maritbet girişmaritbet
Salgının yavaşlatılması için kamu alanlarına odaklanılmalı!

Salgının yavaşlatılması için kamu alanlarına odaklanılmalı!

Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) Yönetim Kurulu Başkanı Gökçenur Çelebioğlu, salgında yavaşlama için kamu alanlarına odaklanılması gerektiğini söyledi

Havalimanlarından sitelere, AVM'lerden hastanelere kadar birçok alanda, bakım onarımdan güvenliğe, peyzajdan teknik servise kadar çeşitli hizmetlerde çözüm sunan Tesis yönetim sektörünün çatı temsilcisi Tesis Yönetim Derneği (TRFMA), salgın hızının yavaşlatılması için kamuda tesis yönetim hizmetinin öncelikli konular arasında yer alması gerektiği konusunda uyarıyor. 

Çovid-19 pandemisi sebebiyle özel sektör iş hayatını evlere taşıyarak gerekli önlemleri alırken, resmi hizmetlerin aksamaması nedeniyle birçok kamu kurumunda bu tedbir uygulanamadı. İnsan sirkülasyonunun son derece yoğun olduğu kamu binalarının salgın hızının seyri için kritik noktalara dönüştüğünü belirten Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) Yönetim Kurulu Başkanı Gökçenur Çelebioğlu, “Salgın hızının azaltılması için kamuda tesis yönetim hizmeti öncelikli konular arasında yer almalı, aksi halde salgında kısır döngüye girebiliriz” diyor. 

Salgın hızının seyri için kamu binaları önemli

Kamu binalarının hayatın seyri için son derece önemli olduğunu söyleyen Çelebioğlu, “Birçok alanda salgınla ilgili tedbir alırken, kamu gibi çok önemli bir alanı salgına karşı açık bırakıyoruz. Kamu binaları insan sirkülasyonunun fazlalığı sebebiyle salgın hızının seyri için son derece önemli. Günlük olarak binlerce kişinin giriş yaptığı kamu binalarında gereken önemi vererek dezenfeksiyondan hijyene, iklimlendirme çalışmalarından atık yönetimine kadar salgın hızının azaltılmasına yönelik tedbirleri almalıyız. Tüm bu önleyici ve koruyucu tedbirlerin eksiksiz olarak yerine getirilmesi için de kamuda tesis yönetim hizmetlerine geçilmeli” dedi.  

Kamuda tasarrufun önünü açacak 

Profesyonel tesis yönetim firmalarının kamuda hizmet vermesinin toplum sağlığına ve salgın hızının yavaşlatılmasına katkı sağlayacağının altını çizen Çelebioğlu, şöyle devam etti, “Kamuda tesis yönetim firmalarından hizmet alınması, kaynakların doğru ve etkili bir şekilde kullanılmasına yardımcı olacaktır. Gerek insan kaynağı gerek hammadde gerekse de bakım onarım maliyetlerinde ciddi bir tasarruf sağlanacaktır. Ayrıca kamuda tesis yönetim hizmeti alınması, alanında uzman ve tecrübeli yöneticilerin işin başına geçmesine, böylece doğru bir planlama ve hizmet modelinin yaratılmasına yardımcı olacaktır.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bina yönetiminde dikkat edilmesi gerekenler neler?
  • 08.08.2014 14:05

Bina yönetiminde dikkat edilmesi gerekenler neler?

TSP Kurucu Ortağı Gökçenur Çelebioğlu, şirketin hangi alanlarda faaliyet gösterd ...

Salgının yavaşlatılması için kamu alanlarına odaklanılmalı!
  • 27.11.2020 16:54

Salgının yavaşlatılması için kamu alanlarına odaklanılmalı!

Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) Yönetim Kurulu Başkanı Gökçenur Çelebioğlu, salgın ...

Çelebioğlu: "Tesis maliyetleri tam olarak bilinmiyor"
  • 22.07.2020 13:00

Çelebioğlu: "Tesis maliyetleri tam olarak bilinmiyor"

TRFMA Yönetim Kurulu Başkanı Gökçenur Çelebioğlu, bina sahiplerinin tesise ilişk ...

Gökçenur Çelebioğlu, canlı yayın konuğumuz oldu
  • 06.08.2014 15:07

Gökçenur Çelebioğlu, canlı yayın konuğumuz oldu

TSP Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Ortaklarından Gökçenur Çelebioğlu, emlaktason ...