maritbet girişmaritbet
Zafer Çağlayan Japonya'da teşvik sistemini tanıtarak Türkiye'ye ilgiyi artırdı!

Zafer Çağlayan Japonya'da teşvik sistemini tanıtarak Türkiye'ye ilgiyi artırdı!

Ekonomi Bakanı Çağlayan’ın Japonya’da tanıttığı teşvik sistemi ilgiyi artırdı

 

Çağlayan, dünyanın önde gelen şirketlerinin bulunduğu Japonya'nın Türkiye yatırımlarının büyük artış göstereceğini söyledi.
 
EKONOMİ BAKANI ZAFER ÇAĞLAYAN PEKİN ZİYARETİNDEN MEMNUN
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Japonya gezisi, önümüzdeki dönemde yeni ortaklıkların ve yatırımların temelininin atıldığı bir platform oldu. Japonya'nın ve dünyanın en önemli şirketlerinin CEO'larıyla birebir görüşmeler yapan Çağlayan'ın bu toplantılardan elde ettiği izlenimler de Türkiye'ye yatırımların önemli oranda artacağı yönünde oldu.
 
Dış yatırımları 115 milyar dolar
 
Önümüzdeki yıllarda Japon firmalarının Türkiye'deki yatırımlarında büyük bir artış olacağını söyleyen Çağlayan, firmalarla çok verimli toplantılar gerçekleştirdiklerini ve Japonya'nın geçen yıl 114.4 milyar dolar doğrudan yatırım ile ABD'nin ardından yurt dışına en fazla yatırım yapan ikinci ülke olduğunu ifade etti. Türkiye ile Japonya arasında siyasi ve kültürel alanda çok güçlü ilişkiler bulunmasına karşın, doğrudan yatırımların bugüne kadar potansiyelin altında kaldığını dile getiren Çağlayan “Üç gün süren temaslarımın sonunda, Japon firmalarının Türkiye'ye olan ilgisinin hızla arttığını gördüm. Son aylarda Japon firmaları tarafından ülkemize sık sık inceleme heyetlerinin gittiğini, yatırımlar konusunda Japon iş adamları ve kuruluşların detaylı analizler yaptığını da duymaktayım. Bu gelişmeler, önümüzdeki yıllarda Japon yatırımlarında büyük bir artış olacağının göstergesidir” dedi. Çağlayan görüştüğü şirketlerle ilgili de bilgi verdi. Buna göre, Japan Steel Works, Türkiye'de kurulması planlanan nükleer santraller için yatırım yapmayı düşünüyor. Mitsubishi Paper Mills de kağıt sektörüyle ilgili Türkiye'ye dönük yatırım araştırmaları içinde. Şirket, bazı faaliyetlerini Türkiye'ye yöneltme konusunda araştırma yapıyor. Fuji Film de Türkiye'deki operasyonlarını büyütmeyi planlıyor. 1960 yılından bu yana Türkiye'de NEC de, yeni projeler üretiyor. Şirket, FATİH projesinde yeralmak için yeni çalışma başlattı.
 
MB, FAİZ ORANINI ARTIK DÜŞÜRMELİ
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun aldığı faiz kararını değerlendirdi. Bakan Çağlayan “Merkez Bankası'nın artık faiz oranlarının düşürülmesi yönündeki eylemini net bir şekilde ortaya koyması lazım” dedi. Faizin yatırım ve tüketim olmak üzere iki konuyu etkilediğini dile getiren Bakan Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İş alemi,faizlerin yüksek olması durumunda yatırımlarını erteleyecek.” Merkez Bankası'nın eskisi kadar ürkek olmadığını belirten Bakan Çağlayan “Ama Merkez Bankası şu anda çok aşırı  bir ihtiyat içinde. Merkez Bankası'nın göstereceği tavır ve davranışlar, gelecekle ilgili beklentilerin yönetilmesi açısından son derece önemli” dedi.
 
Fatih Erturan / Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cevdet Yılmaz: "İlk konut edinimini destekleyici bir çerçeve içinde hareket edeceğiz"
  • 11.08.2023 15:37

Cevdet Yılmaz: "İlk konut edinimini destekleyici bir çerçeve içinde hareket edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans dünyası temsilcileriyle buluştukl ...

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var
  • 14.03.2023 09:48

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'nin uzatılma ...

Aralık ayında kira alt grubunda artış yatay seyretti
  • 04.01.2023 12:06

Aralık ayında kira alt grubunda artış yatay seyretti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, ...

ABD'de mortgage faiz oranı 16 yılın zirvesine çıktı!
  • 06.10.2022 11:09

ABD'de mortgage faiz oranı 16 yılın zirvesine çıktı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,7 ...

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi temmuzda %15,8 arttı
  • 28.09.2022 10:11

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi temmuzda %15,8 arttı

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuzda geçen yılın ayn ...