maritbet girişmaritbet
AKG Gazbeton, Çorlu’da inşaat sektörü temsilcilerini buluşturdu

AKG Gazbeton, Çorlu’da inşaat sektörü temsilcilerini buluşturdu

Türk Gazbeton sektörünün öncü kuruluşu AKG Gazbeton, Çorlu’da gerçekleştirdiği “Enerji Verimliliği ve Maliyet Avantajı Sağlayan Yapı Malzemesi: Gazbeton” seminerinde sektör profesyonelleriyle biraraya geldi. Seminerde, gazbeton ürününün yapılar için sağladığı avantajlar uygulama örnekleri ile anlatıldı

İnşaat sektörüne hız kazandıran çözümleriyle Türkiye'nin lider gazbeton üreticisi AKG Gazbeton, 24 Ekim 2013, Perşembe günü düzenlediği “Enerji Verimliliği ve Maliyet Avantajı Sağlayan Yapı Malzemesi: Gazbeton” konulu seminerde, Çorlu-Tekirdağ bölgesinin önde gelen sektör profesyonellerini gazbeton uygulama teknikleri ile ilgili bilgilendirdi. Çorlu Divan Otel'de düzenlenen seminer sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

AKG Gazbeton Uygulama Şefi Zafer Eryurtlu tarafından verilen seminerde; AKG Gazbeton'un projelere entegre çözüm üreten yaklaşımları paylaşıldı. Buluşmada AKG Gazbeton tarafından titiz Ar-Ge çalışmaları sonucunda tamamen yerli hammaddelerle üretilen ve kolon-kiriş yalıtımında sektöre önemli bir kazanım sağlayan Minepor Isı Yalıtım Plağı da tanıtıldı. Tonoz çatı uygulamalarında ise tasarımcıya sağladığı büyük kolaylıkla sıkça tercih edilen duvar ve döşeme panelleriyle ilgili uygulama örnekleri anlatıldı.

AKG Gazbeton'un zaman ve maliyet avantajı sunan ürün yelpazesi, inşaat projelerine sağladığı katma değerle dikkat çekiyor. Yaklaşan kış aylarının zorlu iklim şartları nedeniyle enerji maliyetlerinin öneminin artacak olması, enerji verimliliği konusunda binalarda yüzde 59'a varan tasarruf sağlayan gazbetonun önemini arttırıyor. Gazbeton, sahip olduğu ürün özellikleriyle, binaların yapım aşamasında betonarme maliyetlerinde yüzde 8, temel maliyetlerinde ise yüzde 22'ye varan avantaj sağlıyor. 

Kısaca AKG Gazbeton hakkında:

Gazbeton sektöründe Türkiye'deki en geniş ürün yelpazesine sahip firmaların başında yer alan AKG Gazbeton, blok ve donatılı ürünler olmak üzere iki ana ürün çatısı altında üretim yapmaktadır. Blok ürün grubu olarak; düz duvar blokları, geçmeli duvar blokları, hafif asmolen bloklar, U bloklar ve yalıtım plakaları üreten AKG Gazbeton, donatılı ürün grubu olarak ise; duvar panelleri, çatı ve döşeme panelleri, lento ve söveler üretmektedir. 2005 yılı başında CE belgesi alan ilk duvar malzemesi üreticisi olan AKG Gazbeton İzmir Tesisleri'nde 457.000 metreküp/yıl, Kırıkkale tesislerinde 550.000 metreküp/yıl gazbeton üretilmektedir. AKG Gazbeton, 2011 sonunda üretime başlayan Çorlu Fabrikası ile Türkiye'nin en büyük gazbeton üreticisidir. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde yirmiden fazla ülkeye ihracat yapan AKG Gazbeton, ilave yatırımlarıyla yılda toplam 1.632.000 metreküp gazbeton üretecektir. EN 15804 Standardına uygun üretimi ile AKG Gazbeton ‘Çevresel Ürün Beyanı' olan EPD belgesine sahip bir kuruluştur.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Metropol Rezidans Çorlu tanıtım filmi
  • 22.02.2018 15:18

Metropol Rezidans Çorlu tanıtım filmi

Metropol Rezidans Çorlu Emlak Konutları bölgesinde inşa ediliyor. Proje, 13 dönü ...

Metropol Rezidans Çorlu proje görselleri yayında!
  • 22.02.2018 16:44

Metropol Rezidans Çorlu proje görselleri yayında!

Emlak Konutları bölgesinde inşa edilen Metropol Rezidans Çorlu projesinden karel ...

Metropol Rezidans Çorlu örnek dairesi yayında!
  • 22.02.2018 16:41

Metropol Rezidans Çorlu örnek dairesi yayında!

Emlak Konutları bölgesinde inşa edilen Metropol Rezidans Çorlu örnek dairesinden ...

İstanbul Havalimanı'na 'Covid-19 Havacılık Sağlık Emniyeti' onayı
  • 24.06.2020 14:36

İstanbul Havalimanı'na 'Covid-19 Havacılık Sağlık Emniyeti' onayı

İstanbul Havalimanı, Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından ...

"Konut kredileri kısıtlanmamalı"
  • 22.06.2020 10:19

"Konut kredileri kısıtlanmamalı"

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Kredilerin daha kolay verilm ...

Çorlu Belediyesi’nden satılık 21 taşınmaz
  • 02.01.2019 10:28

Çorlu Belediyesi’nden satılık 21 taşınmaz

Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan 21 taşınmaz satışa sunuluyor. ...