maritbet girişmaritbet
"Gayrimenkulde danışmanlık %40 daha fazla kar ettirir"

"Gayrimenkulde danışmanlık %40 daha fazla kar ettirir"

Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Gayrimenkul danışmanlığıyla yatırımlarınız en az yüzde 25 artı düzeyde değer kazanır” dedi.

Gayrimenkul danışmanlığında “Kendi İşini Kurmanın En Karlı Markası” olan Kristal Türkiye'nin Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Gayrimenkul Danışmanlığı' hizmeti alınarak elde edilen yatırımlarınız en az yüzde 25-40 bandında artı düzeyde değer kazanır” diyerek uzman yardımı alınarak yapılacak gayrimenkul yatırımlarında elde edilecek karlılığa dikkat çekiyor.

DANIŞMANLIK YATIRIMI DEĞERLİ KILAR

Ev, arsa ve dükkan gibi kentlerde bulunan değerli gayrimenkul yatırımlarının ileriye dönük olarak ailenize ve size yaşam boyunca birer güvence oluşturacağına dikkat çeken Mustafa Emrah Özdemir, “Bu neden ile aileniz için önemli olan bu güvencenin doğru bir şekilde değerlendirilmesi ve bu yatırım üzerinden kar elde edilmesi aile bütçeniz için de önemli bir konudur. Bu konuda en karlı işlemleri gerçekleştirebilmek için ve tüm işlemlerde iç rahatlığıyla davranabilmek adına firmamızın gayrimenkul danışmanlığı hizmetinden faydalanmanız tüm yatırımlarımızı değerli kılacaktır. Sizin sadece Kristal Türkiye'nin sunmuş olduğu hizmetlere güvenmeniz ve sahip olduğunuz gayrimenkulün en doğru şekilde değerine ulaşacağına emin olmanız yeterli olacaktır” dedi.

Konut ekspertiz hizmeti sayesinde evin ya da arazinin piyasa değerinin tespit edildiğine değinen Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Konut ekspertizi hizmetimiz kapsamında  Konut – ev ekspertizi  kapsamında öncelikle evin fiziksel özellikleri incelenerek risk taşıyan herhangi bir durumun var olup olmadığı üzerinde değerlendirmeler yapıyoruz. Bunun yanında tapu müdürlükleri vasıtası ile gerçekleştirilen tapu kayıtlarındaki incelemede mülkün kurallara uygun inşa edilip edilmediği saptanır. Hukuki anlamda bir sorunu olmayan evin konumu, manzarası, güvenlik durumu, fonksiyonel şartları (asansör, havuz vs.), ulaşım koşulları değerlendirmeye alınır.  Değerlendirme neticesinde evin yaklaşık değeri belirlenerek alım – satım işlemine etki edecek tutar konut ekspertiz raporu olarak talep eden kişiye sunulur” diye konuştu.

ARAZİ-ARSA ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, arsa-arazi alımlarında dikkat edilmesi gereken araştırma noktalarıyla ilgili ise şunları söyledi:

“Bir arsa veya arazinin ekspertiz hizmetinde en önemli kriter arazinin imar durumudur. Bu nedenden ötürü imar, arsa veya arazi fark etmeden piyasa değerini ciddi bir şekilde arttıran bir durumdur. İmar planı olmayan bölgelerdeki mülkiyet parsellerine arazi, imar planına dahil edilmiş mülkiyet parsellerine ise arsa denmektedir. Arazinin, arsanın yerini mutlaka gayrimenkul danışmanınız ile birlikte görmelisiniz. Arsanın tapusunu edinin, imar durumu gibi konularda değerli evrakları inceleyerek belgelere güvenin. Mülkün tapusunda ‘arsa' mı yoksa başka bir ifade mi yazıyor dikkat edin. İmar terklerini kontrol edin. Arsayı almadan ilgili resmi dairelerde mutlaka kendiniz ya da gayrimenkul danışmanınız vasıtası ile gerekli tüm araştırmaları yapmalısınız. Arsa ile satılan tapunun aynı gayrimenkule ait olup olmadığını araştırın. Arsanın bağlı bulunduğu Tapu Müdürlüğü'ne giderek mülkiyet haklarını sınırlayacak bir kısıtlamanın olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Ayrıca taşınmazın hisseli mi, müstakil tapu mu olduğuna dikkat edilmeli. Belediyesinde geçmiş yıllara ait emlak vergisi borcunun olup olmadığı da araştırılmalı.”

GERÇEK “KAR”LILIĞI SUNUYORUZ

Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Arazi ekspertiz işlemlerinde kullandığımız en iyi ve en etkin sonuçları elde etmeye yarayan yöntemimiz  “Emsal karşılaştırma” yaklaşımıdır. Karşılaştırma yöntemini; yakın zamanda gerçekleşmiş, şeffaf ve yeteri kadar emsal değeri bulunduğu durumlarda kullanmaktayız. Bu yöntemin uygulanması sırasında kullanılan en önemli veri kaynakları; ilgili değerleme uzmanın görüşleri, kamuya açık kayıtlar ve diğer piyasa oyuncularından alınan bilgilerdir. Bu yöntem sayesinde benzer özelliklere sahip araziler seçilmekte ve onların konum, büyüklük, ulaşım olanakları, cephe özellikler, tarımsal verimi, tarla üzerinde ekin olup olmaması gibi durumları kıyaslayarak nihai bir değere ulaşabilmekteyiz. Emsal yönetiminde ise değerlenecek gayrimenkule benzer yakın zamanda satılmış olan gayrimenkullerin satış fiyatları için uygun karşılaştırma kriterleri kullanılarak gayrimenkulün değerinin tespit edilmesini sağlıyoruz. Gayrimenkulün gerçek değeri ile işlem yaptığımızda alıcı ve satıcı için gerçek “kar”lılığı sunmuş oluyoruz” diye ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kärcher ile bahçe bakımı artık çok keyifli olacak!
  • 25.05.2021 11:08

Kärcher ile bahçe bakımı artık çok keyifli olacak!

Kärcher, bahçe sulama makinelerinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak zengin seçe ...

Zeray Effect Kartepe’de ön talep başladı!
  • 02.03.2021 13:26

Zeray Effect Kartepe’de ön talep başladı!

Zeray Effect Kartepe projesinde ön talep sürecü başladı. Proje, Zeray İnşaat imz ...

Samsung’un 80 bin TL’lik 8K televizyonu!
  • 24.12.2020 17:17

Samsung’un 80 bin TL’lik 8K televizyonu!

Samsung'un 80 bin TL fiyatıyla dikkat çeken 85 inç Q950TS QLED 8K televizyonu ve ...

"Gayrimenkulde danışmanlık %40 daha fazla kar ettirir"
  • 09.12.2020 06:45

"Gayrimenkulde danışmanlık %40 daha fazla kar ettirir"

Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Gayrimenkul danışmanlığıyla ...

Geberit banyolarda tasarım ve fonksiyon buluşturdu
  • 25.11.2020 06:30

Geberit banyolarda tasarım ve fonksiyon buluşturdu

Geberit, Citterio, iCon ve Smyle ile mühendislik gücünü modern tasarım dili ile ...