maritbet girişmaritbet
Adana Entegre Sağlık Kampüsü ile Rönesans’a ödül!

Adana Entegre Sağlık Kampüsü ile Rönesans’a ödül!

Rönesans Holding’in Adana’da hayata geçirdiği proje Avrupa’nın En İyi Kamu-Özel Ortaklığı-PPP finansman projesi seçildi.

Rönesans Sağlık Yatırım'ın Fransız Meridiam Infrastructure işbirliğiyle ve tamamı yabancı kuruluşlardan oluşan 9 bankanın katıldığı bir konsorsiyum ile finanse edilecek olan proje, dünyaca ünlü global altyapı ve proje finans platformu Infrastructure JournalGlobal tarafından “Avrupa'nın En iyi PPP (Kamu-Özel Ortaklığı) Projesi” seçildi. 

Sektörün en iyi projelerinin ödüllendirildiği “IJGlobal Avrupa ve Afrika 2014 Ödül Töreni” İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirildi. National History Museum'da düzenlenen ödül törene 500'den fazla sektör temsilcisi katıldı. Törende“Adana Entegre Sağlık Kampüsü” projesine verilen ödülü Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Rönesans Sağlık Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Meridiam Kurucu Ortağı ve CEO'su ThierryDéaualdı.

IJGlobal, sektördeki projeleri,Avrupa ve Afrika ülkelerinde enerji ve altyapı finansmanında mükemmellik, başarı ve yenilik kriterleri esas alarak ödüllendiriyor. Ödül her yıl alanında lider proje ve firmalara veriliyor. 

FİNANSAL KAPANIŞI 433 MİLYON EURO İLE YAPTI

Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş, Adana Entegre Sağlık Kampüsü için ortağı uluslararası yatırım fonu Meridiam ve 9 yabancı bankayla yürüttüğü çalışmaları 2014 yılı Aralık ayında tamamlamış, 433 Milyon Euro tutarındaki finansal kapanış imza törenini 19 Aralık'ta gerçekleştirmişti. Adana Entegre Sağlık Kampüsü, toplam 1550 yatak kapasiteli 3 farklı hastanesiyle dünyanın sağlık alanında en büyük yatırımları arasında gösteriliyor. Proje tamamı yabancı bankalar tarafından desteklenen ilk Kamu-Özel işbirliği modeli anlaşması olma özelliğini taşıyor. 

21 YILLIK DENEYİMİ AKTARDI, 3 YILDA DEVLEŞTİ

Rönesans Holding'in 21 yıllık uluslararası müteahhitlik deneyimini aktararak 2012 yılında kurduğu Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş. kısa sürede sağlık sektöründe Türkiye'nin önde gelen yatırımcıları arasında yerini aldı. 

Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş. halen Adana, Bursa ve Elazığ Entgre Sağlık Kampüsleri ile Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni inşa ediyor. Toplamda 6 bin 818 yatak kapasitesine ve 2 milyon metrekare inşaat alanına sahip olan ve "Kamu-Özel İşbirliği" modeli ile yapılacak projelerin yatırım bedeli 2 milyar Euro'yu buluyor. 

Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş. bunların dışında Afyon, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van'da hayata geçirilecek olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri, Psikiyatri Hastaneleri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastaneleri projelerini yürütüyor. Bu yatırımlarının tamamlanmasının ardından hastaneler ileri teknolojiye sahip sağlık cihazlarıyla donatılacak ve Kamu-Özel İşbirliği Modeli kapsamında 25 yıl boyunca Sağlık Bakanlığı ile birlikte işletilecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rönesans, Türk inşaat sektörünün dünyadaki pazar payını artırıyor
  • 06.09.2022 15:48

Rönesans, Türk inşaat sektörünün dünyadaki pazar payını artırıyor

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak: "Avrupa’da, dünyanın en büyük şirketl ...

Rönesans, dünyanın en büyük müteahhitlerini solladı!
  • 26.08.2022 09:53

Rönesans, dünyanın en büyük müteahhitlerini solladı!

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne yönelik en köklü ve saygın de ...

Rönesans Holding’e Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Sürdürülebilirlik Ödülü
  • 15.06.2022 11:24

Rönesans Holding’e Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Sürdürülebilirlik Ödülü

Rönesans Holding, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) 2022 yılı Sürdürüle ...

Rönesans Holding ‘Sürdürülebilir Geleceği Tasarla’ yarışması başladı
  • 30.05.2022 16:33

Rönesans Holding ‘Sürdürülebilir Geleceği Tasarla’ yarışması başladı

Dünyanın farklı coğrafyalarında heyecan verici mühendislik projelerine imza atan ...

Rönesans Holding Başkanı Ilıcak'a "Japonya'nın en yüksek devlet nişanı" takdim edildi
  • 18.05.2022 17:35

Rönesans Holding Başkanı Ilıcak'a "Japonya'nın en yüksek devlet nişanı" takdim edildi

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin salgının en yoğun olduğu dönemde hı ...

Erman Ilıcak'a 'Japonya'nın en yüksek devlet nişanı'  takdim edildi!
  • 14.05.2022 12:01

Erman Ilıcak'a 'Japonya'nın en yüksek devlet nişanı' takdim edildi!

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Türkiye ile Japonya arasındaki iş bir ...