maritbet girişmaritbet
AkzoNobel 2020’de yüzde 6 gelir artışı sağladı

AkzoNobel 2020’de yüzde 6 gelir artışı sağladı

Akzo Nobel'in 2020 yılı sonuçlarına göre; güçlü momentumunu 4Ç’de sürdürerek mukayese edilebilir para birimleri ile %6 gelir artışı sağladı.

2020 tüm yıl sonuçlarına göre AkzoNobel, %15,0 dağıtılmamış maliyetler hariç satış kazancı (ROS)1 ile, “20'ye kadar 15” vaadimizi yerine getirdi. Ayrıca dağıtılmamış maliyetler hariç ROI2 %20,6'ya çıkarak 2020 hedefini aştı. 243 milyon Euroluk maliyet tasarrufunun 115 milyon Eurosunu yapısal tasarruflar oluştururken işletme faaliyetlerden net nakit kayda değer bir artışla 1,22 milyar Euroya çıktı. Ayrıca, 2020'de 545 milyon Euro tutarında hisse senedi geri alımı gerçekleştirildi

2022 1Ç'te tamamlanmak üzere iken 1 milyar Euro tutarında hisse senedi geri alımı açıklayan AkzoNobel, hisse başına 1,52 Euro son temettü (2019: 1,49 Euro) bildirdi. 

AkzoNobel, 2020 yılı 4Ç'te ise hacimlerde %6'lık güçlü büyüme gerçekleştirdi ve bu hacim artışı yaşanan ardı ardına ikinci çeyrek oldu. Güçlü marj yönetimi ve maliyet tasarrufları sayesinde, dağıtılmamış maliyetler hariç ROS, %15,3'e yükseldi (2019: %11,0). Toplam 34 milyon Euroluk maliyet tasarrufunun 25 milyon Eurosunu dönüşüm inisiyatifleri ile ilişkili yapısal tasarruflar oluştururken 2020 4Ç'de İspanya'da Titan Paints satın alımı duyuruldu ve New Nautical Coatings satın alımı tamamlandı.

Bu gelişmeleri değerlendiren AkzoNobel CEO'su Thierry Vanlancker şunları söyledi. “2020 sonuçlarımız, dönüşümümüzün ilk aşamasından itibaren yapısal performansımızdaki iyileşmeyi gözler önüne seriyor. COVID-19'un yol açtığı zorluklara rağmen, bu sıkıntının altından kalkarak “20'ye kadar 15” vaadimizi yerine getirip satış kazancımızı %15'e, yatırımın getirisini ise %20'nin üzerine çıkarttık.

“Müşterilerimizi gözetmeye devam ettik ve AkzoNobel'de herkes, özellikle böylesine zorlu bir yılda ortaya koyduğu tutku ve adanmışlık için her türlü övgüyü hak ediyor. Ardı ardına iki çeyrek boyunca organik büyüme kaydettik ve İspanya'da Titan Paints ve ABD'de New Nautical Coatings'in aralarında bulunduğu satın almaları açıkladık. Sistemlerimizi ve süreçlerimizi dönüştürerek sektör lideri “Geleceği Boya” inovasyon ekosistemimizi genişlettik. Aynı zamanda, İnsan. Gezegen. Boya. Sürdürülebilirlik yaklaşımımıza da ivme kazandırdık ve kilit performans göstergeleri ile boya ve astar sektörünün lideri kabul edildik. 

“Asıl heyecan verici olanı ise, sektörde referans olarak konumumuzu geri kazanmak yolunda dönüşümümüzde tam olarak yolu yarılamış olmamız. Yeni “Büyü & Yap” stratejimiz, 2017'de başladığımız ve AkzoNobel'in kârını ikiye katlama yolculuğumuzun ikinci aşamasını temsil ediyor.”

Müşterilere yeni fırsat penceresi sağlandı

Pencere üreticileri, AkzoNobel'in yeni hayata geçirilen anında kuruyan çözümü sayesinde, artık üretim süreçlerini daha etkin ve sürdürülebilir hale getirebiliyorlar. Sikkens ahşap boyalarının RUBBOL 100% morötesi kürlemesinden geçen dış yüzey boya yelpazesi türünün ilk örneği olarak, kuruma süresini 16 saate kadar azaltabiliyor. Bu, hem üretim süresi ve enerji maliyetlerinde kayda değer tasarruf hem de lider performans anlamına geliyor. 

