maritbet girişmaritbet
Zorlu Center 2.5 milyar dolara bitecek, Bebek’e otel yolda

Zorlu Center 2.5 milyar dolara bitecek, Bebek’e otel yolda

Karayolları arazisinde otel, rezidans ve AVM’den oluşan 2.5 milyar dolarlık ‘Zorlu Center’ın yapımını hızlandıran Ahmet Nazif Zorlu, Bebek’e de otel yapıyor. Gayrimenkulde çıtayı yükseltmiş görünen Zorlu, evini de Levent’e taşıyor

Kaynak: Songül Hatısaru / Milliyet

Zorlu Grubu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu bugünlerde bütün enerjisini üzerine Zorlu Center'ı kuracağı Levent'teki Karayolları arazisine ayırıyor.
Danıştay sürecinin lehlerine sonuçlanmasının ardından “Hızlandırılmış mesaiye geçtik” diyen Zorlu, AVM, kültür merkezi, otel ve rezidansların olduğu komplekste 4. katı çıkmış durumda.
“Sabah 7'de mesaiye başlıyorum” diyen Zorlu, ‘5'i bir yerde' dediği Zorlu Yaşam Kompleksi'nin maliyetiyle birlikte 2 - 2.5 milyar dolarlık bir proje olduğunu söylüyor. Zorlu adeta artık burada yaşamaya başlamış.
Öyle ki, röportaj için holdingin Ambarlı'daki merkezine giderken, Ahmet Nazif Zorlu'nun bizi Levent'teki arazide beklediğini öğrenince foto muhabiri arkadaşım Ozan Güzelce ile görüşmeye bir saat gecikmeli gidebildik.

 
‘Benim için beşi bir yerde'
Zorlu, yeni bir kent meydanı ve yaşam alanı olarak tarif ettiği Zorlu Center için, “Türkiye'nin ilk ve tek beş fonksiyonlu karma kullanımlı projesi oldu” diyor. ‘5'i bir yerde' dediği projeyi ise şöyle açıyor: “İçinde 5 kıymet olacak. Rezidanslar, alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel, ofis ve performans sanatları merkezi bulunacak.”
 
Broadway Zorlu'ya gelecek
Yeşilköy'de oturan Zorlu, komplekse evini de taşıyacak. 2012 yılında bitecek olan milyar dolarlık boğaz manzaralı tesisi içinde bizzat oturarak yönetecek. Turizm yatırımlarını da sessiz sedasız büyüten Zorlu, birkaç kez başa aldığı tanıtım filminin eşliğinde sorularımızı yanıtladı.
 
Araziye 1 milyar dolar ödediniz. Zorlu Center'da işler ne aşamada?
Karayolları arazisinde çok şükür yargı süreci lehimize tamamlandı. Buraya beşi bir yerde diyorum. Dünyada eşi olmayan bir kompleks olacak. 2.300 kişilik konser salonu, 750 kişilik tiyatro salonu olacak. Broadway'dekiler gelip burada sergileyecekler oyunlarını. Dünyaca ünlü sanatçılar burada konser verecek.
Avrupalı gelip sanatı burada seyredecek. Ring yolunu bile toprak seviyesi altına alarak yeşil alana daha çok yer verdik. Kompleksin içine yapılacak asansörlerle metrobüse de inilebilecek. Böylece havaalanına yarım saatte gidilebilecek.
İstanbullular şehrin nefes alacağı yeni bir çekim merkezi kazanacaklar. Halka açık, çocukların koşturacağı bir merkez yapıyorum.
 
Burada oturacaklar metrobüse binmez Ahmet Bey, helikopter pisti de olacak mı?
Niye binmesin, niye çeksin o trafiği. Özellikle bu güzergâhta ömür yollarda geçiyor. Burada 72 bin metrekare yeşil alan olacak. Konumuyla, yeşil alanı ve bahçeleri ile uluslararası çekim merkezi bir semt yapıyorum ben esasında. Metro da olacak, helikopter pisti de...
AVM'yi Eylül 2011, kültür merkezini Ekim 2011, ofis, otel ve rezidansları ise Haziran 2012'de tamamlayacağız.
 
