maritbet girişmaritbet
81 ilde, 81 Ağaoğlu şantiyesi kurulacak!

81 ilde, 81 Ağaoğlu şantiyesi kurulacak!

Bugüne kadar hep İstanbul merkezli projeler gerçekleştiren Ağaoğlu Şirketler Grubu, artık ismini Anadolu'daki projelere de yazdıracak. ‘81 İlde 81 Proje' konsepti ile başlanan projede Anadolu merkezli inşaat firmaları ile işbirliğine gidilecek. Projenin, 3.5 milyar TL'lik bir iş hacmi oluşturması bekleniyor

 

İstanbul'un dört bir yanında şantiyeleri bulunan, en son Ataşehir'de yaşama geçirilen Uluslararası Finans Merkezi inşaatını üstlenen Ağaoğlu Şirketler Grubu, yönünü Anadolu'ya çevirdi. Anadolu'da '81 İlde 81 Proje' başlığı altında bir çalışma yürüten Ağaoğlu, bulunmadığı Anadolu illerine yöresel şirketlerin projeleriyle girmeyi planlıyor. 
 
Projeye göre Anadolu'da faaliyet yürüten ve konut projesi geliştiren şirketler ile işbirliğine gidilecek. Projenin ihtiyacına göre inşaat alanında ekip, ekipman veya satış pazarlama alanında destek verilecek. Projede inşa edilecek konutlar, Ağaoğlu'nun network'une de açılacak. 
 
Ağaoğlu Grubu'nun bugüne kadar yalnızca İstanbul merkezli projelere imza attığını belirten Grubun CEO'su Hasan Rahvalı, "Yaklaşık 30 yıldır sektöre hizmet veriyoruz. Istan bul'un bugünlere geleceğine ilişkin o tarihlerde bir yol haritası ve öngörü yapmıştık. Aynen çıktı, istanbul bir gayrimenkul merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Şimdi amacımız Anadolu'ya da markalı konutu getirmek" dedi. 
 
İŞBİRLİĞİNE AÇIK 
Grubun ilk etapta öne çıkaracağı kentler Afyon, Kayseri ve Erzurum. Yakın gelecekte bu sayılar hızla artacak. Yapılan hesaplamalara göre Türkiye'nin 81 ilinde ortalama 200 konutluk projeler üzerinden '81 ile 81 Proje' kapsamında toplam 35 milyar TL'nin üzerinde bir iş hacmi oluşturacak. 
 
Anadolu denemesi DAP ile yapılacak 
Ağaoğlu'nun, DAP Yapı ile birlikte geçen yılın sonlarında önemli bir işbirliğine imza attı. İkili, İstanbul Kartal'da Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait (GYO) 54 bin metrekarelik arazinin ihalesini 1 milyar 335 milyon lira bedelle satın aldı. Üzerinde dünya çapında bir gayrimenkul projesi (2 milyar dolar büyüklüğünde) geliştirilecek. Aslında bu işbirliği iki tarafın da ilk ortak yürütecekleri proje. Ağaoğlu açısından bu ortak projenin bir önemi de yukarıda ayrıntılarını yazdığımız Anadolu hamlesinin işbirliği açısından ilk denemesi olacak. Ağaoğlu, 2005'de satın aldığı Eltes İnşaat ile yürüttüğü ortak iş yürütme yaklaşımının benzerlerini Anadolu'daki projelerde gerçekleştirecek. 
 
Mustafa Kemal Çolak/Ekonomist
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı
  • 25.02.2022 08:52

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı

Dap Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmeye baş ...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!
  • 14.02.2022 17:07

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne ka ...

DAP Nişantaşı Koru projesi Emlak Konut hasılat şampiyonu oldu!
  • 20.10.2021 11:25

DAP Nişantaşı Koru projesi Emlak Konut hasılat şampiyonu oldu!

DAP Yapı’nın Nişantaşı Koru projesi, Emlak Konut’un “Yıl Bazlı Satış Raporu”na g ...

Emlak Konut GYO'dan 9 ayda 9.3 milyarlık TL’lik satış!
  • 18.10.2021 09:30

Emlak Konut GYO'dan 9 ayda 9.3 milyarlık TL’lik satış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2021 3. çeyrek satışlarını açık ...

DAP Yapı "yılın tüketici markası" seçildi
  • 08.10.2021 16:22

DAP Yapı "yılın tüketici markası" seçildi

DAP Yapı, 12 ilde bin 200 kişinin katılımıyla yapılan araştırma verilerine göre, ...

Ormanköy Çekmeköy projesinden havadan şantiye görüntüleri!
  • 19.06.2021 15:14

Ormanköy Çekmeköy projesinden havadan şantiye görüntüleri!

Emlak Konut GYO ve DAP Yapı tarafından Çekmeköy'de hayata geçirilen Ormanköy Çek ...