maritbet girişmaritbet
DASK’tan Zorunlu Deprem Sigortası seferberliği

DASK’tan Zorunlu Deprem Sigortası seferberliği

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Zorunlu Deprem Sigortası’nı yaygınlaştırmaya yönelik yeni projesi “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katıldığı toplantıda start verdi

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Zorunlu Deprem Sigortası'nı yaygınlaştırmaya yönelik yeni projesi “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katıldığı toplantıda start verdi. Toplantıda 2010 yılında en yüksek Zorunlu Deprem Sigortalı konut oranına ulaşan Bolu ve en yüksek oranda Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi artışı kaydeden Bingöl illerine teşekkür plaketi takdim edildi. “Deprem geçecek, hayat devam edecek” temalı DASK 2. Kısa Film Yarışması'nda dereceye giren üniversite öğrencileri ve fakülteler de ödüllerini toplantıda Babacan'ın elinden aldı.
 
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katıldığı toplantıyla “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasını başlattı. Toplantıya Hazine Müsteşarı Yardımcısı Burhanettin Aktaş ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç de katıldı. Türkiye'nin 81 ilini kapsayan yarışmayla Zorunlu Deprem Sigortası'nın yaygınlaştırılması, deprem güvenceli hayatın teşvik edilmesi amaçlanıyor.
Babacan, yarışmanın startını vermek üzere yaptığı konuşmada son iki yılda Haiti, Şili ve Yeni Zelanda'da deprem nedeniyle meydana gelen kayıpları hatırlatarak DASK ve Zorunlu Deprem Sigortası'yla ilgili şöyle konuştu:
“Depremde hayatta kalmak kadar, depremden sonra ekonomik ve toplumsal yaşamı düzenleyebilmek, maddi kayıpların yerine en kısa zamanda yenilerini koyabilmek de büyük önem taşıyor. Bu anlamda DASK, Türkiye'yi depremle mücadelede yüksek riske sahip diğer ülkelerin bir adım önüne taşımıştır. Amacımız, Zorunlu Deprem Sigortası kapsamına giren tüm konutlara ulaşmak, tüm vatandaşlarımıza deprem güvencesi sağlamak. Zorunlu Deprem Sigortası konusunda, kamu kurumlarından ve yerel yöneticilerimizden de sigorta konusunda da toplumu yönlendirmelerini ve vatandaşlarımıza yardımcı olmalarını bekliyoruz. 81 ilimizin doğal birer yarışmacı olacağı ‘Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor' projesinin startını veriyoruz.”
 
DASK'ın 2011 boyunca sürecek “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışması kapsamında iller en yüksek sigortalılık oranı, en yüksek oranda poliçe artışı ve en iyi Zorunlu Deprem Sigortası teşvik kampanyası olmak üzere üç ayrı kategoride yarışacak. İllerdeki Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısını artırmaya yönelik tüm çalışmaların koordinasyonu ve sorumluluğu Valiler, Belediye Başkanları ve İl Afet ve Acil Durum Müdürleri tarafından üstlenilecek.
 
Kategori birincilerine DASK Güvenli Hayat Parkı
DASK'ın son yıllarda yoğunlaştırdığı iletişim ve tanıtım faaliyetlerine bu yeni projeyle daha da hız kazandırdığını belirten DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı şöyle konuştu:
 
“Zorunlu Deprem Sigortası kapsamındaki konutlardan bugün itibariyle yaklaşık 3,4 milyonunu sisteme dahil ettik. Vatandaşlarımız Zorunlu Deprem Sigortası için ayda ortalama 12 TL prim ödeyerek olası bir depremde ödeme gücü 5 milyar TL'yi bulan bir kurumun güvencesi altına giriyorlar. Bu herkes için hem çok iyi bir fırsat hem de geleceğe yatırım anlamı taşıyor. ‘Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor' yarışmamız Zorunlu Deprem Sigortası'nda atağa geçmek için önemli bir basamak olacak. Başta Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız, İl Afet ve Acil Durum Müdürlerimiz olmak üzere tüm yerel idarecilerimizin ve tabii ki halkımızın, memleketlerini bu yarışmanın galibi yapmak için ellerinden gelen gayreti göstereceğini düşünüyoruz.”
 
