maritbet girişmaritbet
Ziya Yılmaz: Mütekabiliyetle yabancıya 10 bin konut satılabilir!

Ziya Yılmaz: Mütekabiliyetle yabancıya 10 bin konut satılabilir!

Ziya Yılmaz, Dragos Royal Towers, Dap Royal Center, Dap Burgu, Dap Dalga, Dap Tango Kule'nin Kartal Maltepe sahilini Anadolu yakasının Maslak'ı haline getirdiğini söyledi

Mütekabiliyet Yasası'nın mevcut projelerdeki konut satışlarına önemli katkı sağlayacağını belirten Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Satışlarda yüzde 10-15 arasında artış öngörüyoruz. Yarısı İstanbul'da olmak üzere yabancıya 10 bin civarında konut satılabilir" dedi.
 
Yüzde 70'i kaçak yapı
 
Türkiye'deki 20 milyon konutun yüzde 40'ının, İstanbul'un ise yüzde 70'inin risk altında olduğunu söyleyen Dap Yapı'nın patronu Ziya Yılmaz, Türkiye'yi yeniden inşa etmek gerektiğini belirtti. İnsanlara hak ettikleri şekilde güvenli ve modern ortamlar sunulmasının gerektiğini söyleyen Ziya Yılmaz, "Kentsel Dönüşüm Yasası sektör açısından büyük önem taşıyor. Deprem ülkesi olduğumuz gerçeğinden hareketle yenileme projelerini destekliyoruz. Vatandaşlar da kentsel dönüşümü fırsat bilerek desteklemeli" dedi.
 
Lüks projelere büyük ilgi
 
Ziya Yılmaz, Körfez ve Arap ülkeleri ile Türk Cumhuriyetler'in merakla beklediği yabancıya konut satışının önündeki en büyük engel olan 'mütekabiliyet'in (yabancıların karşılıklılık aranmadan konut satın alabilmesi) kaldırılmasıyla en çok İstanbul piyasasının hareketleneceğini söyledi. Yılmaz, "Mütekabiliyet engeline takılan Azeri, Kazaklar, Körfez ve Arap ülkelerinin vatandaşları, İstanbul'un merkezi lokasyonlarında deniz gören ve manzaralı lüks projelere ilgi gösteriyor" diye konuştu.
 
Satışlar yüzde 15 artar
 
Mütekabiliyet Yasası'nın mevcut projelerdeki konut satışlarına önemli katkı sağlayacağım belirten Ziya Yılmaz, "Satışların yüzde 15'inin yabancılara yapılmasını öngörüyoruz. Yarısı İstanbul'da olmak üzere yabancıya 10 bin konut satılır. Biz de Dap Yapı olarak hazırlık yapıyoruz. Yatırım için Türkiye'yi seçen yabancılar, bir başka Avrupa ülkesinde mülk edinmelerine kıyasla son derece kazançlı çıkıyor. Yaşamak için bir şehrimize yerleştiklerinde iş kurarak istihdam sağlayarak ekonomiye katkı sunuyorlar" dedi.
 
İkinci yarı hareketlenir

 
Sektörün 2012'nin ikinci yarısını, ilkine kıyasla daha hareketli geçireceğini belirten Ziya Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Gayrimenkul sektörü son yıllarda ciddi bir büyüme kaydetti. Sektörde kayıtlılık, şeffaflık, denetim, yüksek kalite ve standartlar, kurumsallaşma, istatistik bilgiler gibi unsurlar giderek artıyor. Bürokratik işlemlerin azaltılması ve hızlandırılması, SGK prim ve vergi yükünün azaltılması, KDV ve harç indirimlerinin kullanılması sektörü olumlu etkileyecektir."

Dap Yapı'nın Maltepe'de inşa ettiği 21 katlı Tango Kule'de 129 adet stüdyo ve 63 adet suit j olmak üzere toplam 192 adet rezidans daire yer alıyor.
  
Posta

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı
  • 25.02.2022 08:52

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı

Dap Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmeye baş ...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!
  • 14.02.2022 17:07

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne ka ...

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''
  • 14.01.2022 15:23

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Küresel Konut Fiyat Endeksi'nin ...