maritbet girişmaritbet
Zorunlu Deprem Sigortası’na yeterli ilgi yok

Zorunlu Deprem Sigortası’na yeterli ilgi yok

Nüfusunun yüzde 98’i deprem riski altına olan Türkiye’de, zorunlu deprem sigortasına yeterli ilginin olmadığı bildirildi.

 

Nüfusunun yüzde 98'i deprem riski altına olan Türkiye'de, zorunlu deprem sigortasına yeterli ilginin olmadığı bildirildi.
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 12 milyon 988 bin 664 konut bulunduğunu, zorunlu deprem sigortası kapsamında sigortalı olan konut sayısının ise 3 milyon 221 bin 587 olduğunu söyledi.


Türkiye'de, 10 yıl öncesine göre daha fazla kişinin depreme karşı sigorta yaptırdığına dikkat çeken Yazıcı, "Ancak sigorta yapılmış konut sayısı riske göre yeterli değil" dedi.
Yazıcı, Türkiye'nin, değişmez gerçeği olan depremle yaşamayı öğrenmek, depremden korunmaya yönelik önlemleri almak zorunda olduğunu ifade ederek,  şunları söyledi:


"Önlemlerin başında da, konutlarımızın, iş yerlerimizin depreme karşı dayanıklılığına dikkat etmek geliyor. Bugün Türkiye'deki konutların yüzde 24'ü yani 3 milyon 221 bin 587'si zorunlu deprem sigortası ile güvence altına alındı. 10 yıl öncesine kıyasla bu sayı büyük bir gelişmeye işaret etse de, DASK'ın amacı, ülkemizdeki tüm konutları güvence altına almak."


DUYARLILIK ALINAN ZARARLA ORANTILI
Türkiye'deki zorunlu deprem sigortalı olma oranının bölgelere göre farklılık gösterdiğini anlatan Yazıcı, şu bilgileri verdi:
"Marmara Bölgesi yüzde 32,72'lik oranla başı çekerken, yüzde 27,77 ile İç Anadolu Bölgesi ikinci, yüzde 23,15 ile Ege Bölgesi üçüncü sırada yer alıyor. Bunları yüzde 17,42 ile Akdeniz, yüzde 17,06 ile Karadeniz, yüzde 14,54 ile Doğu Anadolu, yüzde 11,78 ile Güneydoğu Anadolu bölgeleri takip ediyor."


Sigortalı konut oranlarının il bazında incelendiğinde değişkenlik gösterdiğine vurgu yapan Yazıcı, en fazla sigortalı konutun bulunduğu kentin yüzde 52,29 ile Bolu, yüzde 48,23 ile Düzce olduğunu kaydedildi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz