maritbet girişmaritbet
Artaş İnşaat 4 Proje İle Geliyor!

Artaş İnşaat 4 Proje İle Geliyor!

Geçtiğimiz yılı 715 milyon TL ciro ile kapatan Artaş 2012’de çıtayı yükseltmeye hazırlanıyor. 4 farklı proje ile 10 bin konut inşa etmeyi planlayan şirketin 2012 hedefi 2 milyar TL

 

Geçtiğimiz yılı 715 milyon TL ciro ile kapatan Artaş 2012'de çıtayı yükseltmeye hazırlanıyor. 4 farklı proje ile 10 bin konut inşa etmeyi planlayan şirketin 2012 hedefi 2 milyar TL.
 
Sektörde 30 yılı aşkın süredir faaliyet göstermesine karşın adını Avrupa Konutları projesi ile duyduğumuz Artaş projelerine hız kesmeden devam ediyor. Geçen yılı 715 milyon TL ciro ile kapatan ve 2012 için 2 milyar TL hedef belirleyen Artaş İstanbul'un 4 farklı noktasında geliştirdiği projelerle 10 bin konuta imza atacak. Yıl içinde 4 proje geliştirecek şirketin veliahtı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Çetinsaya ile sektöre girişini ve yeni projelerini konuştuk.
 
Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya'nın büyük oğlu Gökhan Çetinsaya işi mutfağında öğrenerek bugüne geldi. Süleyman Çetinsaya, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada “Koltuğumu büyük oğlu Gökhan'a devrediyorum” dese de oğlu aynı fikirde değil. Oğul Çetinsaya “Babam emekli olup evde oturacak yapıda bir insan değil. Zaten ondan öğrenecek çok şey var” diyor.
 
İran'da satış ofisi açacak
 
2012'de başladıkları projelerin tamamlanması durumunda 10 bin konuta imza atacaklarını belirten Çetinsaya, mütekabiliyet sonrası yurtdışı satış ofisleri açacaklarını söylüyor. Arap ülkelerinden yazılı ve sözlü teklifler geldiğini ve yakın zamanda İran'da satış ofisi açacaklarını belirten Çetinsaya, “Site yönetimi anlayışımız ön planda olduğu için temkinli davranıyoruz. Toptan satış yapıp sitenin boş kalmasını istemeyiz. Satalım elimizden çıksın anlayışı bize göre değil” diyor.
 
Hızlı teslim tercih sebebi
 
İnşaat ve malzeme kalitesinin yanında projelerin kısa sürede tamamlanması Artaş'ın başarısında önemli bir etken. Süleyman Çetinsaya, projelerinden ev alan herkesi kiracı olarak düşündüklerini bu nedenle erken teslimle müşterileri kira ödemekten kurtarmayı hedeflediklerini dile getiriyor. Hızla bitirilmesi planlanan bir proje olan Ispartakule'de 3. 644 konut ve 12 ticari ünitenin yer aldığı projenin bir yıl içinde tamamlanıp teslimata başlanması hedefleniyor.
 
Maslak'a yatay proje
 
Gökhan Çetinsaya, Maslak projesinde şantiye kurulma aşamasında olduklarını söylüyor. 500 konut ve ofislerin yer aldığı projenin bölgedeki diğer projelerden farklı olarak yatay şekilde inşa edileceğini belirten Çetinsaya, 30 ay olan tamamlanma süresini 25 aya çekebileceklerini belirtiyor.
 
2 karma proje için kollar sıvandı
 
Keleşoğlu, Aydınlı ve Afk firmaları ile ortak olarak Kağıthane Cendere Vadisi içerisinde 5 bin konut, AVM, otel ve ofislerden oluşan mix bir projeye de başlayacaklarını belirten Çetinsaya projeye kasım ayında başlayıp 2014'te tamamlayacaklarını belirtiyor. Som Mimarlık ve Yüksek Mimar Murat Kader'in projenin mimari planlaması için 5 aydır çalıştığını belirten Çetinsaya, kendisinin projeyi takip için sık sık İngiltere'ye gittiğini dile getiriyor.
 
