maritbet girişmaritbet
Pandemide modüler yapılara talep yüzde 40 arttı

Pandemide modüler yapılara talep yüzde 40 arttı

Türkiye’nin ilk ve tek Prefabrik, Modüler, Mobil Ev ve Yapı Sistemleri Fuarı 16-18 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid -19) salgını bir zamanlar "alternatif" olarak kabul edilen parçaların birleştirilmesiyle tamamlanan ve ihtiyaç halinde yeniden parçalara ayrılabilen  modüler yapılara olan ilgiyi arttırdı. Öyle ki bu yapılara sadece bir yılda talep yüzde 40 oranında artarken pazarın büyüklüğünün ise 2027 yılına kadar 106,22 milyar dolara ulaşması bekleniyor. 

Koronavirüs (Kovid-19) insan sağlığı için önemli bir tehdit olmaya devam ederken bu dönemde sağlık, çevreye duyarlılık, minimalist yaşam gibi konular daha çok öne çıktı. Hal böyle olunca birçok sektörde de yeni nesil fikirlere olan ilgi arttı. Bu alandan biri de inşaat sektörü olarak karşımıza çıkıyor. Hız, düşük maliyet, sürdürülebilirlik, deprem gibi doğal afetlere dayanıklılık gibi birçok avantajı ile öne çıkan modüler yapılar sektörün geleceğini de şekillendiriyor. Nitekim salgın sürecinde artan talep fuar ihtiyacını da beraberinde getirdi. Bu kapsamda Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından Türkiye'nin ilk ve tek ‘Prefabrik, Modüler, Mobil Ev ve Yapı Sistemleri Fuarı' 16 -18 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Modüler yapılar inşaat sektörünün geleceğini şekillendiriyor

İnşaat sektörünün salgından en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğini dile getiren Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan,  “Yıllardır dünyanın pek çok yerinde yaşam alanından iş yerine, hastanelerden fabrikalara kadar birçok kullanım alanı sunan prefabrik yani modüler yapılar, Kovid -19 sürecinde sektörün başka bir yöne evrilmesine de neden oldu.  Burada kişilerin bakış açılarının değişmesi de kilit rol oynuyor. Biz de buradan yola çıkarak hem sektörün hem de tüketicilerin bir platformda buluşmaları için kolları sıvadık.  Hedefimiz farklı coğrafyalardan gelecek 250 katılımcı firma ve mimarlardan müteahhitlere, kamu kurum ve kuruluşlarından uluslararası alıcılara kadar birçok meslek grubundan 20 bin ziyaretçi ile fuarcılığa yeni bir soluk kazandırırken sektörün nabzının atacağı bir buluşma organize etmek” dedi. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Premo Prefabrik, Tiny House modellerini görücüye çıkardı
  • 03.02.2022 16:40

Premo Prefabrik, Tiny House modellerini görücüye çıkardı

Tiny House akımının son örnekleri Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından İstan ...

Pandemide modüler yapılara talep yüzde 40 arttı
  • 05.03.2021 09:21

Pandemide modüler yapılara talep yüzde 40 arttı

Türkiye’nin ilk ve tek Prefabrik, Modüler, Mobil Ev ve Yapı Sistemleri Fuarı 16- ...