Hiç satış yaptınız mı?
Araziye sadece bir milyar dolar verdik. İnşaat maliyetiyle birlikte 2 - 2.5 milyar doları bulacak. Sadece maliyeti bu düşünebiliyor musunuz? Çok gelen oluyor tabii. Düşünün bu kadar parayı yatıracaksınız, 5 yılda bitecek, ondan sonra para kazanmaya başlayacaksınız.
Ama benim hayalimdi, adımı verdim buraya. Bir bankanın da hissedarı olan İsviçreli bir iş adamı geldi, ev  istiyor. Tek soru sordu: “Kim yönetecek burayı.” Biz yöneteceğiz, başkasına bırakabileceğimiz bir iş değil burası. Tarihi yarımadayı görüyorsunuz, manzarasız köşesi yok. 
 
Açılır kapanır AVM
Bu güzergâhta Kanyon var, Akmerkez, hatta İstinye Park var. AVM'niz nelerle öne çıkacak?
Bir kere açık alanda olacak. 10 bin metrekarelik bir yeşil alanda oturma yerleri, cafeler, restoranlar olacak. AVM'nin etrafı kışın da otomatik olarak camlarla kapanacak. İnsanlar yeşile gelecek, burada zaman geçirmek isteyecek. Hizmetle, çevreyle, estetikle öne çıkacak. 200'e yakın mağaza olacak. Alışveriş merkezi, bulvar, boğaz ve metro katı olmak üzere üç kattan oluşacak. Toplam 1.500 kişi kapasiteli, sekiz salonlu bir sineması olacak. Avrupa'dan yatırımcılar geldi, ortak olmak istedi. İstemedim.
 
Stüdyo daire yok
Bir ara ev alacaklardan CV alacağınıza yönelik söylentiler vardı.

Öyle bir şey yok tabii. Ama burada öyle çok stüdyo daire yapalım istemedik. Bunu söyledik. Burası aile mekânı olacak. Hali vakti yerinde olan gelip alacak. Evler 150 metrekareden başlıyor. 700 metrekareye kadar çıkıyor. 400 rezidans olacak. Oturanlar, otelin hizmetlerinden de faydalanacak. 420 odalı otelde ise kral daireleri, home ofisler olacak. İstanbul'a 6 - 7 milyon turist geliyor. Paris'e 30 milyon gidiyor. İstanbul 50 milyar dolar turizm geliri yaratmalı. Bizim tesisi çevre ülkelerden görmeye gelecekler. Kültür merkezindeki şovlara çok turist gelecek.
 
Levent'e taşınacak
Evinizi Boğaz'a taşıyacaktınız, ‘semtinizi!' rahat yönetmek için mi?

Boğaz'a taşınmaktan vazgeçtim. Daha da yakın olacağım semte! Bilginiz doğru. Bebek'te 80 dönüm bir arazi aldım 2.5 yıl önce.
Ama evimi de Zorlu Center'a taşımaya karar verdim. Bebek'teki araziye ise
çok prestijli 150 odalı bir butik otel yapacağım. Bebek'e bir değer katacak özellikte olacak.
 
Marmaris'e otel, yat limanı, İzmir'e konut
Zorlu, Marmaris'te de bir turizm kompleksi yapıyor. 150 dönüm arazi üzerinde kurulacak tesiste, yat limanı, otel ve rezidanslar olacak.  Levent'teki eski Deva arazisine ise ofis katları olacak şekilde Zorlu Levent kuleleri dikilecek İzmir'de ise ‘Zorlu Konak Residence' ile Emre Arolat Mimarlık tarafından hayata geçirilecek projeyle yüzlerce konut yapılacak.
  • Etiketler:

Yorum Yaz