maritbet girişmaritbet
AKG Türkiye, İzmir'deki yatırımlarını büyütüyor!

AKG Türkiye, İzmir'deki yatırımlarını büyütüyor!

Yılda 2.5 milyon radyatör ve ısı değiştirici üreten Alman AKG, 7 ülkedeki 12 üretim tesisine son halkayı İzmir'de ekledi

Rolls-Royce, Maserati, Porsche, Bentley gibi lüks otomobillerin tek radyatör tedarikçisi olan Alman AKG firması, farklı ülkelerde yer alan 12 üretim tesisine son halkayı İzmir'de ekledi. Almanya'daki firmanın bakır ve pirinç radyatör ihtiyacının tamamını karşılayan AKG Türkiye, alüminyum radyatör ve intercooler üretmeye yönelik ilave tesis yatırımlarını sürdürüyor.

Kemalpaşa'da Mart 2012'den bu yana üretim yapan ve şirkette satış ve pazarlamanın başına, eğitimini Almanya'da tamamlayan ve kariyerini burada sürdüren Cem Osman Aygün'ü getiren AKG Group, tesisi sadece Türkiye pazarı için değil, Avrupa, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri için de üretim merkezi olarak görüyor. AKG Termal Sistemler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Satış ve Pazarlama Direktörü Cem Osman Aygün, Kemalpaşa'daki fabrikanın şimdiden Almanya'nın bakır ve pirinç radyatör ihtiyacının yüzde 100'unu karşılar hale geldiğini söyledi.

Aygün, "AKG, Rolls-Royce, Maserati, Porsche, Bentley gibi lüks markaların tek radyatör tedarikçisi. Bu markalar radyatör için başka firmalara gitmez. Şirketimiz de otomobil grubunda sadece bu markalar için üretim yapıyor. AKG Grubu radyatör, yağ soğutucu, intercooler ürün portföyü ile iş makineleri, kompresör, savunma sanayi araçları, demiryolu araçları, tarım ve orman araçları, elektronik sanayi, hidrolik sistem üreticilerinin dünyadaki en büyük tedarikçisi konumunda" diye konuştu.

Tedariğin yüzde 95'i yerli olacak

Aygün, Mart 2012'de üretime geçen Kemalpaşa'daki tesiste şu ana kadar 5 milyon euro yatırım yapıldığını, 11 bin 500 metrekarelik kapalı alan olmak üzere 60 bin metrekare alana sahip tesiste bakır radyatör ve soğutucular ürettiğini, bunun yanında alüminyum radyatör, yağ soğutucuları ve intercooler üretimi için yatırım sürecini başlattıklarını belirterek, "Önümüzdeki yıl tamamlanacak alüminyum tesisi ile birlikte İzmir'deki yatırım tutarı 10 milyon euroyu bulacak. Şu anda 40 kişiden oluşan çalışan sayımız da 200 kişiye çıkacak. En kısa sürede tedariğin yüzde 95'ini yerli üreticilerle çözmeyi hedefliyoruz. Alüminyum üretim hattından ilk ürünü 2014'ün ilk çeyreğinde çıkarma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

'İç pazarda payımızı yüzde 15'e çıkaracağız'

Soğutma sistemlerinde inovasyon lideri konumunda olduklarını, müşteriye özel imalat felsefesini mükemmelleştirmiş bir strateji uyguladıklarını vurgulayan Aygün, şu bilgileri verdi: "Müşterilerimizin taleplerine uygun soğutucu sistemleri için, istediği adet, ihtiyacına uygun kalite, en ekonomik fiyat ile çok kısa ve esnek sevk süreleri gibi avantajlarla hizmet veriyoruz. Türkiye'de üretim yaptığımız henüz bilinmediği için, şu anda iç pazarın yüzde 3'üne sahibiz. Ancak, bu oranı 3 yıl içinde yüzde 15'e çıkarmayı hedefliyoruz."

'En kısa teslim süresi Türkiye fabrikasında'

Radyatör teslim süresinin Almanya'da en ez 4.5-5 hafta, bazen 8 hafta olduğunu belirten Osman Aygün, "Tesisimiz, hammaddeyi işleyerek 2 haftada ürünü teslim ediyor. Bu süre Çin'de bile 4 hafta. Bu bizim önemli avantajlarımızdan" dedi. İzmir'deki tesisin iç pazarın yanı sıra Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya için de üretim yaptığını kaydeden Aygün, eski araçların kullanıldığı ve gelişmeye açık bu ülkeler için Türkiye'nin çok doğru bir lokasyon olduğuna işaret etti.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ağaoğlu 'Çiftlik Adası'nı 5 dakikada aldım'
  • 18.03.2016 10:37

Ağaoğlu 'Çiftlik Adası'nı 5 dakikada aldım'

İş adamı Ali Ağaoğlu, Adem Metan’ın radyo programına konuk oldu. ...

Ali Ağaoğlu, o plakayı alabilecek mi?
  • 07.03.2016 16:34

Ali Ağaoğlu, o plakayı alabilecek mi?

Ali Ağaoğlu’nun yıllardır peşinde olduğu ve eski sahibine büyük paralar teklif e ...

Ali Ağaoğlu’nun sevgilisi Sofia Larin şoför koltuğunda!
  • 12.01.2015 09:51

Ali Ağaoğlu’nun sevgilisi Sofia Larin şoför koltuğunda!

Sofia Lorin, Ali Ağaoğlu'nun Bentley'ini kendisi kullandı, şoförü yan koltuğa at ...

Aston Martin, Folkart Towers'te showroom açıyor
  • 02.12.2014 10:05

Aston Martin, Folkart Towers'te showroom açıyor

Yeniköy Motors, distribütörlüğünü üstlendiği Aston Martin'in yeni showroomunu İz ...

Taş Yapı, Rolls-Royce tutkunlarına müthiş bir pazar günü yaşattı
  • 09.06.2014 09:58

Taş Yapı, Rolls-Royce tutkunlarına müthiş bir pazar günü yaşattı

İki lüks Marka Taş Yapı ve Rolls-Royce’tan keyifli davet… ...

BMW satışları 2013'de rekor kırdı
  • 14.01.2014 15:46

BMW satışları 2013'de rekor kırdı

Almanya'nın lüks otomotiv devlerinden BMW, 2013 yılında yine rekor seviyede satı ...