maritbet girişmaritbet
Ziya Yılmaz: Dap Yapı olarak Rotana ile VIP DAP turizm şirketini kurduk!

Ziya Yılmaz: Dap Yapı olarak Rotana ile VIP DAP turizm şirketini kurduk!

Dap Yapı otel işletmeciliği konusunda lider olan Rotana ile anlaştı

Dap Yapı Rotana ile VIP DAP turizm şirketini kurdu. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz'ın konuşması şöyle;

Sayın Konuklar,

Sizlere ve Dubai, Suudi Arabistan ve diğer ülkelerden gelen kıymetli misafirlerimize   hoş geldiniz diyor, organizasyonumuza teşrif ettiğiniz için şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye, en hızlı büyüyen ülkelerin başında geliyor. Ülkemiz, son 10 yılda rekor düzeyde büyüyerek, dünyada yıldız ülke oldu. Küresel krizin devam ettiği süreçte Türkiye'nin bu denli büyümesinde inşaat sektöründeki yatırımlar ve talep önemli rol oynadı.

Global ölçekteki yavaşlamaya rağmen Türkiye ekonomisinin büyümeyi sürdürmesi dikkatleri ülkemize çekiyor. Kredi notumuz yükseliyor; genç nüfusumuz ve 11 bin doları yakın milli gelirimiz yatırımcı nezdinde potansiyel anlamına geliyor. Göstergeler, Türkiye'nin geleceğin yatırım ülkesi olduğunu işaret ederken, 2023 vizyonunda ülkemizin bambaşka bir noktaya ulaşacağına kesin gözüyle bakılıyor.

2012 yılında Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, 32 milyon kişiye ulaştı ve 24 milyar dolar civarında gelir sağlandı. Kongre turizmi, eğlence–dinlence, tarihi ve kültürel yerler turizmi ve alışveriş turizmi ile şehir ve iş otelleri 2012 yılının daha hızlı gelişen alanları oldu.

İstanbul'da ise 2012 yılında 10 milyona yakın turist misafir edildi. Lüks otellerde doluluk oranı % 77'ye yükselirken, 4 ve 5 yıldızlı otel yatak kapasitesi ise 50 bine çıktı.

Anadolu yakasında birinci derece merkez oluşturma vizyonuyla geliştirilen Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi dahilinde önemli bir inşaat yatırımı öngörülüyor.

İstanbul için yeni ve uluslararası ilgi odağı bir iş ve yaşam merkezi doğmuş olacak.

Bu merkez Metro, Marmaray ve deniz ulaşımı ile İstanbul'un tüm alanlarına, Sabiha Gökçen Havalimanı ile yurtiçi ve yurtdışına bağlanacak. Yeni bir metropol oluşacak. Son dönemde en prestijli projelerimizi bu bölgede geliştirdik.

Dap Yapı olarak, üstün  nitelikli binalar inşa ediyoruz. Orjinal tasarımıyla, teknolojisiyle, konumu, lokasyonu ve eksiksiz donatılarıyla dünya standartlarının üstünde üretimler gerçekleştiriyoruz. Projelerimiz uluslararası platformlarda ödüller kazanıyor. Sadece yurt içinden değil yurt dışında da bir çok ülkeden alıcı ve yatırımcılardan talep görüyor.

Bir süredir projelerimizi rezidans-otel konseptinde çözüyor ve projelerimizde kurumsal işletim sistemini hayata geçirmek üzere çalışmalar yapıyoruz.

Dünyanın bir çok ülkesinde uygulanan modelleri inceledik. Hem kullanıcıya hem de yatırımcıya faydalı olabilecek formüller araştırdık.

Araştırmalarımız, Dubai merkezli ROTANA grubunun ‘otel işletmeciliği' alanında Afrika ve Ortadoğu bölgelerinin ‘en iyisi' olduğunu gösterdi.

12 ülkede, 26 şehirde, 100'e yakın otelin işletmeciliğini yapan Rotana, 15 bin çalışanı ve 20 bin odasıyla, yılda 5 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor.

Ortadoğu ülkelerinin misafirperverliği, sınır tanımayan bir uzmanlık arz ederek tüm dünyada kabul görüyor. Bugün Dubai'ye milyonlarca turistin akın etmesinin ardında, Arap dünyasının turizme verdiği önem ve alanının en iyisi olan kadroları istihdam etmesi yatıyor.

