maritbet girişmaritbet
Anadolu'ya deniz geliyor

Anadolu'ya deniz geliyor

Şili'de dünyanın en büyük havuzunu yapan Crystal Lagoons, Anadolu'ya deniz getirecek. Belek'te 450 milyon $'lık projeyle Türkiye'ye girecek şirket, denize kıyısı olmayan şehirlerde de yatırım planlıyor

 

Kaynak: Dilek TAŞ / Sabah
 

Siyasilerin Anadolu'ya denizi getirme vaatleri gerçek oluyor. Şili'de 1 kilometre uzunluğundaki San Alfonso del Mar yatırımıyla dünyanın en büyük havuzunu yapan Crystal Lagoons şirketi Türkiye'de yatırıma hazırlanıyor. İlk olarak Belek'te Türkiye'nin en büyük havuzunu yapacak şirket daha sonra denize kıyısı olmayan Anadolu şehirlerinde de yatırım hedefiyle Türkiye'ye geldi. Türkiye'de, Bekay Property Partners ile anlaşma aşamasında olan grup Antalya Belek'te bin 350 dönüm alan üzerine, büyük bir yapay lagün, 800 villa ve 18 delikli golf sahasının içinde bulunduğu bir proje gerçekleştirecek.
 
Bekay Property Partners şirketinin planladığı ve 'Belek'in kaderini değiştirecek proje' olarak tanımlanan Olivian projesine ortak olacak. Crystal Lagoons'ün isim hakkını alacak Bekay Properties'in CEO'su Hulusi Turanlı, görüşmeleri doğrulayarak 450 milyon euroluk bir yatırıma hazırlandıklarını söyledi. Belek'te 2.5 yıldır arazi topladıklarını söyleyen Turanlı, Crystal Lagoons ile görüşmelerde son aşamaya geldiklerini, bir ay içinde anlaşmanın tamamlanacağını ifade etti.
 
MARDAN PALACE'DAN BÜYÜK
Turanlı, dünyanın en büyük havuzlarını yapan şirketin Türkiye'de 1350 dönüm arazi üzerinde 40 bin metrekaresi sadece havuza ayrılacak bir yatırım yapacağını söyledi. Olivian projesi içinde yer alacak havuz ise Türkiye'nin en büyük havuzu olacak. Türkiye'deki en büyük havuz unvanı halen Antalya'da Azeri milyarder Telman İsmailov tarafından 1.2 milyar dolara yapılan Mardan Palace Oteli'nin içindeki 24 bin metrekarelik havuza aitti. Crystal Lagoons'ün Olivian projesi ise tamamlanmasıyla birlikte Türkiye'deki en büyük havuzu olması bekleniyor. SABAH'ın ulaştığı Crystal Lagoons yetkilileri ise aralarında Türkiye, Umman ve Hindistan'ın bulunduğu üç ülkede 1.7 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzaladıklarını açıkladı. Merkezi Şili'de olan ve Latin Amerika dışında sadece Dubai'de ofisi bulunan şirketin yatırımı Dubai'deki ofis aracılığıyla yapacağı öğrenildi.
 
EN BÜYÜK HAVUZU ÇÖLE DE TAŞIYOR
Dünyanın en büyük yapay lagün şirketi olarak tanınan Crystal Lagoon'ün çoğu Guinnes rekorlar kitabına giren 40 ülkede 165 yatırım projesi bulunuyor. Şirket son olarak ise Mısır'da en büyük havuz unvanını bu çöl ülkesine taşıyacağı bir yatırım açıkladı. 2011 yılında başlayacak yatırım Hurghada'da Mısırlı zengin Sharbatly ailesine ait arazi üzerinde 1.2 milyar dolar yatırımla hayata geçirilecek. Golden Pyramids Plaza adını taşıyacak yatırımda toplam 100 hektarlık bir alanda kristal renginde havuza sahip olacak. Grubun bugüne kadar tamamladığı ve devam eden yatırımlarını toplam büyüklüğü ise 100 milyar dolar olarak açıklandı.
 
HAVUZU İSTANBUL'DAKİ PROJESİNE DE GETİRECEK
Crystal Lagoons'ün Türkiye'de ortak olduğu Bekay Property Partners 2007'de kuruldu. Bahreyn merkezli Shamil Bosphorus Maradoba grubu ile beraber proje üreten şirket 90 milyon dolarlık yatırım hedefiyle kurulmuştu. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını Haluk Kaya, CEO'luğunu ise Hulusi Turanlı yapıyor. Turanlı, Belek dışında İstanbul'da da içinde büyük bir havuzun olacağı yatırım planladıklarını söyledi. Grubun internet sitesinde ise Bahreynli Shamil Bosphorus Maradoba ile İstinye'de 45 milyon dolar yatırımla lüks villa projesi, Kurtköy'de ise 159 dairelik bir konut emlak ile Moskova'da 800 milyon dolarlık Puşkin Meydanı Alışveriş Merkezi projesi yer alıyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz