maritbet girişmaritbet
Yurt dışından ev satın alırken dikkat edilecekler!

Yurt dışından ev satın alırken dikkat edilecekler!

Başka bir ülkede yaşamak veya oturma izni almak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu ülkelerin başında Avrupa geliyor.

Mütekabiliyet Yasası gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın almak hakkına sahip oluyor. Türkler birçok yabancı ülkeden, en çok da Amerika ve Avrupa ülkelerinden her yıl yüzlerce ev satın alıyor.

Yurt dışından ev alma durumu, daha çok başka ülkelerin vatandaşlıklarına geçmek, başka ülkelerde yazlık ve kışlık evlere sahip olmak gibi sebeplerle yapılabiliyor. Bunun dışında vatandaşlık almak yerine sadece ev alınan ülkelerde oturum izni kazanmak veya o ülkelerde yatırım amaçlı konut projelerine dahil olmak için de çalışmalar yapılabiliyor.

Peki yurt dışından ev alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? 2014 yılında Los Angeles'ta, 2017 yılında Dubai ve Miami'de lüks konut uzmanlığı için eğitim alan Profesyonel Lüks Konut Uzmanı ve Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, önemli açıklamalarda bulundu. Arda, yurt dışında ev sahibi olmanın aslında göründüğü gibi zor olmadığını belirtti. 

İYİ BİR DANIŞMANA DANIŞIN!

Ayşe Fügen Arda “Yurt dışında ev sahibi olmayı herkes zor zannediyor ama aslında göründüğü kadar zor değildir. Mütekabiliyet yasası gereği, Türk vatandaşları uygun olan her ülkeden ev sahibi olabilir. Tek kriter bu ülkelerin mülk edinme kurallarına uymaktır. Bu kurallar da ülkeden ülkeye değişir. Ancak; genel anlamda geçerli bir pasaport, uygun sayıda resim ve noterden hazırlanmış yetki belgesi en temel evraklardır. İşin bir de doğru evi bulma kısmı var. Bunun için mutlaka iyi bir danışmana ve hem alınmak istenen mülk ile ilgili hem de o bölgeyle ilgili doğru bilgilere ihtiyaç var.

Hatta mülk  satın alınacak ülkenin ekonomisinin dahi güçlü olması arzu edilmelidir. Kredi notlarına, faizlere, vergilere bakılabilir. Yıllık emlak raporlarına bakmak faydalı olacaktır” dedi. 
Ev alınacak ülkenin ekonomisinin çok önemli olduğunu belirten Ayşe Fügen Arda, şu açıklamalarda bulundu:
“Elbette mülk satın almak aynı zamanda yatırım yapmak demektir. Satın alacağınız mülkün konumu, sosyal tesislere yakınlığı, bölgenin altyapı özellikleri, kira getirisi gibi parametrelerinin değerlendirilmesi gerekir. Yurt dışından ev sahibi olmak için profesyonel bir gayrimenkul danışmanıyla çalışmak tüm soruları ve sorunları çözecektir.”

Emine Pile/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yurt dışından ev satın alırken dikkat edilecekler!
  • 30.10.2018 15:30

Yurt dışından ev satın alırken dikkat edilecekler!

Başka bir ülkede yaşamak veya oturma izni almak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe ...

Ev alırken tapu masraflarını hesap etmeyi unutmayın!
  • 17.10.2018 10:51

Ev alırken tapu masraflarını hesap etmeyi unutmayın!

Ev alırken 'Evin parasını ayarladım, tamam' diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. ...