maritbet girişmaritbet
Adnan Polat, MIPIM'de emlaktasondakika'ya konuştu!

Adnan Polat, MIPIM'de emlaktasondakika'ya konuştu!

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat, Fransa'daki MIPIM 2015 öncesi verilen yemekte sadece emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulundu

Polat Holding'in patronu Adnan Polat, MİPİM 2015 Fuarı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Emlaktasondakika.com'un Reklam Satış Müdürü Mehmet Çiçekçi'nin sorularını yanıtlayan Adnan Polat, fuara katıldıkları Piyalepaşa projesiyle ilgili önemli detaylar aktardı. 

Projeyi tamamladıklarında Eyüp Sultan'da kurban keseceğini söyleyen Adnan Polat, Galatasaray'la birlikte kentsel dönüşümün saçlarına aklar düşürdüğünü dile getirdi.

Piyalepaşa'nın fikir babası Recep Tayyip Erdoğan

İlk olarak şu an arsanın yer aldığı bölgeye Ege Seramik'in deposunu inşa etmeyi hedeflediklerini söyleyen Polat 'Yandaki arsalar bize gelince elimizde 40 dönümlük bir alan oluştu. Tam projeye başlayacakken kentsel dönüşüm yasası çıktı. Ardından dönemin Başbakan'ı, şimdi Cumhurbaşkanı olan sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş bölgede kentsel dönüşüm yapmamızı önerdi. Tayyip Erdoğan belediye başkanıyken Fulya'daki Polat Tower'ı yaptık. Daha sonra o bölgede gecekondu kalmadı. Piyalepaşa'daki projenin başlangıcı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyesiyle oldu diye konuştu.

İnşaata başlayacak durumdayız

Gerekli kararı sirket içinde aldıktan sonra müracaatları yaptıklarını ve Bakanlar Kurulu'nun dönüşüm için izin verdiğini belirten Adnan Polat 'Bu dakikadan sonra zorlu süreç başladı. Yerel belediye, bakanlık, büyükşehir derken projenin bu aşamaya gelmesi uzunca bir zaman aldı. Bugün inşaata başlayacak seviyedeyiz. 4 sene içerisinde bitiririz diye düşünüyorum' dedi.

Piyalepaşa'da iş kazası olmayacak

İş güvenliği ve insan sağlığına had safhada önem verdiklerini belirten Polat 'Fulya Polat Tower'da çıkan yangının ardından sadece güvenlik için akıllı sistem yaptırdık ve 6 milyon dolara mal oldu. Piyalepaşa projesi için de 10 kişiden oluşan çok özel bir ekip kurduk. Bu ekibe, projede kesinlikle kaza istemediğimi söyledim. Bu işin hakkını verdiğiniz takdirde hiçbir iş kazası yaşamazsınız. Denetim firmalarının bazıları ne yazıkki sözde işlem yapıyor. Piyalepaşa, iş güvenliği konusunda eksiksiz olacak' dedi.

Amacımız herkesle anlaşmak

Piyalepaşa bölgesindeki insanların çıkarlarını ve oluşabilecek mağduriyetleri düşünerek hareket ettiklerini dile getiren Adnan Polat 'Bu nedenle çok büyük problemler yaşamadık. Düşünün ki bire bir yasal yollara dahi gidilmedi. Görüşmelerin büyük bir bölümünü tamamladık ancak gecekondu bölgesinde görüşeceğimiz halen birçok hak sahibi var. Temel prensibimiz herkesle anlaşarak bu işi bitirmek. Projemiz sağdan sola uzunlamasına olduğu için bir taraftan yapımına devam edeceğiz, diğer taraftan anlaşacağız' ifadelerini kullandı.

Mağduriyet olmamalı

Kentsel dönüşümde revizyon ve yeniliklerin olması gerektiğini belirten Adnan Polat 'Bizim arsamızda birçok gecekondu var. Hak sahiplerini hukuki yollarla çıkartsak sonuç ne olacak, insanlar dışarıda mı kalacak? Mesele insanları oralardan nasıl olursa olsun çıkartalım değil, mağduriyet oluşmadan anlaşabilmek' şeklinde konuştu.

