maritbet girişmaritbet
DASK soruyor: Depremde eviniz hasar görürse kime misafir olacaksınız?

DASK soruyor: Depremde eviniz hasar görürse kime misafir olacaksınız?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK), “Zorunlu deprem sigortanızı yaptırın, zorunlu misafirlikten kurtulun” sloganlı yeni reklam filmi yayına girdi. Oyuncu kullanılmadan çekilen ve sokak röportajlarından oluşan reklam filminde vatandaşlara “Depremde eviniz hasar görürse kime misafir olacaksınız?” diye soruldu. İstanbul’un farklı sosyo – ekonomik özelliklere sahip dört ayrı bölgesinde bir günde çekilen reklam filmi için 100’ün üzerinde sokak röportajı yapıldı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), zorunlu deprem sigortasının önemine dikkat çekmek amacıyla yeni reklam kampanyası başlattı. DASK, yeni reklam filminde sokaktaki vatandaşa “Depremde eviniz hasar görürse kime misafir olacaksınız?” sorusunu yöneltiyor. DASK, konutlarda hasara neden olacak bir depremin zorunlu deprem sigortası olmadığında zorunlu misafirliğe neden olabileceğini hatırlatıyor. 

Yeni reklam kampanyasının “Deprem geçecek hayat devam edecek” söyleminin bir devamı niteliğinde geliştirildiğini belirten DASK Koordinatörü İsmet Güngör şunları ifade etti:

“‘Zorunlu misafirlik' konseptini 2012 yılında gerçekleştirdiğimiz kamuoyu araştırması sonucu ortaya çıkan bulgularla oluşturduk. Van depremlerinde evleri hasar gören ve bir süre yakınlarının yanında yaşamak zorunda kalan vatandaşların yaşadığı sosyolojik travmayı yansıtacak en iyi tanımın ‘zorunlu misafirlik' olduğunu gördük. Bu sebeple, kampanyamızda zorunlu deprem sigortasının yokluğunda karşılaşılacak ‘zorunlu misafirlik' durumuna odaklandık.” 

“Çok zor bir soru, bilmiyorum”, “Sokaklara, kime misafir olayım ki…”, “Aklıma hiçbir şey gelmiyor”, “Hiç düşünmedim, ortalıkta kalırım vallahi” gibi yanıtların ağırlık kazandığı reklam filmi, izleyiciyi zorunlu misafirlikten kurtulmak için zorunlu deprem sigortası yaptırmaya çağırıyor. “Zorunlu deprem sigortanızı yaptırın, zorunlu misafirlikten kurtulun” sloganıyla sonlanan reklam filminde, DASK'ın Van depreminden sonra 7 bin 500 zorunlu deprem sigortalı konuta 120 milyon TL hasar ödemesi yaptığı bilgisi de paylaşılıyor. 

DASK'ın yeni reklam filmi farklı sosyo-ekonomik gruplardan vatandaşların yanıtlarını yansıtacak şekilde oyuncu kullanılmadan çekildi. İlancılık Reklam Ajansı tarafından hazırlanan DASK'ın yeni reklam filminin prodüksiyonu Shortcu'a ait. Onur Somer'in yönetmenliğini üstlendiği reklam filmi için 100'ü aşkın kişiyle sokak röportajı yapıldı. 

Reklam filminin künyesi

Reklamveren: DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu)
Reklamveren Yetkililer: İsmet Güngör, Serpil Öztürk, Müge Başgu
Reklam Ajansı: İlancılık Reklam Ajansı
Müşteri İlişkileri: Viki Belman, İlker Barouh, Lora Cemal
Yaratıcı Grup: Mithat Çalışkan, Eymür Oskay, Yılmaz Şahin
Yönetmen: Onur Somer
Prodüksiyon: Shortcut
Post Prodüksiyon: 8 mm
Animasyon: İmaj

DASK ve zorunlu deprem sigortası nedir?

Zorunlu deprem sigortası uygulaması, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara depreminin ardından hayata geçirildi. Zorunlu deprem sigortası, depremlerin meskenlerde yarattığı maddi zararları teminat altına alıyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ise 2000 yılında zorunlu deprem sigortası teminatı vermek üzere kuruldu. Kamu ve özel sektör işbirliği ile oluşturulan DASK, kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Zorunlu deprem sigortası, Türkiye'deki 30 sigorta şirketine bağlı yaklaşık 16.000 yetkili acente ve sigorta acentesi banka şubeleri tarafından yapılıyor. Sigorta şirketleri zorunlu deprem sigortası yaparken aracılık görevini üstleniyor. Konutlar DASK tarafından teminat altına alınıp herhangi bir hasar durumunda tazminat DASK tarafından karşılanıyor.

Reklam filmini izlemek için:

http://www.youtube.com/watch?v=g1NiDGETYH8

http://www.youtube.com/watch?v=nuRz8iKGGNk

www.dask.gov.tr 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Depremler sonrası ödenen DASK tazminat tutarı 34 milyar liraya ulaştı
  • 20.10.2023 14:59

Depremler sonrası ödenen DASK tazminat tutarı 34 milyar liraya ulaştı

AFAD ve Gebze Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen "5. Uluslararası Afet ve ...

Türkiye geneli konutların sadece yüzde 58.7'si DASK'a sahip
  • 22.08.2023 11:52

Türkiye geneli konutların sadece yüzde 58.7'si DASK'a sahip

Ülke genelinde zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı en yüksek olan iller ...

DASK'ın hasar ödemesi 17 milyar TL'yi aştı
  • 10.04.2023 11:35

DASK'ın hasar ödemesi 17 milyar TL'yi aştı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardında ...

"DASK’ta yeni uygulamaları devreye alacağız"
  • 07.04.2023 14:06

"DASK’ta yeni uygulamaları devreye alacağız"

SEDDK Başkanı Eroğlu, "DASK, deprem bölgesinde mevcut uygulama ile şu ana kadar ...

DASK'ın ödediği tazminat tutarı 10 milyar TL'yi aştı
  • 03.04.2023 11:08

DASK'ın ödediği tazminat tutarı 10 milyar TL'yi aştı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) deprem bölgesindeki sigortalılara ödedi ...

DASK'ın hasar ödemesi 6,5 milyar TL'yi aştı
  • 27.03.2023 11:54

DASK'ın hasar ödemesi 6,5 milyar TL'yi aştı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardında ...