maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu’nu enerji işine sürükleyen şirket

Ali Ağaoğlu’nu enerji işine sürükleyen şirket

Ağırlıklı olarak endüstriyel inşaat alanında faaliyet gösteren 15 yıllık bir geçmişe sahip olan Senas Grup, bu süre içerisinde bu alanda önemli projelere imza attı. Yenilenebilir enerji ve sivil havacılık alanlarında faaliyet gösteren Senas Group’un, Ağaoğu Grubu ile enerji işinde ortaklığı bulunuyor.

 


Ağırlıklı olarak endüstriyel inşaat alanında faaliyet gösteren 15 yıllık bir geçmişe sahip olan Senas Grup, bu süre içerisinde bu alanda önemli projelere imza attı. Yenilenebilir enerji ve sivil havacılık alanlarında faaliyet gösteren Senas Group'un, Ağaoğu Grubu ile enerji işinde ortaklığı bulunuyor.
 
Yaklaşık 15 yıllık bir geçmişe sahip bir aile şirketi olan, Senas Group, endüstriyel inşaat, yenilenebilir enerji ve sivil havacılık alanlarında faaliyet gösteriyor. Şirket, endüstriyel inşaat sektöründe bugüne kadar 200 bin metrekare büyüklüğünde projeye imza attı.  Senas Group'un gerçekleştirdiği projeler arasında Sedes Holding, DHL, Alişan Lojistik, Appia Lojistik, Elbey Lojistik, Snot Şemsiye, Güvenel Plastik, Diva Metal, İzmit Otomobilciler Kooperatifi…gibi önemli binalar yer alıyor.
 
Sivil Havacılık sektöründe de faaliyet gösteren Senas Group'un bu alanda faaliyet gösteren İDA Havacılık adında bir şirketi bulunuyor. İDA Havacılık, sahip olduğu dört eğitim uçağının kiralamasını gerçekleştiriyor.
Enerji sektöründe de Sena Enerji ile boy gösteren Senas Group, sahip olduğu rüzgar enerjisi  lisansının yatırıma dönüştürülmesinde Ağaoğlu Şirketler Grubu ile ortaklık kurmuş durumda.   İlgili yasının çıkması ile birlikte bu sinerji, yatırıma dönüşecek.
 
2009 yılını 50 milyon dolar ciro rakamı ile kapatan Senas Group, önümüzdeki beş yılda ciro rakamını 200 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Çalışma hayatına henüz altı yaşında atılan Senas Group Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Tanınmış ile grubun kuruluş öyküsü ile ileriye dönük hedeflerini konuştuk. 

İş yaşamına çok küçük yaşlarda atılmışsınız. Bu konudan biraz söz edem misiniz?
Fahrettin Tanınmış: Çalışma hayatıma henüz altı yaşında soğuk su satarak başladım. Buzdolabında soğuttuğum suları, pazarda sattım. Tatil ve okul olmadığı zamanlarda kendi harçlığımı kendim kazandım. Hep kendi harçlığımı kazanmak istedim. Bu yüzden de okul hayatım boyunca hep çalıştım.
Üniversite yaşım gelince Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği'ni tercih ettim. Üniversitede okurken de çalışabilmek için okulumun akşam bölümünü tercih ettim. O dönemde kendime Zücaciye dükkanı açmıştım. Gündüzleri züccaciye dükkanımı işlettim akşamları da okula gittim
 
Üniversiteden mezun olunca hangi işlerle uğraştınız?
Tanınmış: Mezun olunca Türkiye Elektrik Kurumu'nda(TEK) çalışmaya başladım. İki yıl kadar çalıştıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde hoca oldum. 80'li yıllara kadar hocalık yaptım. İstifa edip kendi işimi kurmamama ise sağ-sol olayları neden oldu. Önceleri bu olaylara hiç aldırmadım korkmadım, baskılara boyun eğmeden işimi yapmaya devam ettim. Ama bir gün evim taşlandı. Buna da belki aldırmazdım ama bu taş evin camını kırdı, kırılan cam ise beşiğinde uyuyan oğlumun üzerine düştü. Şanslıymışız ki beşiğin üzerindeki tüller oğluma zarar gelmesini engellemiş. O tüller olmasaydı oğluma ne olurdu bilmiyorum. Bu olay üzerine aileme bir şey olacak endişesi ile istifa ettim. Şirket kurarak bina ve fabrikaların elektrik tesisat döşeme işlerini almaya başladım. Sonra yakınlarımla birlikte yol kenarlarındaki beton elektrik direklerini üreten bir fabrikayı satın aldık. Bu üretimi yapan şirketimizin adı; Marmara Prefabrik'ti ve hala faaliyette.
Tanınmış: 1995'e kadar bu elektrik direkleri üretimini yaptım sadece.  Sonra endüstriyel inşaat sektörüne girdim. Bu alanda yaptığımız projeler ve taahhüt işleri ses getirmeye başladı, yavaş yavaş büyüdük.
 
