önümüzdeki günlerde projeyi hazırlatmayı düşündüğümüz diğer mimarlarla da bağlantıya geçeceğiz." 

İzmir'in yararına, tüm İzmirlilerin gurur duyacağı, kültür, sanat ve eğlencenin kalbinin atacağı bir cazibe merkezi oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Sancak, "Konsorsiyum olarak ortak fikrimiz buraya Türkiye'nin yüzük taşını yapmaktır. İzmir'e gelen herkesin mutlaka görmek isteyeceği bir proje geliştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mimar Emre Arolat ise açıklamada proje kapsamında alanda oluşacak yoğunluğun iyi dağıtılması, çevredeki trafik etütlerinin iyi yapılması, yaya ve araç giriş çıkışlarının doğru tanımlanmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Erolat, proje bittikten sonra insanların sadece görmek için bile gidecekleri bir varış noktası haline geleceğini düşündüğünü kaydeden Arolat, herkesin gurur duyacağı bir projeyi ortaya çıkarmayı umduğunu bildirdi.

19 Ocak'ta ihaleye çıkmıştı 

Güçbirliği Holding ve EGS Gayrimenkul Ortaklığı tarafından 1998 yılında temeli atılan Ege Dünya Ticaret Merkezi, imar planlarına açılan davalar nedeniyle yapılamamış, EGS'nin TMSF'ye devri sonrası tamamen duran projeyle ilgili 19 Ocak'ta TMSF tarafından yapılan ihaleye Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, Namet Genel Müdürü Tarık Kayar'ın da ortak olduğu Folkart Yapı iştiraki Livamine Madencilik AŞ  teklif vermişti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB’nin 6 bin taksi teklifi UKOME'de reddedildi
  • 25.06.2020 16:25

İBB’nin 6 bin taksi teklifi UKOME'de reddedildi

İBB'nin 6 bin yeni taksi plakası teklifi UKOME kararıyla kabul edilmeyerek, alt ...

İzmir'deki Basmane Çukuru'nun imar planı iptal edildi
  • 01.12.2017 09:42

İzmir'deki Basmane Çukuru'nun imar planı iptal edildi

İzmir'de 19 yıldır çözülemeyen 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen 20 bin 855 metrek ...

Folkart'ın Basmane projesinde Büyükşehir Belediyesi'ne ayrı bina!
  • 22.04.2017 10:35

Folkart'ın Basmane projesinde Büyükşehir Belediyesi'ne ayrı bina!

Folkart Yapı imzasıyla Basmane Çukuru üzerinde hayata geçirilecek projede İzmir ...

İzmir Büyükşehir, Basmane'de bağımsız bina istiyor
  • 27.03.2017 10:12

İzmir Büyükşehir, Basmane'de bağımsız bina istiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Basmane Çukuru'nda Folkart'ın yapacağı projede hizm ...

Basmane Çukuru için 3 proje yarışıyor!
  • 24.11.2016 09:42

Basmane Çukuru için 3 proje yarışıyor!

İzmir Basmane'deki 'utanç çukuru' adını alan araziyle ilgili farklı bir çalışma ...

Folkart'ın Basmane Çukuru projesini İzmirliler seçecek!
  • 04.11.2016 11:55

Folkart'ın Basmane Çukuru projesini İzmirliler seçecek!

Folkart Yapı'nın Basmane Çukuru’na yapacağı projenin tasarımını ve adını İzmirli ...