maritbet girişmaritbet
Emlakçılık Yetki Belgesi nedir, nasıl alınır?

Emlakçılık Yetki Belgesi nedir, nasıl alınır?

Emlakçılık Yetki Belgesi için başvuru, ücretlendirme, sınav ve belgenin nereden alacağı soruları soruluyor.

Emlakçılık Yetki Belgesi kapsamında online aramalar üzerinde birden fazla sorunun cevabı aranıyor. Başvuru şartları, başvuru ücreti, ne olduğu ve yönetmeliği ile ilgili aramaların cevabı Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik'te.

Tapu kütüğüne kayıtlı olsun ya da olmasın taşınmaz alım satımı ve kiralanması ile tapu işlemlerine aracılık eden, taşınmazla ilgili danışmanlık ve yönetim hizmeti veren gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların mesleki faaliyetlerini düzenlemek amacıyla hazırlanan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği 05.06.2018 tarihli 30442 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Buna göre 05.06.2018 tarihinden itibaren ilgili yönetmeliğin 6. Maddesinin (d) bendi uyarınca  Gerçek kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların kendilerinin, ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) ulusal yeterliliğine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması, ayrıca yine ilgili yönetmeliğin 10. Maddesinn 1. Fıkrası uyarınca İşletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) veya emlak danışmanı (Seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgelerinden birine sahip olmaları zorunlu hale getirilmiştir.

Emlakçılık Yetki Belgesi için tüm soruların cevabı için tıklayın!

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlakçılık Yetki Belgesi nedir, nasıl alınır?
  • 12.10.2020 13:38

Emlakçılık Yetki Belgesi nedir, nasıl alınır?

Emlakçılık Yetki Belgesi için başvuru, ücretlendirme, sınav ve belgenin nereden ...