maritbet girişmaritbet
Al Hassan International Group Türkiye yatırımlarını BBMRED Gayrimenkul ile yürütecek!

Al Hassan International Group Türkiye yatırımlarını BBMRED Gayrimenkul ile yürütecek!

Katar’ın en önemli ve prestijli yatırım fonlarından Al Hassan International Group, Türkiye’deki yatırımlarını, BBMRED Gayrimenkul Geliştirme Yatırım A.Ş. ile yürütecek

Enerji, inşaat, gayrimenkul geliştirme ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Al Hassan International Group Yönetim Kurulu Başkanı Jumah Eisa Al Mohannedi, Türkiye'deki yatırımları için hafta başında İstanbul'a geldi. Türkiye'deki yatırımlarına 175 milyon dolarlık bir gayrimenkul yatırımı ile başlatan Al Mohannedi, Türkiye'deki yatırım faaliyetlerini BBMRED üzerinden yürütecek. Al Hassan International Group, gayrimenkul yatırımlarına paralel BBMPOWER ile de enerji sektörüne, özellikle firmanın ana faaliyet konularından biri olan LNG piyasasına yatırım yapacak.

GLOBAL YATIRIM DEĞERİ 2 MİLYAR DOLAR

Katar merkezli enerji, inşaat, gayrimenkul geliştirme sektörlerinde faaliyet gösteren Al Hassan International Group'un global yatırım değeri 2 milyar dolar. Sudan, Mısır, Lübnan ve ABD'de de yatırımları bulunan grubun ortağı olduğu BBMRED Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Türkiye'de ilk 3 yılda gayrimenkul'e 175 milyon dolar yatırım yapacak. Türkiye'deki yatırım planları arasına LNG terminal yatırımlarını da ekleyen grup net kararını, LNG terminal yatırımlarına uygulanması gündemde olan teşviğin içeriğinden sonra verecek.

Körfez sermayesinin Türkiye yatırımları arasında Katarlı ortağı Al Mohannedi Ailesi'nin yatırımlarının büyük önem taşıyacağını aktaran BBMRED CEO'su Mehmet Özdemir, anlaşmanın önemini şu sözlerle ifade etti: “Başta Jumah Eisa Al Mohannedi nezdinde Al Hassan International grubun Türkiye ekonomisi ve şirketimize duyduğu güven ve göstermiş olduğu alakadan dolayı çok gururluyum. BBMRED'in bir kısım hisselerinin kendilerine devri ile Katar ile olan ilişkilerimizin daha da pekişeceğine birçok alanda yeni işbirliklerinin doğacağına inanıyorum. Özellikle Gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri ve LNG terminal yatırımlarına uygulanması tasarlanan teşvik paketini takip etmekteyiz. 2008 yılından bu yana gerek Al Hassan International Group, gerekse Katar ekonomi çevreleri ile yakından tanışıyoruz. Bu çerçevede mevcut birleşmenin her iki taraf adına da hayırlı olmasını diliyorum”.

“TÜRKİYE GÜVENİLİR VE SAĞLAM BİR DOST”

Al Hassan International Group Yönetim Kurulu Başkanı ve BBMRED Yönetim Kurulu Üyesi Jumah Eisa Al Mohannedi ise Türkiye'deki yatırımları hakkında da bilgi verdiği konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye uzun zamandır iş ilişkisinde bulunduğumuz, güvenilir ve sağlam bir dost. Burada, özellikle son yıllarda oluşmuş olan istikrar ve güven ortamında yatırımlarımızı gerçekleştireceğimiz için memnunuz. Ortaklarımız gayrimenkul sektörünün tecrübeli ve saygın, işlerinde uzman kişiler. Yatırımlarımızı hızla arttırmayı hedefleyerek ve umarak ilerleyeceğiz”.

Yabancı sermayenin Türkiye'de değerlendirilmesi konusunda daha önce de somut çalışmaları olan, sektörün tecrübeli yöneticilerinden BBMRED Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bahadır Yetki ise “Yabancı sermaye, özellikle Körfez sermayesi Türkiye'nin son yıllarda istikrarlı devlet, istikrarlı ekonomi politikaları sonucu önemli bir ivme kaynağı oldu. Sadece ülkemize giren döviz kaynakları adına değil, Türk iş dünyası ile kurulan ortaklıklar sayesinde firmalarımızın yurtdışı networking kabiliyetlerinin artması ve bu verimli ortaklıkların Türk iş adamını global yatırımcı sıfatına kavuşmasına da vesile oldular. Al Hassan Grubu ve Al Mohannedi ailesi ile birlikte ülkemize faydalı, istihdama katkı veren, önemli projelere yatırım yapmak bizler için de önemli bir ayrıcalık” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Al Hassan International Group Türkiye yatırımlarını BBMRED Gayrimenkul ile yürütecek!
  • 27.09.2013 11:53

Al Hassan International Group Türkiye yatırımlarını BBMRED Gayrimenkul ile yürütecek!

Katar’ın en önemli ve prestijli yatırım fonlarından Al Hassan International Grou ...