Sürdürülebilirlik hedefleri ısınıyor

Karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar yarı yarıya azaltma hedefi doğrultusunda ivme kazanmayı sürdürdükçe, iki kıtadaki tesislere binlerce güneş paneli kuruluyor. Kısa süre önce, 1.650 güneş panelinin kurulduğu Meksika'nın Garcia şehri ile 1.600 çatı panelinin kurulum çalışmalarının devam ettiği İspanya'nın Barselona şehrinde iki proje gerçekleştirildi. İnsan. Gezegen. Boya. Sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında, enerji kullanımının %30 azaltılması ve yenilenebilir elektrik kullanımının %100'e yükseltilmesi hedefleniyor. 

Yeni biyo-tabanlı boya yeni bir soluk getiriyor

Vietnam'da yeni bir biyo-tabanlı duvar boyasını hayata geçirildi ve Dulux Better Living Air Clean BioBased, Pure Air teknolojisi ile iyileştirildi. Ürün, daha iyi bir yaşama ortamı oluşturmak için, bambu kömürü gibi sürdürülebilir doğal bileşenler içeriyor. 

Güney Amerika'nın en renkli uçağını oluşturmak

Brezilya'daki Coral markası, Güney Amerika'nın en renkli uçağının oluşturulmasına yardımcı olmak için, Hava-Uzay Boyalarındaki çalışma arkadaşları ile ortaklığa gitti. Brezilya'nın ulusal simgesi olan Mavi Macaw Papağanını onurlandırmak için Azul Havayolları ve Embraer ile birlikte çalışılan projenin tasarımında yarısı özel olarak hazırlanan 58 boya kullanıldı.

Çin, “2021 Geleceği Boya” genç yenilikçi şirket yarışmasını düzenliyor

Kilit bir pazardaki genç yenilikçi şirketler ile daha da güçlü bir bağ kuran AkzoNobel, Çin'deki yeni bölgesel genç yenilikçi şirket yarışmasını 2021 Mart'ında hayata geçirecek. Yarışma, genç yenilikçi şirketler, akademi, araştırma enstitüleri ve tedarikçilerin AkzoNobel ile iş birliğine giderek birlikte devrimci çözümleri test edebileceği, hayata geçirebileceği ve ölçeklendirebileceği bir dizi programa katılıyor. Şirket ilk olarak 2019 yılında, sektörde bir ilk olan global genç yenilikçi şirket yarışması ile Geleceği Boya'yı hayata geçirdi. 2020 yılında, Brezilya'daki ilk bölgesel genç yenilikçi şirket yarışmasını başlattı. Bugün ise teknolojik inovasyon ile tanınan bir ülke olan Çin'deki genç yenilikçi şirketleri teşvik etmeye hazırlanıyor. 

Biyokütle atılımı olasılıklar dünyasının kapılarını aralıyor

AkzoNobel ile Hollanda İleri Araştırma Merkezi Kimyasal Yapı Taşları Konsorsiyumu (ARC CBBC) arasındaki araştırma iş birliği sayesinde daha sürdürülebilir bir reçine yapma yöntemi içeren, çığır açan bir inovasyon gerçekleştirildi. Reçine yapmak için biyo-tabanlı monomerler kullanılmasını içeren yeni işlemin, fütürist fonksiyonelliğin hayata geçirilmesinin önünü açması bekleniyor. Bu, AkzoNobel'in devrimci çözümleri test etmek, hayata geçirmek ve yaygınlaştırmak için genç yenilikçi şirketler, akademi, araştırma enstitüleri ve tedarikçiler ile çalışmayı içeren, iş birliğine dayalı inovasyon yaklaşımının da bir parçası.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AkzoNobel 2020’de yüzde 6 gelir artışı sağladı
  • 24.02.2021 10:14

AkzoNobel 2020’de yüzde 6 gelir artışı sağladı

Akzo Nobel'in 2020 yılı sonuçlarına göre; güçlü momentumunu 4Ç’de sürdürerek muk ...

Marshall, Küresel Renk Haftası’nı tüm çalışanları ile birlikte kutluyor
  • 10.10.2013 13:56

Marshall, Küresel Renk Haftası’nı tüm çalışanları ile birlikte kutluyor

Dünya çapında 80 ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük küresel boya ve kapl ...

Marshall gücünüe AkzoNobeli ekledi.!
  • 12.04.2012 15:12

Marshall gücünüe AkzoNobeli ekledi.!

Boya sektörünün tanınmış markalarından Marshall, dünyanın en büyük küresel boya ...

Sonbaharda evinizde bir değişiklik yapın
  • 05.09.2011 14:23

Sonbaharda evinizde bir değişiklik yapın

Yarım asrı aşkın süredir rengin dekorasyonda kullanımları konusunda öncülük eder ...