Şirketin sahibi değerli dostum Ekselans Nasır El Noveis ve şirketin SİO'su Selim El Zeyir tüm dünyada turizmin duayenleri olarak tanınıyor. Rotana da uluslararası deneyimli, profesyonel bir ekip tarafından yönetiliyor.

Dalga, Burgu ve Tango Kulelerimizin kurumsal sistemle işletilmesi için araştırmalarımızı sürdürürken yolumuz Rotana ile kesişti.

Markamızı en geniş anlamda, farklı coğrafyalara taşımak adına, Rotana ile güç birliği yapmaya karar verdik ve VİP DAP adlı turizm şirketimizi kurduk.

Bu vesileyle, Dap Yapı ve Rotana işbirliğinde önemli roller üstlenen Turizm Grubumuzun Koordinatörü Murat Akpınar ile Genel Koordinatörümüz Uğur Kemal Gökbulut'un nezdinde tüm ekibimize teşekkür ediyorum.

Ülkemize gelen her turist, gönüllü bir turizm elçisi olduğu gibi, ekonomik anlamda kazanç vaat eden bir kaynaktır. Alıcısının kullanmadığı dönemde  tahsis ettiği dairede konaklayan bir turist, sadece daire sahibine değil  ülkeye de döviz kazandırır. Batılıların ‘kazan-kazan' dedikleri meşhur formül işlemeye başlar.

En son hazırlanan Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi, Türkiye'nin küresel lig tablosunda 97 ülke arasında şeffaflık gelişiminde zirvede yer aldığını ortaya koyuyor.

Türkiye küresel krizden Batı Avrupalı ülkelere kıyasla daha az etkilendiği için, dünyanın ilgisi ülkemize odaklanmış durumda. Türkiye, bölgesel güç olmaktan çıkıp bir dünya gücüne dönüşüyor.Bu yatırım hamlesinin dışında kalmamak gerekiyor. Rotana grubu da işte bu vizyonla hareket ederek Türkiye'yi zincirine ekledi.      

Bizim ‘arka bahçemiz' dediğimiz, Dünyanın ilgiyle izlediği Birleşik Arap Emirlikleri'nin kalkınma hamlesinde ‘turizm' başı çekiyor.

Sektörünün en büyüklerinden biri olan Rotana, Türkiye'ye Dap Yapı'yla giriyor.

Başta ülkemize olmak üzere sektörümüze ve kurumlarımıza hayırlı uğurlu olmasını dileyerek sözü, ROTANA grubu adına Ekselans Nasır'a bırakmak istiyorum.

 Hepinizi en derin saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ziya Yılmaz, Rotana işbirliğini anlattı!
  • 01.10.2015 17:18

Ziya Yılmaz, Rotana işbirliğini anlattı!

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Rotana'nın Arjaan markasıyla ger ...

Dap Yapı'nın Rotana ile ortak düzenlediği toplantı yayında!
  • 30.01.2013 16:52

Dap Yapı'nın Rotana ile ortak düzenlediği toplantı yayında!

Dap Yapı ile Rotana, VIP DAP Turizm Şirketi'ni kurdu. Dap Yapı ile Rotana yöneti ...

G Rotana için Mar Yapı ve Rotana güçlerini birleştirdi
  • 18.11.2016 13:04

G Rotana için Mar Yapı ve Rotana güçlerini birleştirdi

Mar Yapı ile Rotana markası, Basın Ekspes Yolu üzerinde inşa edecekleri G Rotana ...

Rotana, İstanbul’da iki otelle hizmet vermeye başladı
  • 30.09.2015 17:34

Rotana, İstanbul’da iki otelle hizmet vermeye başladı

Dünyanın önde gelen uluslararası otel zincirlerinden olan Rotana, İstanbul’da “B ...

Rotana, Türkiye’deki ilk iki otelini Haziran'da açıyor
  • 19.05.2015 10:15

Rotana, Türkiye’deki ilk iki otelini Haziran'da açıyor

Ortadoğu’nun en güçlü otel zincirlerinden Rotana Haziran ayında İstanbul’da iki ...