maritbet girişmaritbet
Alfemo, İMOB Tasarım Yarışması'ndan 3 ödül birden kazandı!

Alfemo, İMOB Tasarım Yarışması'ndan 3 ödül birden kazandı!

Alfemo, İMOB Tasarım Yarışması'nda 1 birincilik, 2 ikincilik ödülü aldı

 

Fonksiyonel, özgün, şehirli ve modern tasarımlarıyla dikkat çeken Alfemo'nun fuarda sergilediği koleksiyonlardan 3'ü, İMOB Tasarım Yarışması'nda ödüle layık görüldü.
 
29 Ocak'ta başlayan ve 2 Şubat'ta sona erecek olan İstanbul Mobilya Fuarı'nın (İMOB) 2. Günü akşamı gerçekleşen Tasarım Yarışması Ödül Töreni'nde Alfemo, TV ünitesine şömineyi entegre ettiği Vincenza yaşam ünitesi ile Aksesuar dalında 1'inci olurken, Escuda yatak odası ile yatak odası dalında ve Admiral Genç Odası ile Genç Odaları dalınca iki adet 2'incilik ödülünün sahibi oldu.
 
3 ödül alarak rekor düzeyde bir başarı elde eden Alfemo'nun 2. Hall B200 numaralı standı, fuarın ilk gününden beri yoğun ilgi gördü. 
 
Retro 70's, Pietra, Escuda, Vincenza, Legno ve Artella isimli yeni ürün gruplarını ilk kez İMOB'da tanıtan Alfemo, fuarın en sıradışı ürün gruplarının sahibi oldu. 
 
Fuara katılan firmaların yenilikçi tasarımlarının yarıştığı organizasyonda, en iyi tasarımlar mobilya dünyasının önemli isimlerinin oylarıyla seçiliyor. Yarışma, yemek odası, oturma grubu, genç odası, yatak odası, aksesuar ve en iyi stant kategorilerinde gerçekleşiyor.
 
 
Ödül alan tasarımların birer hikâyesi var…
Alfemo'nun “2013 Design” konseptiyle hikâyeleri olan tasarımlar hayata geçirildi. Her zevke ve her bütçeye hitap eden mobilyalar tasarlayan Alfemo, çok farklı akımları kendine has çizgilerle ve özgün tasarımlarla birleştirdi. Alfemo'nun 2013 Design konsepti, gelişigüzel üretilmiş değil, hikâyesi olan ve insanların zevklerine hitap eden mobilyalardan oluşuyor.
 
TV ünitesine entegre şömine
Alfemo'nun lüksün yeni isimlerini tanımladığı ürünlerinden biri olan Vincenza içerisinde barındırdığı TV ünitesindeki şömine ile dikkatleri üzerine çekiyor. Şömineyi yakmak için tek ihtiyaç ise tek bir çakmak. Doğal taşla çevrili yanmaz çerçeve ile çevrili kafeste bulunan şömine, kullanıcılara opsiyonel olarak sunuluyor.
 
Kullanıcılara kutu modülleriyle kendi tasarımını gerçekleştirebilme imkanı sunan Vincenza, Alfemo'nun her ürününde olduğu gibi mekanlara göre vücut bulmaya, daralan alanlara ferahlık katmaya devam ediyor.
 
Teknoloji ile tasarım buluştu, bluetooth'lu ses sistemi yatak odasına girdi Her ürün grubunun farklı bir hikâyesi ve konsepti bulunuyor. 
 
 
İşte Alfemo'nun 2013 Design konsepti ve özellikleri: 
 
Daralan mekânlara verdiği konforu ve rahatlığıyla mobilyaların devrimini anlatan bir tasarım olan Escuda, Alfemo'nun 2013 yılındaki amiral gemisi, en ‘top' modeli olacak.
 
Tasarımın en büyük özelliklerinden biri de karyola ve komodine entegre, bluetooth ile uzaktan kontrol edilebilen ses sistemine sahip olması. Bu sistem sayesinde kullanıcılarına yataklarından telefonlarını kullanmadan da konuşabilme imkanı sunan tasarımın üzerindeki tüm mekanizmalar Alfemo tarafından üretildi ve patenti alınmak üzere ‘Faydalı Model' başvurusu yapıldı.
 
Özel mekanizmalı senkronize gardırop kapağı ile şık ve özgün tasarıma sahip Escuda gardıroplarının içerisinde kullanılan özel ışık sistemi ile gözleri yormayan ve Güneş ışığı ile aynı Kelvin derecesine sahip, soft açılıp soft kapanan ışıklara sahip.
Kurşun geçirmez camlarda kullanılan polikarbon malzeme ile yapılan camları sayesinde dayanıklılığı ile de kullanıcılarına güven veren Escuda, daha bir çok özelliği ile şimdiden İMOB'un en gözde ürünü olmayı başardı.
 
Bir gemininin kamarası değil, genç odası
Genç odası koleksiyonunda en dikkat çekici ürün olan Admiral genç odası, bir geminin kamarasında hissi veren bir tasarıma sahip. Denize ilgi duyan gençler için biçilmiş kaftan olan Admiral ekru wood, İzlanda mavi ve Bahama cevizinin uyumu ile harmanlandı. Gizli karyolaya ve tekne formlu boat karyolaya sahip olan tasarım, gençlere bol saklama alanı sunuyor.
 
Tasarımın çıkış noktası olan yelkenli temasını her detayında işleyen modüller ile gençlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alfemo’da 'Topyekün İndirim Kampanyası' devam ediyor
  • 10.11.2018 09:14

Alfemo’da 'Topyekün İndirim Kampanyası' devam ediyor

Alfemo’da yüzde 30’a varan indirim+1000 TL’ye varan indirimlere ek yüzde 10 KDV ...

Alfemo'da Yıldızlı İndirim Günleri kampanyası!
  • 04.08.2017 14:51

Alfemo'da Yıldızlı İndirim Günleri kampanyası!

Alfemo, yatak odası takımı almayı planlayanlara “Yıldızlı İndirim Günleri” kapsa ...

Alfemo, 4 ayda 41 mağaza açtı!
  • 05.06.2015 10:16

Alfemo, 4 ayda 41 mağaza açtı!

Bu yılın ilk 4 ayında mağaza atağına girişen Alfemo, yurt içinde 25, yurt dışınd ...

Alfemo’dan Kuveyt’te görkemli açılış…
  • 24.03.2015 16:37

Alfemo’dan Kuveyt’te görkemli açılış…

Kuveyt pazarında Pazar liderliğini koruyan Alfemo, körfezdeki büyümesine devam e ...

Suudi Arabistan’da 3 mağaza birden açtı!
  • 20.02.2015 14:42

Suudi Arabistan’da 3 mağaza birden açtı!

Dünya pazarında hızlı büyümesini sürdüren Alfemo, en son Suudi Arabistan'da 3 ma ...

Alfemo'ya Ege'den 4 ödül birden geldi!
  • 09.02.2015 10:55

Alfemo'ya Ege'den 4 ödül birden geldi!

Özgün tasarımların öncüsü olan Alfemo, Ege Bölgesi Sanayi Odası'ndan 4 ödül aldı ...