maritbet girişmaritbet
Barut Hotels, 125 milyon dolara şehir otelciliğine girdi

Barut Hotels, 125 milyon dolara şehir otelciliğine girdi

Barut Hotels, 45 milyon dolar yenileme yatırımıyla yeni 5 yıldızlı oteli Akra Barut’u açtı

Antalya'da eski Dedeman Oteli'ni 80 milyon dolara satın alan Barut Hotels, 45 milyon dolar yenileme yatırımıyla yeni 5 yıldızlı oteli Akra Barut'u açtı. Barut böylece, ilk şehir otelini de açmış oldu

Antalya'nın merkezinde bulunan eski Dedeman Oteli'ni 80 milyon dolara satın alan ve 45 milyon dolar yenileme yatırımı yapan Barut Hotels'in yeni 5 yıldızlı oteli Akra Barut, hizmet vermeye başladı. Akra Barut'un The LifeCo Sağlıklı Yaşam Merkezi, spor klübü, işadamları ve işkadınları için sağlanan Executive Floor ile hem tatiller hem de iş gezileri için tasarlanmış bir otel olduğunu söyleyen Barut Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Barut, “Antalya'nın merkezinde, şehir oteli ve tatil konseptini bir araya getirdik. Açılır açılmaz yüzde 65 gibi bir doluluk oranına ulaştık. Önümüzdeki yıl hedefimiz yüzde 70 doluluk” dedi.

%5 müşteri LifeCo'dan

“Akra Barut, yaklaşık 5.500 metrekare alana kurulu Akra Health Club içinde The LifeCo Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Akra Fit spor kulübü ile sağlıklı yaşam için gereken her şeyi bünyesinde barındırıyor” diyen Barut şöyle devam etti:
“Otelimizin içindeki restoranlarımızın şehrin yeni lezzet ve buluşma adresi olacağına inanıyoruz. Executive katta ve suit odalarda konaklayan misafirlerin ücretsiz yararlandığı Executive Lounge'da gün boyu sunduğumuz ikramlarıyla Akra Barut misafirlerine ayrıcalıklı hissettirmeyi amaçlıyoruz.”

Barut, odaların yüzde 5'inin LifeCo tarafından doldurulmasını beklediklerini kaydetti. Otelin toplam 471 odası bulunuyor. Otelin 10. katında yer alan Ocean, Panorama ve Infinity Suit'lerinin ‘sonsuzluk havuzu' olduğunu vurgulayan Barut, “Akra Barut'un karşısında yer alan 4 yıldızlı Akra Park Barut ise 58 odası ve altında yer alan ‘for fun' Oyun ve eğlence merkezi ile misafirlerine Akra Barut'un vadettiği ayrıcalıkları sunuyor” dedi.

“Akra Barut ve Akra Park Barut'la birlikte çalışan kapasitemiz 3 bine yaklaştı” diyen Ahmet Barut, gelecek planlarına ve yönetim stratejilerine uygun fırsatlar çıktığında değerlendirmek istediklerini söyledi. Barut, “Dedeman da bizim için böyle bir fırsattı ve değerlendirdik” dedi.

43 yıldır sektörde faaliyet gösteren bir grup olarak ilk şehir oteli deneyimlerinde heyecanlı olduklarını belirten Barut sözlerini şöyle sürdürdü:
“Barut Hotels olarak Ege ve Akdeniz sahillerinde toplam 10 resort, 1 şehir otelimiz var. Yüzde 47 oranında ‘repeat' (tekrar) konuk ağırlayan grubumuz; bu zamana kadar Tripadvisor, Holidaycheck, Tui Holly ve Travel Life gibi turizm profesyonellerinden 257 ödül aldı.”

Yeni yatırım Fethiye'ye

Fethiye'deki 80 dönümlük arazileri üzerinde 415 oda ve 1250 yatak kapasiteli yeni bir otel inşaatının devam ettiğini hatırlatan Barut, “Yeni otelimizi 2015 Nisan ayında faaliyete geçireceğiz. Bu yatırımın tamamlanmasıyla, şu an 9 bin yatak kapasitesine sahip olan grubumuz 10 bin yatak kapasitesine ulaşmış olacak” dedi.

Rus turist atağa kalktı

Sektörü değerlendiren Ahmet Barut, bu yılın turizm açısından iyi bir sezon olduğunu söyledi. Suriye, içeride yaşanan olaylar ve Ebola'nın bir kaç haftalık durgunluk oluşturduğunu kaydeden Barut, iptallerin olmadığını söyledi. Barut, “Hem Türkiye‘nin hem de turizmin dayanıklılığı arttı. Güvenlik sorunu olan yerde başarılı turizm olmaz. Mısır örneğini gördük. Ancak, öyle bir risk görmüyorum” dedi.

Barut, turist profiliyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bu yıl Antalya'da Rus turistler ilk kez Almanları geçti. Özellikle Ukrayna ile sorun yaşayan Rusya'da, Avrupa'ya gitmeyen Rus turistler Antalya'yı tercih etti. Rus turist sayısı yüzde 14 arttı.”

Milliyet 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Barut Hotels, 125 milyon dolara şehir otelciliğine girdi
  • 21.10.2014 11:00

Barut Hotels, 125 milyon dolara şehir otelciliğine girdi

Barut Hotels, 45 milyon dolar yenileme yatırımıyla yeni 5 yıldızlı oteli Akra Ba ...

Barut Hotels'in yeni yatırımı Akra Barut açıldı
  • 27.07.2014 08:59

Barut Hotels'in yeni yatırımı Akra Barut açıldı

Barut Hotels'in 5 yıldızlı yeni oteli Akra Barut Antalya'da kapılarını açtı ...