maritbet girişmaritbet
Profesyonel olmayan site yönetimi komşuluğu bitiriyor

Profesyonel olmayan site yönetimi komşuluğu bitiriyor

Site yöneticilerinin kat malikleri arasından seçilmesi komşuların arasını açıyor. Bu sebepten dolayı bile profesyonel site yönetimlerine talep artıyor

Son yıllarda site yönetimleri ile kat malikleri arasındaki sorunlar nedeniyle açılan davalar rekor seviyeye ulaştı. Ancak davaların detayına bakıldığında taraflar birbiriyle komşu. Yani sitenin yöneticileri genellikle sitede oturan başka bir kat maliki.

Timtaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, birçok yöneticinin anlaşmazlıklar nedeniyle komşusuyla arasının bozulduğuna dikkat çekerek, sadece bu sebepten dahi profesyonel site yönetimlerine taleplerin arttığını belirtti.

Türkiye'de toplu konutların sayısı her geçen yıl daha da artıyor. Çok sayıda dairenin bir arada olduğu toplu konutlardaki en önemli konuyu site yönetim hizmeti oluşturuyor. Site idaresi konusunda yeterliliğin ve tecrübenin olmadığı yönetimlerle daire sahipleri arasında aidatlar, alacaklar ve ortak alanların kullanımlarından kaynaklanan çok sayıda sorun ise yargıya taşınıyor.

Türkiye'nin 30'dan fazla şehrinde profesyonel site yönetim hizmetleri sunan Timtaş A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, birçok kişinin bu tür anlaşmazlıklar nedeniyle komşusuyla arasının bozulduğuna işaret ederek, site yönetmenin artık bir uzmanlık alanı haline geldiğini vurguladı.

Sitelerdeki yönetimlerin finans, hukuk ve Kat Mülkiyeti Kanunu ile ilgili tüm süreçleri bilmesi gerektiğini ifade eden Akay, “Site yönetimi tamamen insan odaklı bir hizmet sektörü. Yeşil alan düzenleme, aidat takip, muhasebe, teknik bakım, ortak alan temizliği, çöp alma hizmeti, güvenlik ve hukuki hizmet gibi birçok hizmeti içinde barındırıyor. Dolayısıyla bu alanlarda ciddi bir bilgi ve birikime sahip olmak gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Hizmet sektörünün zirvesinde olacak!

Akay, site yönetimlerinin ortak yaşamı en kaliteli ve en ekonomik şekilde yürütmesi gerektiğinin altını çizerek, “Site yönetim şirketlerinin fiziki hizmetlerin yanında sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlemesi de gerekiyor. Özellikle komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi, çocuk ve kadınlara yönelik etkinlikler oldukça önem arz ediyor.” diye konuştu.

Profesyonel site yönetimi sektörünün önümüzdeki dönemde Türkiye'nin en önemli hizmet sektörlerinin başında geleceğini belirten Akay, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun, yapılan değişiklere rağmen tam anlamıyla yeterli olmadığını, kanunun günümüz şartlarına göre yeniden güncellenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Profesyonel olmayan site yönetimi komşuluğu bitiriyor
  • 12.10.2020 10:35

Profesyonel olmayan site yönetimi komşuluğu bitiriyor

Site yöneticilerinin kat malikleri arasından seçilmesi komşuların arasını açıyor ...

"Aidat ödemeleri azaldı, beklentiler arttı"
  • 09.07.2020 14:32

"Aidat ödemeleri azaldı, beklentiler arttı"

Timtaş Yönetim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, site sakinlerinin korona ...