DASK, “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasının her üç kategorideki birincilerine DASK Güvenli Hayat Parkı armağan edecek. Tüm vatandaşların yararlanması için kent merkezine inşa edilecek parklar oyun grubu, yürüyüş parkuru ve yeşil alanın yanı sıra deprem ve Zorunlu Deprem Sigortası'yla ilgili eğitim materyalleri de içerecek. Yarışmanın her üç kategorisinde ikinci ve üçüncü olan illerin İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri'ne ise depremle ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere ayni yardım yapılacak.
 
İlk plaketler Bolu ve Bingöl'e verildi
Yarışmanın lansman toplantısında 2010'da Zorunlu Deprem Sigortası'nda gösterdikleri performans nedeniyle Bolu ve Bingöl'e teşekkür plaketi verildi. Bolu yüzde 56'yla “en yüksek Zorunlu Deprem Sigortalı konut oranına sahip il”, Bingöl yüzde 73'le “en yüksek oranda Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi artışı kaydeden il” unvanına sahip oldu. Vali ve Belediye Başkanlarına plaketlerini Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan takdim etti.
İl yöneticilerine teşekkür eden Yazıcı, “Hedefimiz, Zorunlu Deprem Sigortası'nı yaygınlaştırarak ve alışkanlık haline getirerek deprem güvenceli hayatı yaşam tarzımız kılmak. Bu nedenle Bolu ve Bingöl illerinin yöneticilerini ve halkını konuyla ilgili duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyoruz. Bu illerimizin tüm Türkiye'ye örnek olmasını diliyoruz. Yerel yöneticilerimizin desteğiyle orta vadeli hedefimiz olan 5,5 milyon Zorunlu Deprem Sigortalı konuta kolaylıkla ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.
 
Babacan'dan en iyi deprem filmlerine ödül
Üniversitelerin iletişim fakültelerinde okuyan öğrencilere yönelik, “Deprem geçecek, hayat devam edecek” temalı DASK 2. Kısa Film Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın elinden aldı. 21 üniversiteden 80 filmin katıldığı yarışmada birincilik ödülüne Marmara Üniversitesi'nden Akif Çelebioğlu'nun “Çığlık” filmi layık görülürken İstanbul Üniversitesi'nden Onur Barış “El” filmiyle ikinci, Fırat Üniversitesi'nden Süleyman Atlan “Umursamamanın Önlenebilirliği” filmiyle üçüncü oldu. Yarışmadaki mansiyon ödüllerini ise Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden Kürşat Sekmen “Kapı”, Ege Üniversitesi'nden Ömer Sinir “Maalle” filmiyle aldı.
 
DASK Kısa Film Yarışması'nda dereceye giren öğrencileri aralarında yönetmenler Derviş Zaim ve Üstün Barışta, oyuncu Zeynep Beşerler, sinema yazarı Mehmet Açar'ın da bulunduğu jüri belirledi. Jüride İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Vural, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Cankaya, Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı (TSEV) Müdürü Prof. Dr. Suna Özyüksel ile DASK Genel Sekreteri Serpil Yakut da yer aldı. 
 
DASK ve Zorunlu Deprem Sigortası nedir?
Zorunlu Deprem Sigortası uygulaması, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara Depremi'nin ardından hayata geçirildi. Zorunlu Deprem Sigortası, depremlerin binalarda yarattığı maddi hasarları teminat altına alıyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ise 2000 yılında Zorunlu Deprem Sigortası hizmeti vermek üzere kuruldu. Kamu ve özel sektör işbirliği ile oluşturulan DASK, kâr amacı gütmüyor.
 
Zorunlu Deprem Sigortası poliçeleri, Türkiye'deki 29 sigorta şirketine bağlı yaklaşık 15.700 yetkili sigorta acentesi ve banka şubesi tarafından düzenleniyor. Sigorta şirketleri Zorunlu Deprem Sigortası yaparken aracılık görevini üstleniyor. Konutlar, DASK tarafından teminat altına alınıp herhangi bir hasar durumunda tazminat DASK tarafından karşılanıyor.
 

Web: www.dask.gov.tr

  • Etiketler:

Yorum Yaz