maritbet girişmaritbet
Araplar Yalova’ya ‘Arap Köyü’ kuracak!

Araplar Yalova’ya ‘Arap Köyü’ kuracak!

Arap fonları Yalova ve İstanbul'da 3 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor

Fonları getiren Merosa'nın Başkanı Katipoğlu, "Yalova'ya 22 Arap Köyü kuruyoruz" dedi

İki yıl önce Körfez'in önde gelen isimlerine Andalusia isimli villa projesi yapan Merosa Uluslararası Yatırım Danışmanlık, 3 milyar dolarlık yeni yatırım için Arap fonları getiriyor. Türkiye'nin yaşadığı istikrar ortamının Arap fonlarının yeni yatırımlarına cesaret verdiğini söyleyen Merosa Uluslararası Yatırım Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu, yeni başlayacakları en önemli projenin Yalova'da 6 milyon metrekarelik arazi üzerine yapılacağını söyledi. Çok ortaklı projeyle ilgili Arap fonlarına danışmanlık yaptıklarını belirten Katipoğlu, "Arsa sahibinin de hasılat paylaşımı yöntemiyle ortak olacağı Merosa City projesinin 2 milyar dolarlık yatırım bütçesi var. Üniversite, hastane, alışveriş merkezi ve 22 Arap köyünün olacağı proje 10 yılda bitecek" diye konuştu. Katipoğlu, Levent'te Sapphire'in karşısındaki alana 840 milyon dolarlık plaza yapılacağını da söyledi. Projedeki Arap köylerinin mahalle tarzında inşa edileceğini bildiren Katipoğlu, "Merosa'nın liderliğinde gelen Arap yatırımcıların oluşturduğu çok ortaklı bir yapı var. Yani finansman sıkıntımız yok. Bu nedenle ön satış yapmıyoruz. Proje bittikten sonra satmayı tercih ediyoruz" dedi. Türkiye'deki konut projelerinin yapımı için araştırma ve fizibilite raporları hazırlayan Merosa, daha önce de Dubai'den Kuveyt'e, Suudi Arabistan'dan Bahreyn'e kadar birçok ülkenin yatırımcı grubunu Türkiye'ye çekmişti. 

SADECE ARSANIN FİYATI 450 MİLYON $

Katipoğlu, Merosa City kapsamında Dubai, Kuveyt ve Suudi Arabistan köyü gibi mahalleler halinde binaların yapılacağını söyledi. Merosa City'de sadece arsa maliyetinin 450 milyon dolar olduğunu ve arsa sahibinin de hasılat paylaşımı sistemiyle ortakları arasında yer aldığını da vurgulayan Katipoğlu, "Merosa'nın danışmanlığını yaptığı ve Körfez bölgesinin fonlarının finanse ettiği projede Türkler için de villalar yapılacak. Projenin yüzde 90'ı Arap müşterilere satılacak" dedi. 

GAYRİMENKULDE EN BÜYÜK ALICI ARAPLAR

Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasının ardından, Körfez bölgesi vatandaşları sıralamayı değiştirdi. Körfez ülkelerinden gelen yatırımcılar 2013'te 735 bin metrekarelik alım yaparken, 2014'te bu rakam 2 milyon metrekareye yaklaştı. 2014 yılında en fazla gayrimenkul alan yabancı listesinde ilk sıraya Suudi Arabistan oturdu. Suudi Arabistan, bu yıl 910 bin metrekare mülk edindi. Kuveyt, 522 bin metrekare ile dördüncü sıraya yükseldi. Birleşik Arap Emirlikleri de 73 bin metrekarelik alımını, 219 bin metrekareye yükseltti. 

Sabah 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Araplar Yalova’ya ‘Arap Köyü’ kuracak!
  • 06.12.2014 10:48

Araplar Yalova’ya ‘Arap Köyü’ kuracak!

Arap fonları Yalova ve İstanbul'da 3 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor ...

Araplar Bursa'da turizm ve inşaat yatırımı peşinde!
  • 30.11.2014 15:36

Araplar Bursa'da turizm ve inşaat yatırımı peşinde!

Körfez ülkelerinden çok sayıda iş adamı, Bursa'da yatırım planları yapıyor ...