maritbet girişmaritbet
LCW, yurtdışı yatırımlarına hız verdi, 16 ülkede 62 mağazaya ulaştı!

LCW, yurtdışı yatırımlarına hız verdi, 16 ülkede 62 mağazaya ulaştı!

LC Waikiki, yurtdışında 16 ülkede 62 mağazaya ulaştı

Türkiye moda perakende sektörü markası LC Waikiki, yurtdışında büyümeye devam ediyor.  2023 yılında Avrupa'nın en başarılı 3 hazır giyim markasından biri olmayı hedefleyen LC Waikiki, son aylarda Gürcistan, Suudi Arabistan, Fas ve Irak'ta hizmete açtığı mağazalarla yurtdışında 16 ülkede 62 mağazaya ulaştı.

"İyi giyinmek herkesin hakkı" misyonuyla 15 yıldır Türkiye moda perakende sektöründe hizmet veren LC Waikiki, yurtdışındaki yatırımlarına da hız kesmeden devam ediyor. Yurtdışında hızla yaygınlaşmayı ve büyümeyi hedefleyen LC Waikiki, 2013 yılı sonuna kadar Makedonya, Kosova, Kırgızistan ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere 80'nin üzerinde mağaza açmış olacak.

Yurtdışındaki mağazalarıyla toplam 62 bin metrekarelik satış alanına ulaşan LC Waikiki, 2017 yılına kadar ise kademeli olarak 400 yurtdışı mağazasına hayat verecek.

Girdiğimiz pazarlarda 'Oyun Kurucu'yuz

LC Waikiki'nin perakende sektöründeki bilgi ve birikiminin yurtdışındaki faaliyetlerinde de yön verdiğini belirten LC Waikiki Uluslararası Mağazacılık Genel Müdürü Yenal Gökyıldırım, girdikleri ülkelerde rekabeti güçlendirdiklerini söyledi. LC Waikiki'nin kaliteli ürünleri uygun fiyatla sunduğunu hatırlatan Gökyıldırım, şunları söyledi: "Mağaza açtığımız pazarlarda, fiyat politikamızdan dolayı sektördeki rekabet ortamını daha da güçlendiriyoruz. Böylelikle, tüketiciler daha uygun fiyatla alışveriş yapma imkanını yakalıyor. İade politikamız, mağaza planlamamız, rekabetçi tarzımız ve müşteri memnuniyet anlayışımız, bu ülkelerde faaliyet gösteren diğer markalar için de yol gösterici oluyor. LC Waikiki, girdiği pazarlardaki perakende sektöründe 'Oyun Kurucu' olmayı başarıyor. Türkiye'den böylesine bir global markanın çıkışına liderlik etmek bana büyük heyecan veriyor."

Halihazırda 2,5 milyar dolar cirosu bulunan LC Waikiki'nin mevcut gelirlerinin yüzde 15'ini yurtdışı pazarlarının oluşturduğunu kaydeden Gökyıldırım, 2023 yılında 10 milyar dolar ciroya ulaşmayı planlayan şirketin toplam gelirlerindeki yurtdışı payını yüzde 60'a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.   

2017 yılında yurtdışında 400 mağaza hedefi

Yurtdışındaki büyümesine öncelikli olarak Türkiye'nin yakın çevresinde bulunan ülkelerle başlayan LC Waikiki'nin halihazırda 16 ülkede mağazası bulunuyor. LC Waikiki yurtdışında; Kazakistan, Rusya, Romanya, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Mısır, Irak, Azerbaycan, Gürcistan, Fas, Polonya, Bosna, Ukrayna, Suriye ve İran'da da faaliyet gösteriyor.

2023 vizyonu doğrultusunda planladığı yurtdışı büyüme yolculuğunda öncelikli olarak 2017 yılına odaklanan LC Waikiki, 2017 yılında 40 ülkede 400 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. Yurtdışındaki genişlemenin ağırlıklı olarak Oyun Kurucu olabilecekleri pazarlarda gerçekleşeceğini ifade eden LC Waikiki Uluslararası Mağazacılık Genel Müdürü Yenal Gökyıldırım, "Kazakistan, ve Irak'ta ciddi derinleşmeye başladık. Yer aldığımız bütün pazarlarda önemli pazar payına ulaşmış durumdayız. Aslında ilk etapta komşu ülkelere girerek yol haritamızda birinci halkayı tamamlamak üzereyiz. İkinci halkada Ortadoğu ülkeleri devreye giriyor. Afrika'da incelediğimiz pazarlar var. Ardından Hindistan, Endonezya, Çin ve Nijerya gibi pazarlara girmeyi planlıyoruz. En son Avrupa'ya girme planımız söz konusu. Önceliğimiz bize ihtiyacı olan, kimsenin gitmediği doymamış pazarlar. İşimizi oralarda layıkıyla yaptıktan sonra sıra Avrupa'ya gelecek" dedi.

Mağaza açmamız için farklı ülkelerden talepler geliyor

LC Waikiki'nin yurtdışındaki hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam ettiğini vurgulayan Yenal Gökyıldırım, faaliyette bulunmadıkları ülkelerden de mağaza açma konusunda yoğun talep aldıklarını belirtti. Gökyıldırım, "Mağaza açtığımız ülkelerde şu ana kadarki performansımızdan çok memnunuz. Mağazamızın açılacağı günler kapıda uzun kuyruklar oluşuyor. Mağazamızın olmadığı ülkelerden ise, mağaza açmamız yönünde yoğun talep alıyoruz. Yurtdışındaki büyümemiz devam ediyor, bir çok bölgede fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Uygun bulduğumuz ülke ve lokasyonlarda, LC Waikiki kalitesini ve uygun fiyat politikasını tüketicilerle buluşturacağız" diye konuştu.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

Erbil inşaat fuarına katılan Türk firmaları, iki ülke arasındaki ticarete katkı sağlıyor
  • 16.11.2023 11:45

Erbil inşaat fuarına katılan Türk firmaları, iki ülke arasındaki ticarete katkı sağlıyor

Erbil'de bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı'na Silopi ...

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var
  • 14.03.2023 09:48

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'nin uzatılma ...

İskenderun Limanı'nda çıkan yangına Rus uçağı böyle müdahale etti!
  • 09.02.2023 11:13

İskenderun Limanı'nda çıkan yangına Rus uçağı böyle müdahale etti!

İskenderun Limanı'nda çıkan yangını söndürme çalışmasına katılan Be-200 yangın s ...

Azerbaycanlı ekipler Kahramanmaraş'ta 5'i çocuk 26 kişiyi enkaz altından kurtardı
  • 09.02.2023 10:57

Azerbaycanlı ekipler Kahramanmaraş'ta 5'i çocuk 26 kişiyi enkaz altından kurtardı

Azerbaycanlı arama kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz a ...