maritbet girişmaritbet
5. İstanbul Tasarım Bienali’nin Çocuk Atölyeleri Başlıyor!

5. İstanbul Tasarım Bienali’nin Çocuk Atölyeleri Başlıyor!

Pera Müzesi Öğrenme Programları ve İKSV Alt Kat tarafından, 5. İstanbul Tasarım Bienali’ne çevrimiçi çocuk atölyeleri 20 Ekim’de başlıyor.

Pazartesi hariç hafta içi her gün okul gruplarının, cumartesi günleri ise 7-12 yaş aralığındaki bireysel katılımcıların dahil olabileceği çevrimiçi atölye programındaki tüm atölyeler ücretsiz gerçekleşecek. 
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 15 Ekim – 15 Kasım 2020 tarihleri arasında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenecek olan “Empatiye Dönüş: Birden fazlası için tasarım” temalı 5. İstanbul Tasarım Bienali sergilerine ev sahipliği yapacak. Bienalin çocuk atölyeleri ise Pera Müzesi Öğrenme Programları ve İKSV Alt Kat iş birliğinde hazırlandı.
Kağıttan bal peteği tasarımı, kolajla üretilen çocuk parkı yerleştirmeleri, bitki ve meyve-sebze çizimleri, sulu boya ile soyut desen çalışmaları gibi, doğaya ve insan yaşamına odaklanan atölyelerin yer aldığı program, 20 Ekim - 14 Kasım 2020 tarihleri arasında Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek. Rehber eşliğinde düzenlenen çevrimiçi sergi turuna katılan çocuklar; canlılar ve yaşam, yemek kültürü, ekoloji, iklim değişikliği gibi konular çerçevesinde eserleri incelerken, ‘empati' kavramını da daha yakından tanımış olacaklar. Çevrimiçi sergi turu ve sohbet seansının ardından ise, üzerinde tartıştıkları kavramlardan yola çıkarak tasarımlarını üretecekler.

Arı evinden çocuk parkına farklı tasarım deneyimleri

Bal Peteği Tasarımı adlı atölyede besin döngüsünü arılar ve bal üzerinden keşfe çıkan 7-9 yaş grubu çocuklar, sergide yer alan Çimlendirici eserinden ilhamla kâğıt, boya kalemleri, makas ve yapıştırıcı kullanarak kendi mini peteklerini üretecekler.
10-12 yaş grubuna yönelik Hayalimdeki Park atölyesinde bu keyifli oyun alanı üzerine sohbet eden çocuklar, sonrasında hayalini kurdukları parkı farklı tasarımlara dönüştürecek. Bienalin Yeni Yurttaşlık Ritüelleri adlı programı kapsamında şehrin çeşitli köşelerine konuşlandırılan yerleştirmelerden yola çıkan atölyede katılımcılar, evlerindeki eski dergi, gazete ve broşürlerden ürettikleri kolajla sıra dışı park tasarımları gerçekleştirecek.

Okul gruplarından ekolojik tasarımlar, soyut desenler

Sanatçı Orkan Telhan ve mimar kolektifi elii'nin IMNA desteğiyle tasarladığı İstanbul'un Mikrobiyal Meyveleri projesinden esinlenen ortaokul gruplarına özel Çizimlerle Ekolojik Bahçe atölyesinde öğrenciler ekolojik bahçe hakkında sohbet edecek. Kentlerin iklim değişikliği karşısında direncini artırabilmesi ve değişen koşullara daha rahat uyum sağlayabilmesi için ne gibi yeni yöntemler geliştirilebileceğini konuşan katılımcılar, atölyenin ikinci bölümünde hayal ettikleri bahçenin ve farklı koşullarda yetişen meyve sebzelerin resmini çizecek.
Sınırsız Desenler atölyesinde temel geometrik şekilleri ve formsuz desenleri inceleyen ilkokul grupları, daha sonra tasarım stüdyosu The Rodina'nın Empatik Toplum Haritası eserinden ilhamla kesin çizgileri olmayan, özgür ve serbest soyut desen çalışmaları yapacak. Sulu boya paletinde sulandırdıkları renklerden kâğıt üzerinde su birikintileri oluşturacak öğrenciler, bu su birikintilerini bir karton yardımıyla farklı yönlere doğru sıyırarak hayalgüçlerinin rehberliğinde soyut desenler oluşturacak. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

5. İstanbul Tasarım Bienali’nin Çocuk Atölyeleri Başlıyor!
  • 09.10.2020 15:05

5. İstanbul Tasarım Bienali’nin Çocuk Atölyeleri Başlıyor!

Pera Müzesi Öğrenme Programları ve İKSV Alt Kat tarafından, 5. İstanbul Tasarım ...

'Mimarlığın Ses ve Işık Hali' İstanbul Tasarım Bienali'nde!
  • 09.11.2016 10:21

'Mimarlığın Ses ve Işık Hali' İstanbul Tasarım Bienali'nde!

Kendinizi uzay boşluğunda hissedeceğiniz “Mimarlığın Ses ve Işık Hali” sergisi 1 ...

Pera Müzesi Picasso ve Aurora’nın sergilerine ev sahipliği yapıyor
  • 04.02.2014 15:38

Pera Müzesi Picasso ve Aurora’nın sergilerine ev sahipliği yapıyor

"Picasso: Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler" ile "Aurora: Kuzey Ülkelerinden ...

İKSV Şişhane’deki Deniz Palas binasını satışa çıkardı
  • 26.10.2013 12:07

İKSV Şişhane’deki Deniz Palas binasını satışa çıkardı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Şişhane’deki Deniz Palas binasını satışa çıka ...

İKSV’nin Beyoğlu’ndaki binası 50 milyon dolardan satışa çıktı
  • 24.10.2013 09:21

İKSV’nin Beyoğlu’ndaki binası 50 milyon dolardan satışa çıktı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Beyoğlu’ndaki binası 50 milyon dolar tahmini bed ...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Deniz Palas'ı satıyor
  • 22.10.2013 09:42

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Deniz Palas'ı satıyor

2009 yılının sonunda Şişhane'deki Deniz Palas'a taşınan İKSV, binayı borçlar ned ...