maritbet girişmaritbet
Alarko Carrier cirosunu yüzde 68 artırdı!

Alarko Carrier cirosunu yüzde 68 artırdı!

İklimlendirme sektörünün öncüsü Alarko Carrier, 2021 ilk çeyrek sonuçlarına göre cirosunu yüzde 68 artırdı.

İklimlendirme sektörünün öncüsü Alarko Carrier, 2021 ilk çeyrek sonuçlarına göre cirosunu yüzde 68 artırdı. Pandeminin etkisinde geçen 2020'yi enerji verimliliği yüksek, insana ve çevreye duyarlı, kaynak kullanımını azaltan yenilikçi ürünler sayesinde yüzde 35 büyümeyle kapatan Alarko Carrier, yılın ilk çeyreğinde de bu performansını sürdürdü. 

67 yıldır iklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren Alarko Carrier, 2021 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirketin ilk çeyrekte cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 68 artışla 222 milyon liranın üzerine çıktı. Net karını ise 22 milyon liranın üzerine taşıyan Alarko Carrier'in toplam özkaynakları ise 451 milyon 345 bin lira oldu.  

Dağıtılabilir karın yüzde 40'i ortaklarla paylaşılacak

Alarko Carrier Genel Müdürü Cem Akan, pandemi etkisinin devam ettiği 2021 yılının ilk çeyreğinde esas faaliyetlerinden elde edilen karın 27 milyon liranın üzerine çıktığını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu: “2021 yılının da salgının gölgesinde geçeceğini, ancak yılın ikinci yarısından sonra bu etkinin azalacağını tahmin ediyoruz. Özellikle gelişmekte olan ülke ekonomilerinin ve  ABD'nin de bu süreçte hızlı bir toparlanmaya doğru gideceğini öngörüyoruz. Türkiye ekonomisi de bu toparlanmada yerini alacaktır. Önümüzdeki yıl büyüme, işsizlik ve enflasyon verilerinde bir kısım iyileşme görebiliriz. Bu çerçevede 2021 yılına çok daha iddialı bir bütçe yaparak girmeyi uygun gördük. Ciro ve kar hedefimizi de enflasyonun belli bir miktar üzerinde belirledik. Şirket prensibi olarak olağanüstü şartlar oluşmadığı sürece her yıl dağıtılabilir dönem kârının en az yüzde 20'sini ortaklarımızla paylaşıyoruz. 2020 yılında da 4 milyon lirayı aşkın brüt kar dağıtımı gerçekleştirdik. Bu yıl da 2020 yılında oluşan dağıtılabilir karımızın yüzde 40'ini ortaklarımızla paylaşacağız. Alarko Carrier olarak kar ettiğimiz müddetçe belli oranlarda temettü dağıtmaya devam edeceğiz.”

Pandemi yaşam tarzımızı değiştirdi

Pandeminin yaşam tarzında büyük değişiklikler gerçekleştirdiğini belirten Cem Akan; “Pandemi kapalı alanlarda iç hava kalitesinin önemini artırdı. İnsanların evde daha fazla vakit geçirmeleri ile beraber yazlık bölgelerde kombi, kışlık yaşam alanlarında ise artan klima ihtiyacı öne çıktı. 2020'de pandemi ile başlayan eğilimin 2021 yılında da devam ettiğini görüyoruz. Biz de Alarko Carrier olarak enerji verimliliği yüksek, insana ve çevreye duyarlı, kaynak kullanımını azaltan yenilikçi ürünler geliştirmeye devam edeceğiz. İç ve dış pazarlarda daha aktif bir pazarlama stratejisi ile satışlarımızı artırmayı hedefliyoruz. Yıl sonu belirlediğimiz hedeflere ulaşmayı amaçlarken özellikle kârlilik, likidite ve operasyonel verimliliğimizden taviz vermeyeceğiz” dedi. 

