maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu Tower'ını İngilizler’e gösterecek

Ali Ağaoğlu Tower'ını İngilizler’e gösterecek

Türkiye'nin en zengin inşaatçıları arasında yer alan Ali Ağaoğlu, Londra'nın finans merkezinde 39 ve 54 katlı iki kule dikecek. 300 milyon dolarlık projenin başına 24 yaşındaki oğlu Alican geçecek




 
Kaynak: Bülent YOLDAŞ / Sabah
 
İstanbul'da hayata geçirdiği konut projeleri, özel hayatı, arabaları ve son olarak da kendisinin oynadığı reklam filmleriyle adından söz ettiren Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, şimdi de "Tower'ını Londra'ya dikiyor. Ağaoğlu, Londra'da, City Bank, Morgan Stanley, HSBC gibi finans kuruluşlarının merkezinin de bulunduğu finans merkezi Canary Wharf'ta konut, ofis ve otelden oluşan karma bir projeye imza atacak. Projenin başına ise Ağoğlu'nun Londra'da Uluslararası Ekonomi eğitimi gören 24 yaşındaki oğlu Alican Ağaoğlu geçecek. 2011'in ilk çeyreğinde inşaatına başlanacak ikiz kulelerden biri 39 kat (122 metre), diğeri 54 kat (157 metre) olarak projelendirildi. 340 adet rezidans, 210 odalı 5 yıldızlı otel ve 12 bin metrekarelik ofis alanının yer alacağı proje, 28 dönümlük arsa üzerine inşa edilecek.
 
LONDRA'DA TÜRK İMZASI
Türk bir mimarla birlikte Londra'nın en prestijli projelerinden birine imza atacaklarını açıklayan Ağaoğlu, 28 dönümlük arsayı tapusuyla birlikte 28 milyon pounda satın aldıklarını kaydetti. Ağaoğlu, 190 milyon poundluk (300 milyon dolar) yatırım yapacaklarını projeden 450-500 milyon poundluk hasılat beklediklerini anlattı. Projeyle ilgili bilgi veren Alican Ağaoğlu da, "Yüksek kuledeki daireler 1+1'den 5+1'e kadar 71 ile 231 metrekare, diğer kulede ise 55 ile 119 metrekare arasında 1+1 ile 5+1 arasıda değişen tiplerde olacak" dedi. Alican Ağaoğlu, projeye öncelikli talebin, Türkiye, Rusya, Hong Kong ve Çin gibi gelişen piyasalardan geldiğini kaydetti.
 
Proje oğul Alican'a emanet
Ağaoğlu, projeyi dört yıldır Londra'da eğitim gören oğlu Alican Ağaoğlu'na emanet etti. Alican Ağaoğlu "4 yıl İsviçre'de lise eğitimi aldım, 4 yıldır da Londra'da Uluslararası Ekonomi okuyorum. Bu proje ilk profesyonel işim olacak. Bundan sonra da Avrupa'nın diğer şehirlerinde projeler gerçekleştireceğiz" dedi.
 
2011'de kazmayı vuracak
Ağaoğlu, daha önce arsa üzerine Mimar Birol Gültekin tarafından hazırlanan avan projeyi uygulayacaklarını ifade ederek iki ay içinde ruhsat işlemlerini tamamlayacaklarını söyledi. Ağaoğlu, projedeki rezidansların satış fiyatlarını belirlemediklerini ancak çevredeki rezidansların 9 bin 500 pounddan satıldığını söyledi.
 
 
 

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz