maritbet girişmaritbet
Apple Türkiye'de ofis ve mağaza açacak!

Apple Türkiye'de ofis ve mağaza açacak!

Apple?CEO’su Tim Cook Cumhurbaşkanı Gül’e yerli tablet projesi FATİH’le yakından ilgilendiklerini söyledi. Cook Türkiye’de yakında ofis ve mağazalar açacakları bilgisini iletti

 

Apple?CEO'su Tim Cook Cumhurbaşkanı Gül'e yerli tablet projesi FATİH'le yakından ilgilendiklerini söyledi. Cook Türkiye'de yakında ofis ve mağazalar açacakları  bilgisini iletti
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Silikon Vadisi turunda ilk durak dünyanın bir numaralı teknoloji devi Apple'dı. Katı kurallarıyla ün yapan şirket diğerlerinin (Google, Facebook, Twitter, Microsoft) aksine merkez kampüsündeki buluşmada Cumhurbaşkanı Gül ve Türkiye'den gelen beraberindeki sınırlı sayıdaki ziyaretçiyi ağırladı. Ev sahibi isim Apple'ın CEO'usu Tim Cook oldu. Apple buluşmasına katılanlardan gelen ilk notlar şöyle sıralanıyor... Apple'ın tarihçesi, arkasındaki teknolojik güç ve finansal rakamların anlatımının ardından toplantının ana gündem maddesini ‘FATİH' projesi oluşturdu. Türkiye'nin yerli tablet PC projesi 8 milyar dolarlık bir işe karşılık geliyor ve Apple'ın da aralarında bulunduğu dünya devleri bu konuyla oldukça yakından ilgili.
 
Üretim nerede olacak?
 
Tablet PC projesinin detaylarına oldukça hakim olduğu gözlenen Apple ekibinin iPad'lerden nasıl eğitim yapıldığına, yeni nesil teknolojilerin eğitimde nasıl yararlı kullanıldığına ilişkin sunumu katılımcıları oldukça etkiledi. Yazı, görsel, video ve animasyon tabanlı elektronik ders kitaplarının öğretmenler tarafından hazırlanarak sınıfa gelecek olması projenin geleceği hakkında fikir verdi. Tim Cook'a hitaben yapılan konuşmayla FATİH projesi için üretim işi de dahil olmak üzere Apple tarafı Türkiye'ye davet edildi. Tim Cook, bu konuyla oldukça yakından ilgilendiklerini ve projeye hazırlandıklarını ifade etti.
 
Tim Cook yeni öğrendi...
 
Tablet PC'de iPad, cep telefonunda iPhone'da yazı yazılmasına aracılık eden sanal tuş takımında Türkçe karekterlerin olmadığı, tuş takımına bunun ne zaman konulacağı sorulduğunda Tim Cook, konu hakkında bilgisi olmadığını iletti. Ziyaretçilerden birinin iPad'ini alarak incelediğinde Türkçe karekterlerin tam takımda (açılan ekranda) olmadığını, ancak klavyede bir önceki harfin üzerine basarak ek işlemle bunun yapılabildiğini gören Cook, bu sorunu çözeceklerini ifade etti.
 
Mağazalar açılacak
 
Apple CEO'su Tim Cook çok yakında şirketin Türkiye ofisinin açılışını yapacaklarını ardından Apple Store ve iTunes mağazalarının da Tükiye'de var olacağını anlattı. Katılımcıların geleceğe yönelik ürünler ve Steve Jobs hakkındaki sorularını şirketin kuralları gereği yanıtlamaktan kaçınan Apple ekibinin Türkiye'deki hızlı büyüyen rakamlardan oldukça etkilendiği de ifade edildi. 1 saat planlanan görüşme 1.5 saate yaklaştı. İlk günün ardından yeni programa göre yarın Google'la başlayacak ziyaretler ardından Facebook ve Microsoft'la devam edecek. 
 
Türkçe klavye sorunu nedir?
 
Apple mobil cihazların 200'den fazla yeni özellik barındıran iOS5 işletim sisteminin deneme sürümünde Türkçe karakterlerin bulunduğu F ve Q klavyeler yer almış, ancak son kullanıcı sürümü yayımlandığında bu özelliğin sistemden çıkarıldığı ortaya çıkmıştı. Apple'ın bu tercihinin teknik aksaklıklardan kaynaklandığı bildirilmişti. Tim Cook bu sorunu çözeceğini söyledi.
 
Oğlunun üniversitesi Stanford'da konuştu, Rice'la kampüsü gezdi
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, California eyaleti gezisinin ikinci gününde dünyaca ünlü Stanford Üniversitesi'ni ziyaret etti.
 
Gül'ü İşletme Fakültesi Business School Dekanı ile eski ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice karşıladı. Gül ve beraberindeki heyeti üniversitede öğretim görevlisi olarak görev alan Condoleeza Rice gezdirdi. Gül, daha sonra üniversitenin Cemex salonunu dolduran ”Business School” öğrencilere hitaben konuşma yaptı.
Gül, kürsüden yaptığı konuşmada Stanford üniversitesinin dünyaca bilinen ününden bahsederek oğlu Ahmet Gül'ün de mezun olduğu üniversite öğrencilerine; ”Sizden önce mezun olanlar, dünyayı değiştirmek için çok şey yapmıştır. Fakat sizlerle ilgili yoksulluk, küresel ısınma, enerji ve biyolojik güvenlik gibi küresel sorunlara çözüm bulmanız açısından, çok daha fazla beklentimiz var” diye konuştu. 
 
Oğlu eBay'de çalışıyor
 
Gül, ”Bir lider her zaman en kolay ve en çok kullanılmış yolu seçmemeli. Ardından yürünecek yeni bir yol oluşturabilmeli” dedi. Bu arada Gül'ün oğlu Ahmet Gül ABD'li açık artırma sitesi eBay'de çalışıyor.
 
Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...