Ali Ağaoğlu ile enerji işinde ortaklığınız bulunuyor sanırım..
Tanınmış: Türkiye'nin ilk rüzgar santralleri ünvanını taşıyan Bozcaada'daki rüzgar santrallerini kurdum. İstanbul'da toplamda 135 kWh gücünde iki rüzgar enerji santral lisansımız var. Üç senedir yapmak için yasanın çıkmasını bekliyoruz. Bu projede yer alması için Ali Ağaoğlu ile ortaklık kurdum. Ali Ağaoğlu'nu enerji sektörüne girmeye ikna eden de benim.
Bu alandaki en önemli yatırımımız ise Almanya'nın Berlin şehrinde kurduğumuz güneş santrali.  500 kWh gücünde güneş enerjisinden elektrik üretimi yapan bir santralimiz var. Almanya'da bir Türk yatırımcısına ait tek enerji santrali.  Üretimini yaptığımız elektriği Alman hükümetine satıyoruz.

Yenilenebilir enerji alanında önümüzdeki dönemde yurtdışında yeni yatırımlarınız olacak mı?
Tanınmış: Önümüzdeki beş yıl içerisinde Avrupa, Asya ve Ortadoğu'da yenilenebilir enerji santrali yatırımlarımız devam edecek. Biz bu alanı büyümek istediğimiz üç alandan biri olarak belirledik. Almanya'da kurduğumuz elektrik santralimiz bu alanda yatırım yapan grupların dikkatini çekti. Azerbaycan, Gürcistan, Suriye'den de yatırım konusunda teklif ve davet aldık. Şimdi bu teklifleri değerlendirme sürecindeyiz. Almanya'da kurduğumuz ilk santral küçük çaplıydı. Şimdi 15 kWh gücünde ikinci bir santral gündemde.

Senas Group olarak önümüzdeki döneme ilişkin ciro hedefleriniz nedir?
Tanınmış: Önümüzdeki bey yıl içinde endüstriyel inşaat sektöründe 1 milyon metrekare taahhüt projesine imza atmak, enerji sektöründe ise taahhüt projeleri dışında Türkiye ve Dünya'da yenilenebilir enerji santrali inşa etmek olarak özetleyebiliriz.  Beş yıl içinde 200 milyon dolar ciro hedefimiz bulunuyor. 2009 yılını 50 milyon dolar ciro ile kapattık.  İstihdam yaratmaya odaklı bir grup olduğumuz için bizim için istihdam yaratmak ciro hedeflemekten daha önemli.

Sivil havacılık sektörüne yatırım yapma fikri nasıl oluştu? Bu alanda önümüzdeki yıllarda nasıl bir strateji izleyeceksiniz?
Tanınmış: Uçmak benim hobim. Lisans sahibiyim ve uçak kullanmayı çok seviyorum. Hobim işe dönüşmekle birlikte bu alanda ciddi bir potansiyel olduğu da ayrı bir gerçek. Özellikle de son yıllarda. Türkiye'de gelişen havayolları ve havayollarına artan ilgi doğal olarak pilot ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Türk Hava Yolları'nın(THY) mevcut uçak yatırımı, ihtiyacını bile karşılayamıyor. Bu da yabancı pilot ihtiyacını beraberinde getiriyor. Biz de bunun için 3.5 yıl önce eğitimlerde kullanılan dört adet Cessna tipi uçak alarak sivil havacılık okullarına kiraya vermeye başladık. Bu bizim sivil havacılık sektörüne ilk adımımız oldu. İkinci yatırımımız ise okul açmak olacak. Sivil havacılık kuralları gereğince okul açabilmek için beş yıl uçak sahibi olmak gerekiyor. Bizim süremizin dolmasına 1.5 yıl kaldı. Bu sure dolduğunda hedefimiz okul açarak Türkiye ve yakın coğrafyanın ihtiyaç duyduğu pilotları yetiştirmek.

Ortaklık konusunda Hollandalılar ile görüşüyor
Fahrettin Tanınmış, ortaklık konusunda yabancı gruplardan teklifler aldıklarını hatta, bu konudaki görüşmelerin sürdüğünü söylüyor. Tanımış, bununla ilgili şu bilgileri veriyor: 
Ortaklık ve işbirliği görüşmelerimiz halen devam ettiği için isim vermem ne yazık ki mümkün değil. Hollanda kökenli olduğunu ve otomotiv yan sanayisinde faaliyet gösterdiğini söyleyebilirim. Ortaklığımız lojistik deposu kurmak üzerine olacak. Alanında Avrupa'nın en iyilerinden biri diyebiliriz. İlk temas onlardan geldi. Bizim referans projelerimizi gördükten sonar buna karar vermişler.”
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz