maritbet girişmaritbet
Bartın Seramik dış cephe sektörüne giriyor!

Bartın Seramik dış cephe sektörüne giriyor!

Alvit markasıyla vitrifiye seramik sağlık gereçleri ve banyo mobilyaları üretimi yapan Bartın Seramik, yeni bir kulvarda daha adını duyurmaya hazırlanıyor

 

Alvit markasıyla vitrifiye seramik sağlık gereçleri ve banyo mobilyaları üretimi yapan Bartın Seramik, yeni bir kulvarda daha adını duyurmaya hazırlanıyor.

Alvit markasıyla vitrifiye seramik sağlık gereçleri ve banyo mobilyaları üretimi yapan Bartın Seramik, yeni bir kulvarda daha adını duyurmaya hazırlanıyor. Kırıkkale'de kurduğu fabrikada 'Star' markasıyla kiremit ve dış cephe kaplama malzemeleri üretimine başlayan firma, inşaat sektöründe yeniliklerle çözüm ortağı olmayı sürdürecek.

Bartın'da 14 bin metrekaresi kapalı toplam 50 bin metrekarelik alanda 240 çalışanla yıllık 800 bin parçalık üretim gerçekleştirdiklerini kaydeden Bartın Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aldatmaz, "Alvit markasıyla vitrifiye seramik sağlık gereçleri ve banyo mobilyaları üretimi yapan Bartın Seramik, bu yıl gerçekleştirmeyi planladığı yatırımla pazarda daha rekabetçi olmayı hedefliyor" dedi. Aldatmaz, "Ülke olarak cari açık problemi olan bir ekonomiye sahibiz. Bu risk unsurunun üstesinden ancak daha rekabetçi, daha teknolojik bir üretimle ve katma değeri yüksek ürünler üreterek gelebiliriz. Seramikte lider olan Avrupa artık üretimden uzaklaşıyor; bu boşluğu doğru hamlelerle doldurabilir ve markalaşabilirsek ihracat hacmimizi arttırabiliriz, Avrupa için daha iyi bir tedarikçi konumuna gelebiliriz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Asma klozetler, duvara dayalı klozetler ve dolap uyumlu lavabolarla birlikte mobilyaların da devreye girmesiyle banyoların artık daha modern bir görünüme kavuştuğuna değinen Mehmet Aldatmaz, "Biz de bu doğrultuda 2007'de mobilya üretim tesisimizi devreye aldık. Ayrıca yine aynı yıl içinde yaptığımız tünel fırın yatırımından sonra pişirim kapasitemizi yüzde 100 arttırdık. Bu yıl içinde devreye alacağımız yüksek basınçlı döküm tezgahlarıyla da döküm kapasitemizi ve verimliliğimizi yükselterek öncelikle bölgemizde daha sonra yurtiçi ve yurtdışında daha geniş kitlelere hitap etmeyi hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

10 ülkeye ihracat yapıyor

Arap ülkeleri başta olmak üzere 10 ülkeye ihracat yapıtıklarını ifade eden  Aldatmaz, "Türkiye seramik sektöründe dünyada hatırı sayılır bir konuma geldi. Biz de Bartın Seramik olarak sektörümüzün gelişiminde önemli rol oynayan fuarlara katılarak sektör temsilcileri ve tüketicilerle buluşmayı önemsiyoruz. Bu doğrultuda son olarak mart ayında düzenlenen Unicera Uluslar arası Seramik Banyo ve Mutfak Fuarı'na katıldık. Fuarda yenilikçi ürünlerimizle ziyaretçilerin beğenisini topladık" dedi.

Grup olarak inşaat sektöründe farklı alanlarda da yatırımlarını sürdürdüklerini vurgulayan Mehmet Aldatmaz, "Bu doğrultuda Kırklareli'de yeni bir üretim tesisini devreye aldık. Kırklareli Beton Yapı Ürünleri AŞ adı altında 'Star' markasıyla kiremit ve dış cephe kaplama malzemeleri üretimine başladık. Yapı Denetim Kanunu'nun da devreye girmesiyle enerji verimliliği, izolasyon ve sağlamlığın ön plana çıktığı inşaatlarda banyolardan sonra şimdi de dış cephelerde yenilikçi ürünlerimizle değerli müşterilerimize çözüm ortağı olamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bartın Seramik, Ar-Ge yatırımlarına hız vererek ürün yelpazesini genişletti
  • 10.12.2013 09:17

Bartın Seramik, Ar-Ge yatırımlarına hız vererek ürün yelpazesini genişletti

Alvit markasıyla vitrifiye sağlık seramik gereçleri ve banyo mobilyaları üretimi ...

Bartın Seramik, Star Kiremit yatırımıyla beton kiremit sektörüne el attı!
  • 10.04.2013 17:17

Bartın Seramik, Star Kiremit yatırımıyla beton kiremit sektörüne el attı!

Bartın Seramik, Kırklareli'nde Star Kiremit yatırımıyla beton kiremit sektörüne ...

Bartın Seramik dış cephe sektörüne giriyor!
  • 05.12.2012 13:33

Bartın Seramik dış cephe sektörüne giriyor!

Alvit markasıyla vitrifiye seramik sağlık gereçleri ve banyo mobilyaları üretimi ...