maritbet girişmaritbet
AKG Gazbeton’un ödüllü projesi, enerji verimliliğinde yüzde 50 tasarruf sağladı

AKG Gazbeton’un ödüllü projesi, enerji verimliliğinde yüzde 50 tasarruf sağladı

AKG Gazbeton, enerji verimliliğini artırmaya yönelik hazırladığı projesi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan ödüle layık görüldü

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren AKG Gazbeton, enerji verimliliğini artırmaya yönelik hazırladığı ‘Kondens tankı ve ısıtma yüzeyi değişikliği ile enerji kazanımı' projesi ile T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilebilir Enerji Genel Müdürlüğü'nün her yıl düzenlediği Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması'nda ödüle layık görüldü.  8 – 11 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenen 5'inci Ulusal Enerji Verimliliği Fuarı'na katılan AKG Gazbeton, 11 Ocak 2014 tarihinde WOW Convention Center'da düzenlenen törende ödüllendirildi. AKG Gazbeton adına ödülü Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan aldı.  Enerji verimliği çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan aldıkları bu ödülün sektör adına örnek olmasını temenni ettiklerini ifade ederken; ödülün aynı zamanda kendi şirketleri için de önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu belirtti. Azalan kaynaklar ve her geçen gün artan çevre kirliliğinin tüm sektörleri harekete geçirmesinin gerekliliğine dikkat çeken Akgerman; enerjiyi verimli kullanmayı da herkesin kendi alanlarında zorunla hale getirmelerinin önemine vurgu yaptı.

 Akgerman ayrıca; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın düzenlediği bu ve benzeri yarışmaların, enerji verimliği konusunda kurumları teşvik ettiğini ve enerji verimliliği konusundaki 2023 yılı planlarındaki yüzde 20'lik iyileşme hedefi için de herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini sözlerine ekledi.  AKG Gazbeton, ürünleriyle inşaat sektörüne sağladığı uygulama kolaylığı, zaman-maliyet avantajının yanı sıra; çevreci yaklaşımıyla da dikkat çekiyor. Geliştirdiği ürünleriyle sektöre katmadeğer yaratan şirket, AR-Ge çalışmalarıyla da ürünlerinin en iyi koşulları sağlamasına ve verimliliği artırmasına da büyük önem veriyor.

Tek ve çok katlı konutlarda, sosyal ve turistik tesislerde, ticaret ve sanayi yapılarında sağladığı ekonomi, kalite, konfor ve hız nedeniyle güvenle tercih edilen bir yapı malzemesi olan Gazbeton; gerçekleştirdiği bu proje ile pek çok tasarrufu da beraberinde getirdi. ‘Kondens tankı ve ısıtma yüzeyi değişikliği ile enerji kazanımı' adı verilen proje kapsamında, gazbeton üretiminde kullanılan su, enerji ve ısıtma sistemlerindeki uygulamalarla yüzde 50'lik bir tasarruf elde edildi.

Üretim aşamasında ısıtılan su 25 tondan 12,75 tona düşerken, ısıtma yüzde 15 metrekareden 7,5 metrekareye; kullanılan enerji de 324.000 kcal/h'dan 162.000 kcal/h'a düşürülerek, 162.000 kcal/h'lık bir kazanç sağlandı. AKG Gazbeton'un hayata geçirdiği proje; kendi sektörlerinin yanı sıra tüm kazan ve su ısıtma yapan işletmelerde de kullanılabilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, fuar alanında bulunan AKG Gazbeton standına da uğrayarak ürünler hakkında detaylı bilgi aldı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Taner Yıldız, gayrimenkul sektörünü değerlendirdi
  • 08.09.2014 13:39

Taner Yıldız, gayrimenkul sektörünü değerlendirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuş ...

Yaşadığımız binalar yangına karşı güvenli mi?
  • 26.09.2018 11:47

Yaşadığımız binalar yangına karşı güvenli mi?

25 Eylül-1 Ekim 2018 Yangından Korunma Haftası dolayısıyla Türkiye’nin en büyük ...

AKG Gazbeton ve Hilti iş birliği anlaşması imzaladı
  • 03.04.2018 11:27

AKG Gazbeton ve Hilti iş birliği anlaşması imzaladı

Hilti; AKG Gazbeton kullanıcılarına şantiyelerde de yerinde destek veriyor. ...

AKG Gazbeton, yeni ürünleriyle konut projelerinde yer alıyor
  • 13.12.2017 13:18

AKG Gazbeton, yeni ürünleriyle konut projelerinde yer alıyor

İnovasyon odaklı üretim yapan AKG Gazbeton, ‘Tek Kesit Cephe Sistemi’ ile Bartın ...

AKG Gazbeton, Türkiye sanayisini temsil eden tek firma oldu
  • 28.11.2017 13:20

AKG Gazbeton, Türkiye sanayisini temsil eden tek firma oldu

AKG Gazbeton, Birleşmiş Milletler tarafından sunulan raporda Türkiye sanayisinde ...

Depremlerde yıkılmayan duvarlar yapmak artık mümkün!
  • 14.11.2017 16:15

Depremlerde yıkılmayan duvarlar yapmak artık mümkün!

Türkiye konum itibariyle deprem kuşağında yer alıyor. Ancak sağlam, depreme daya ...