maritbet girişmaritbet
Yapı Merkezi, Slovenya’nın en büyük inşaat projesini yapacak!

Yapı Merkezi, Slovenya’nın en büyük inşaat projesini yapacak!

Yapı Merkezi, Slovenya’nın en büyük inşaat projesi olan Divaca-Koper Demiryolu Projesi'nin 2. kısmının (LOT 2) ihalesini kazandı.

Uluslararası arenada büyük projelere imza atan, Türk inşaat firması Yapı Merkezi'nin de içinde bulunduğu ortak girişim, Slovenya'nın son yıllardaki en büyük inşaat projesi olan Divaca-Koper Demiryolu Projesinin 2. kısmının (LOT 2) ihalesini kazandı. 

İhalenin sonuçlanmasının ardından projenin imza töreni 31 Mart günü Slovenya'da gerçekleştirildi. Yapı Merkezi'nin İsveç'te gerçekleştirmekte olduğu projeden sonra Avrupa'daki ikinci projesi olan Divaca-Koper Demiryolu'nun 2. kısmını (LOT 2) kapsayan projenin kontrat bedeli 224,7 milyon Euro.

Slovenya Devlet Demiryolu şirketi 2TDK'nın, Divaca-Koper Demiryolu'nun çift hatta çıkarılma işlerinin 2. kısmı (LOT 2) için gerçekleştirdiği ihaleyi Kolektor CPG-Yapı Merkezi-Özaltın Konsorsiyumu kazandı. İhalenin sonuçlanmasının ardından, Slovenya'nın en büyük inşaat projesi kapsamında yer alan LOT 2 için 31 Mart 2021 tarihinde imza töreni düzenlendi. Tören, Sloven ve Türk ortakların temsilcileri, Slovenya Altyapı Bakanı Jerneja Vrtovca, Slovenya'nın Türkiye Büyükelçisi Aylin Taşhan, 2TDK Direktörü Pavla Hevke, Yapı Merkezi Holding CEO'su Aslan Uzun, Özaltın COO'su Ahmet Düren, Kolektor CPG Direktörü Kristjan Mugerli ile birlikte LOT 2 güzergahında bulunan 4 belediyenin belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

 Jerneja Vrtovca törendeki konuşmasında şunları söyledi: “Bugün Slovak ekonomisi ve Koprica limanının gelişimi açısından çok önemli bir gün. İmza töreni için toplandığımız bu proje ile demiryolu taşımacılığını olabildiğince faydalı hale getirmeyi ve böylece lojistik süreci optimize etmeyi amaçlıyoruz. Projenin 2025 yılında tamamlanmasını ve 2026 yılında da kullanıma açılmasını planlıyoruz.”

Yapımı 3 yıl sürecek

Yapı Merkezi Holding CEO'su Aslan Uzun, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Slovenya'nın gelişimine katkı sağlayacak böyle değerli bir projede yer almak bizler için hem mutluluk ve hem de gurur kaynağı. On yıldan fazla bir süredir izlediğimiz bu projede başarıya ulaşmak büyük bir mutluluk oldu. Aynı zamanda Yapı Merkezi olarak İsveç'te devam eden projemizden sonra Avrupa'da gerçekleştireceğimiz ikinci proje olması nedeniyle de bizim için ayrı bir önem taşıyor.

Demiryolunun 2. Lot inşaatını 36 ayda tamamlayacağız. 230,7 milyon Euro yatırım bedeli olan proje çerçevesinde uzunlukları 0.3 km, 2 km, 0.13 km, 0.3 km, 1.1 km ve 3.8 km (ikiz tünel) olmak üzere 6 adet tünelin inşaat işleri ile birlikte 450 m ve 650 m uzunluklarında iki viyadük yapımını gerçekleştireceğiz.”

“Bize olan güvene layık olarak, özverili bir ekip çalışması ile üzerimize düşen görevi başarıyla tamamlayacağımıza inanıyoruz” diyen Uzun, ilerleyen dönemlerde Slovenya'nın gelişmesi ve kalkınmasına yönelik oluşturulacak diğer projelerde de yer almak istediklerini söyleyerek, henüz sonuçlanmayan Lot 1 ihalesinde de büyük şansları olduğunu düşündüklerini aktardı.

Yapı Merkezi 3 kıtada 3.700 km demiryolu inşa etti

1965 yılında kurulan Yapı Merkezi uluslararası arenalarda dev projelere imza atan bir Türk inşaat firması olarak taşımacılık, altyapı ve genel müteahhitlik alanlarında global öncü oldu. 2020 yılı sonu itibariyle 3 kıtada 3.700 kilometre demiryolu ve 58 raylı sistem projesini başarıyla tamamlayan firma, dünyada günde 3,5 milyondan fazla yolcunun güvenle taşınmasını sağlıyor. Yapı Merkezi, 2016 yılında Asya ve Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneli ile birleştiren Avrasya Tüneli Projesi'ni tamamladı. 2017 yılında ise Yapı Merkezi liderliğindeki Ortak Girişim, tamamlandığında dünyanın en uzun (2.023m) açıklıklı asma köprüsü olacak olan 1915Çanakkale Köprüsü ihalesini kazandı.

Yapı Merkezi'nin, Tanzanya, Etiyopya, Senegal, Cezayir, Fas ve Sudan gibi diğer Afrika ülkelerinde de devam eden ve tamamlanmış ulaşım projelerinde imzası bulunuyor.

19.000'den fazla çalışanıyla Yapı Merkezi, aranan ve güven duyulan bir "dünya markası" olma vasfını gittikçe pekiştirmeyi, Türkiye'nin ve dünyanın bayındırlık tarihindeki seçkin konumunu sürdürmeyi hedefliyor. Engineering News-Record - ENR tarafından her yıl belirlenen TOP 250 Global Müteahhitler Listesi'nde 2020'de 78. sırada yer alan Yapı Merkezi, Raylı Sistemler-Toplu Taşıma Listesi'nde de 10. sırada yer aldı. 2020 yılında Stevie Uluslararası İş Ödülleri'nde, “Kelebeğin Dönüşüm Yolculuğu” projesi ile 2 ödüle layık görülen Yapı Merkezi Avrupa'da “En Değerli İK Ekibi” kategorisinde Altın, “Pandemi Sırasında İK Teknolojisinin En Yenilikçi Kullanımı” kategorisinde ise Bronz Stevie Ödülü'nü kazandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları
  • 20.03.2023 14:26

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından 11 ilde yaş ...

"İstanbul'da yapılan Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 161 şüpheli gözaltına alındı"
  • 14.03.2023 10:13

"İstanbul'da yapılan Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 161 şüpheli gözaltına alındı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da düzenlenen "Kökünü Kurutma Operasyon ...

Depremler nedeniyle 48 bin 448 kişi hayatını kaybetti
  • 13.03.2023 15:27

Depremler nedeniyle 48 bin 448 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Soylu, "Deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın say ...

Bakan Soylu, Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu
  • 09.03.2023 15:50

Bakan Soylu, Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu

"(e-Devlet'teki bina hasar tespiti) Eğer vatandaşımız, hasar durumunu görmüyorsa ...

 İmar suçlularını neler bekliyor?
  • 08.03.2023 14:58

İmar suçlularını neler bekliyor?

Kahramanmaraş ve üzerinde bulunduğu fay hattında yakın zamanda büyük bir depremi ...

Uzmanlar zemin seçimine dikkat çekiyor!
  • 08.03.2023 12:57

Uzmanlar zemin seçimine dikkat çekiyor!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde yıkıma uğrayan Sakarya'da uzmanlar, Kahraman ...