maritbet girişmaritbet
Astay Gayrimenkul proje için arsa arıyor!

Astay Gayrimenkul proje için arsa arıyor!

Astay Gayrimenkul Avcılar'da geliştirdiği Academia nedeniyle orta gelir grubundan çok fazla teşekkür mektubu alınca yeni bir proje geliştirmek için kolları sıvadı. Arazi arayan şirket, uygun fiyatlı ev yapacak

Astay Gayrimenkul Avcılar'da geliştirdiği Academia nedeniyle orta gelir grubundan çok fazla teşekkür mektubu alınca yeni bir proje geliştirmek için kolları sıvadı. Arazi arayan şirket, uygun fiyatlı ev yapacak.

Tekstil sektöründe 35 yıl hizmet verdikten sonra işçilik ve imalat maliyetlerinin kârlılıkları zorlamaya başladığını gören Mesut Toprak, rotasını 2000'li yıllardan sonra gayrimenkule çevirdi.

2004'te Astay Gayrimenkul'ü kuran Mesut Toprak, şimdilerde hem konut hem de otelcilik yatırımlarında büyüyor.

Konut alanında A grubuna ve B grubuna yönelik ayrı ayrı projeler geliştirdiklerini belirten Astay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak, orta gelir grubuna konut üretmekten çok büyük keyif aldığını ve Avcılar'da inşa ettiği Academia'dan konut alan kişilerden teşekkür mektupları aldığını söyledi.

Ulaşımı kolay yer bakıyor

Teşekkür mektuplarından etkilendiğini belirten Toprak, "Orta gelir grubuna yönelik üreteceğimiz konutlarda kaliteyi uygun fiyatlarda farklı ödeme koşullarında sunmaya devam edeceğiz. Bunun için arsa arayışlarımız sürüyor. Orta gelir grubuna yönelik projemiz yine ulaşımı kolay ve şehir merkezlerinden çok uzak olmayan lokasyonlarda olacak" dedi.

2013'te lüks konut

Bu yılı arsa arayarak geçirmeyi ve devam eden inşaatlarına enerji harcamayı tercih eden şirketin 2013 yılı için planları arasında şehrin merkezinde ultra lüks konut projesi de bulunuyor.

Ultra lüks konutlarda her türlü lüksü bir arada bulunduracaklarını belirten Toprak, şehir otelciliği alanında da ilerleyeceklerinin sinyalini veriyor. İstanbul Levent şirketin ağırlıklı olarak arazi baktığı yer olarak görünüyor.

Frankfurt'a otel

Çukurova Grubundan 2004 yılında satın aldığı Sultanahmet'teki Four Seasons ile otelcilik işine giren, 2008 yılında tarihi Atik Paşa Konağı'nı alarak, Four Seasons Bosphorus Oteli'ni kuran Mesut Toprak'ın otel yatırımları arasında 2013 yılı için Türkiye'de Bodrum ve Bolu, yurtdışında ise Frankfurt ve Londra bulunuyor.

Londra'daki otel işletmesi için dünyanın önde gelen markalarından biriyle görüşmelerini sürdürdüklerini belirten Toprak, " Londra'da amacımız önemli bir tarihi binayı alıp otel ve rezidans olarak dönüştürmek.

Frankfurt'ta ise kendimiz oteli inşa edeceğiz. Burada Four Seasons ile hareket etmeyi planlıyoruz" bilgisini verdi.

2 milyar dolarlık yatırım

Bodrum, Bolu, Frankfurt ve Londra'da üst gelir grubuna hitap edecek projeler geliştirecek olan Astay Gayrimenkul, 2014 yılına kadar otelcilik sektörüne 2 milyar dolar yatırım yapacak.  Otelcilik ya da gayrimenkul alanında herkesin yaptığı şeyleri yapmayı tercih etmediklerini belirten Mesut Toprak, tüm geliştirdikleri projelerde farklı olmayı ilke edindiklerini söyledi.

Mesut Toprak, proje geliştirmeden çok önce iyi bir analiz yapıp, kimin ne tür bir projede mutlu olacağını öngörmeye çalışarak projeleri hayata geçirmenin kendilerini başarıya ulaştırdığına inanıyor. 

Bodrum'a hem konut hem otel

Bodrum'u İstanbul'un bir devamı olarak görmek gerektiğini belirten Mesut Toprak,  aradaki coğrafi uzaklığa rağmen İstanbul ve Bodrum'u tek bir pazar olarak değerlendirmek gerektiğini söylüyor.

Burada ilk hedeflerinin otel olduğunu belirten Toprak, ileriki dönemde konut yapmayı da planlıyor.  Şirket Bodrum'a 150-170 odalı bir otel yapacak. Bodrum'daki otelin 2014 sonunda faaliyete geçirmesi düşünülüyor.

Bolu 2013 sonu veya 2014'ün ilk yarısında tamamlanacak. Londra ve Frankfurt ise 2013 yılı içinde tamamlanacak. 

Yatak sayısı artmalı

Türkiye'yi 8 milyon turistin ziyaret etmesinin beklendiğini aktaran Mesut Toprak, şöyle konuştu; "Ancak bu sayı giderek artacak. Buna karşın 10 milyon insanı yatıracağımız yerimiz yok. İstanbul'un yakın gelecekte 15 bin beş yıldız ve üstü yatağa ihtiyacı var.

Bugün bu anlamda mevcut kapasite 13 bin civarında. Yani bugüne kadar yapılan yatırım kadar daha yatırıma ihtiyaç var. İstanbul'da iyi oda arzının artırılması için devletin arazi açısından destek olması gerekiyor.

Bizim yatak kapasitemiz şu an için sınırlı. Sultanahmet Four Seasons 65 odalı. Atik Paşa Yalısını dönüştürdüğümüz Four Seasons Bosphorus ise 170 odası olan orta ölçekli bir otel"

Emine Açar-Bugün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Onaltı Dokuz İstanbul'u Cemalettin Akgül'den dinleyin!
  • 23.08.2012 12:07

Onaltı Dokuz İstanbul'u Cemalettin Akgül'den dinleyin!

Astay Gayrimenkul imzasıyla Zeytinburnu'nda inşa edilen Onaltı Dokuz projesini, ...

Pilotun gözünden Onaltı Dokuz İstanbul
  • 08.03.2012 09:20

Pilotun gözünden Onaltı Dokuz İstanbul

Zeytinburnu'nda inşa edilen ve siluet tartışmalarıyla gündemde olan Onaltı Dokuz ...

Onaltı dokuz İstanbul'u havadan gördünüz mü?
  • 18.02.2012 17:35

Onaltı dokuz İstanbul'u havadan gördünüz mü?

Pilotun gözünden Onaltı dokuz İstanbul projesi. ...

Onaltı Dokuz'la İstanbul sinema formatında!
  • 26.04.2012 18:56

Onaltı Dokuz'la İstanbul sinema formatında!

Astay Gayrimenkul'ün yoğun ilgi gören projesi Onaltı Dokuz İstanbul'un inşaatı t ...

Kampanyalı konut projelerinde kaçırılmayacak fırsatlar!
  • 17.10.2017 14:19

Kampanyalı konut projelerinde kaçırılmayacak fırsatlar!

Yeni satışa çıkan ve kampanyaları devam eden konut projelerinde sıfır faizli fır ...

İlk çözüm önerisi: Lego taktiği
  • 22.08.2014 10:27

İlk çözüm önerisi: Lego taktiği

Onaltı Dokuz İstanbul için çıkan yıkım kararının ardından sular durulmuyor ...