Sistem değişmezse sektör bununla başa çıkamaz

Devletin dönüşüm konusuna el atması gerektiğini, yapımcı firmanın arsa payı ve maliyet hesabı yapıp hak sahibine istediği talebi vermesi durumunda zarar edebildiğini söyleyen Adnan Polat 'Bu iş böyle devam ederse sektör, bununla başa çıkamaz. İmarı yükseltip hem oturanın hem de yatırımcının kazancı arttırılırsa bir çözüm bulunmuş olabilir. Kentsel dönüşümde bizim gibi insanları bir araya toplayarak yeni fikirler alınabilir. Adapazarı'nda olacak bir deprem İstanbul'da büyük kayıplara yol açacaktır' dedi.

Eyüp Sultan'da kurban keseceğim

Son 4 senelik süreçte Piyalepaşa için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Polat, dönüşümün simgesi olan Fikirtepe'ye de değindi. O bölgede herhangi bir yatırım düşüncesinin olmadığını söyleyen Adnan Polat 'Bizim ilk amacımız Piyalepaşa'yı bitirebilmek. Hele bitsin, Eyüp Sultan'da kurban keseceğim. Bu yatırımımız bittikten sonra 4-5 sene kentsel dönüşüme girmeyeceğiz. Fikirtepe bizden daha zor bir bölge. Bu süreç kesinlikle yeniden gözden geçirilmeli hatta dünyada bu konudaki profesyonel insanların görüşü alınmalı. Türkiye'de özel sektörün önde gelenleriyle devlet fikir alışverişi yapmalı' ifadelerini kullandı.

Galatasaray ve Piyalepaşa saçlarımı beyazlattı

Sohbetin devamında sektör haricinde dikkat çeken açıklamalarda bulunan Adnan Polat, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi Kadıköy'de ne zaman yeneceği sorusuna 'Benim saçlarımı Piyalepaşa projesi, enerji işi ve Galatasaray beyazlattı' cevabını verdi. Galatasaray'da yeniden bir başkanlık düşünmediğini söyleyen Polat 'Futbolda her hafta sonu ölüyorsun, sonra yeniden diriliyorsun. Bir hafta sonra ölümünü tekrar bekliyorsun. 3 Temmuz'dan sonra futbol saygınlığını kaybetti ve doğal olarak taraftarlar inançlarını yitirdi. Bu nedenlerden dolayı futbolda gelir çok düştü. Bunların haricinde federasyon, kulüplerden ciddi bedeller alıp bonkörce harcıyor. Türk futbolu büyük bir kaosa doğru sürükleniyor' açıklamalarında bulundu.

piyalepaşa istanbulun mipimdeki standı

Piyalepaşa İstanbul'un MIPIM'deki standında son çalışmalar sürüyor...

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Mehmet Çiçekçi Fransa'dan bildiriyor...

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Piyalepaşa İstanbul Premium görücüye çıktı!
  • 17.11.2022 11:09

Piyalepaşa İstanbul Premium görücüye çıktı!

Piyalepaşa İstanbul Premium projesi görücüye çıktı. Muhteşem lokasyonu, lüks det ...

"Her ay 500 daireyi teslim ediyoruz"
  • 25.10.2018 10:11

"Her ay 500 daireyi teslim ediyoruz"

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Piyalepaşa projesindeki teslim ...

Adnan Polat Piyalepaşa projesi ve sektörle ilgili konuşuyor
  • 24.10.2018 18:50

Adnan Polat Piyalepaşa projesi ve sektörle ilgili konuşuyor

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, sakinlerinin yaşamaya başladığ ...

Adnan Polat "Sektörde nakit sıkıntısı yaşanıyor"
  • 06.10.2017 10:51

Adnan Polat "Sektörde nakit sıkıntısı yaşanıyor"

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, GYODER'in Erzurum'da düzenledi ...

Adnan Polat, MIPIM'de ESD'ye konuştu!
  • 15.03.2017 14:50

Adnan Polat, MIPIM'de ESD'ye konuştu!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, hayata geçirdikleri kentsel dö ...

Adnan Polat: 1 metrekare hak sahibine nasıl daire vereyim?
  • 10.05.2016 14:49

Adnan Polat: 1 metrekare hak sahibine nasıl daire vereyim?

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, özel sektör tarafından hayata ...