Alarko Carrier Ar-Ge yatırımlarına devam edecek

Yıl içinde yapacakları Ar-Ge yatırımlarına dikkat çeken Cem Akan; şirketin Türkiye ve dünya pazarının gereksinimlerine uygun, katma değeri yüksek, ileri teknoloji ürünleri ile sektöre yön vereceğini söyledi. Ar-Ge konusuna büyük önem verdiklerini belirten Cem Akan, cirolarının yüzde 2'sini Ar-Ge yatırımlarına ayırdıklarını ve 55 kişilik bir ekibin liderliğinde başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Cem Akan, bu sene yapılacak Ar-Ge yatırımları ile ilgili ise şu bilgiyi verdi: “2021 yılındaki yatırımlarımızı  Ar-Ge ve inovasyon odaklı yapmayı hedefliyoruz. Carrier'in bağlı bulunduğu tüm bölgelerinde uygulanan Carrier Excellence işletim sistemi bizim üretim tesisimizde de uygulanıyor. Ürünlerimizi sürekli geliştirmek amacıyla, test ve Ar-Ge tesislerimizde üniversiteler ve TÜBİTAK ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Rooftop ve klima santralı laboratuvarımıza ek olarak bu yıl içinde fançoil laboratuvarımızı da açıyoruz. Ayrıca Carrier'dan yapılan teknoloji transferleri ile de ürünlerimizde önemli geliştirmeler sağlıyoruz. Carrier markası ile hem iç hem dış pazarda piyasaya süreceğimiz fançoil projesini Temmuz ayında lansmanını yapacağız. Bu yılda özellikle sirkülasyon pompası ve ısıtma ürünleri için Ar-Ge yatırımlarımız olacak. Sirkülasyon pompasında yeni kapasiteler ve bina otomasyon uyumlu modelleri piyasaya sunacağız. Ayrıca yılın üçüncü çeyreğinde yeni kombimizi piyasaya sunacağız. Hem yer tipi kazanlarımız hem de Amerika pazarı için geliştirdiğimiz özel kazan projesini de bu yıl içinde tamamlayacağız. Bu ürünlerin yanı sıra Ar-Ge çalışmaları devam eden 28-35-50 kW kapasiteli böylerli ve böylersiz villa tipi kat kaloriferleri bu yıl piyasaya sunacağız. Böylece villa pazarına yönelik ürün gamımız da tamamlanacak.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alarko Carrier, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasına girdi!
  • 07.07.2022 17:21

Alarko Carrier, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasına girdi!

İklimlendirme sektörünün yenilikçi markası Alarko Carrier, Fortune Türkiye’nin 2 ...

Alarko Carrier, 2022'nin ilk çeyreğinde cirosunu yüzde 112 artırdı!
  • 14.05.2022 10:48

Alarko Carrier, 2022'nin ilk çeyreğinde cirosunu yüzde 112 artırdı!

İklimlendirme sektörünün öncüsü Alarko Carrier, 2022 ilk çeyrek sonuçlarına göre ...

Alarko Carrier, 2021 yılında cirosunu yüzde 60 oranında artırdı!
  • 08.03.2022 09:17

Alarko Carrier, 2021 yılında cirosunu yüzde 60 oranında artırdı!

İklimlendirme sektörünün öncüsü Alarko Carrier, 2021 yılı sonuçlarına göre ciros ...

Alarko Carrier Gerçek Konfor uygulaması evinizin havasını değiştirecek
  • 04.03.2022 16:12

Alarko Carrier Gerçek Konfor uygulaması evinizin havasını değiştirecek

Alarko Carrier, akıllı telefon sahiplerine yönelik geliştirdiği mobil uygulama “ ...

Hanzade Butik Otel’in tercihi Alarko Carrier oldu
  • 26.01.2022 16:02

Hanzade Butik Otel’in tercihi Alarko Carrier oldu

İzmir’in Ödemiş'te hizmet veren Hanzade Butik Otel ve Restaurant ısıtma ihtiyacı ...

Alarko Carrier'den iklim değişikliğiyle mücadele önlemleri
  • 10.01.2022 17:18

Alarko Carrier'den iklim değişikliğiyle mücadele önlemleri

Gündelik hayatta uygulanan basit tasarruf yöntemleri, iklim değişikliğine karşı ...