Şirketin 2012 yılında başlayacağı bir diğer proje ise Türkiye'nin en büyük temalı projesi olarak inşa edilecek. Projenin İstanbul Halkalı bölgesinde Mesa, Kantur-Akdaş, Artaş ve Öztaş konsorsiyumunun 1 milyon 600 bin metrekarelik arsa üzerinde hayata geçirileceğini belirten Çetinsaya, projenin planlaması için bir yıldır çalıştıklarını ifade ediyor. Çetinsaya, Tema Park projesi kapsamında doğa ve eğlence parkı, alışveriş merkezi, 3 tane bin odalı otel, ofisler, 150 bin metrekarelik fuar alanı ve 4 bin adet konutun yer alacağını ifade ediyor. Çetinsaya, İstanbul dışında ise memleketleri Kayseri'de 200 oda kapasiteli bir otelin inşasına başladıklarını belirtiyor.
 
Babasının izinden gidiyor
 
Artaş'ın dikkat çeken bir yanı da tamamladığı projelerden elini çekmemesi. Bizzat Süleyman Çetinsaya'nın bulunduğu site yönetiminde amaç kaliteli yaşam ve aidat giderlerini minimumda tutmak. Avrupa Konutları'nda aidatların metrekare başına ortalama 1.3 TL olduğunu belirten Gökhan Çetinsaya, isim olarak bulunmasa da kendisinin de site yönetimlerine katkıda bulunduğunu söylüyor.
 
Okul yıllarında şantiyelerin tozunu yutan Çetinsaya, hafta sonlarını ve yaz tatillerini çalışarak geçiriyordu. The President Hotel'in ve Carausel'in inşasında çalışan Çetinsaya üniversite içinde tercihini görsel iletişim tasarımından yana kullandı. Çetinsaya, babasının kendisine en büyük nasihatinin dürüstlük olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Babam bildiğiniz işi yapıp daldan dala atlamayın der. Bir de karşımızdaki kişileri müşteri gibi değil paydaş olarak görmemizi ister” Ailenin büyük oğlu Çetinsaya'nın 2 erkek kardeşi daha var. Kardeşlerinden biri Miami'de inşaat proje yönetimi eğitimi alırken 15 yaşındaki küçük kardeşi lise eğitimine devam ediyor. Babası gibi yoğun çalışan Çetinsaya, iş dışında kalan zamanlarında snow board yapıyor ve şehirlerarası bisiklet turuna çıkıyor. Arabalarla ilgilenmeyi seven Çetinsaya'nın klasik araba koleksiyonu bulunuyor.
 
Avrupa Konutları satış rekoru kırdı
 
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın satış listesine göre Avrupa Konutları Atakent 3 Projesi, 443 milyon 180 bin 940 TL'lik hasılat rakamıyla yılın 11 aylık bölümünü şampiyon olarak kapattı. Proje, Emlak Konut GYO'ya taahhüt edilen süreden iki yıl önce, 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanıp, Temmuz 2012'de teslim edilecek.
 
Kendi projesinde yaşayacak
 
6 ay önce Tuğçe Dinçerler ile dünya evine giren Gökhan Çetinsaya babası gibi kendi projelerinden birinde oturacak. Yeşilköy'de ailesiyle aynı blokta oturduklarını ve yakın zamanda Florya'daki Avrupa Konaklarına yerleşeceklerini belirten Çetinsaya, “Kendi projemizde yaşamayı seçtik. Başka projelerde rahat edemeyeceğimi düşünüyorum” diyor.
 
Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor
  • 14.03.2024 14:10

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor

Kurulduğu günden itibaren kalite odaklı projeler üreten ve faaliyet gösterdiği s ...

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı
  • 03.10.2023 11:19

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı

Kurulduğu 2015 yılından bugüne kadar “Ulaşılabilir Lüks” stratejisiyle İstanbul’ ...

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"
  • 12.01.2023 17:08

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AAtölye'de düzenlenen AA Editör Masası' ...

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!
  • 19.10.2022 11:06

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentepe projesinin re ...