maritbet girişmaritbet
Yozgat'taki Kral Kızı turizme kazandırılıyor

Yozgat'taki Kral Kızı turizme kazandırılıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Halıcı, Roma hamamının turizme kazandırılması için çaba sarf edildiğini söyledi.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, "Kral Kızı" adıyla bilinen  Basilica Therma Roma Hamamı'nda kazı alanının genişletilmesi ve hamamın önünün açılması için istimlak edilen binalar yıkılıyor. 

Roma hamamını Türkiye ve dünya turizmine kazandırmak için çalışmaların  sürdüğünü dile getiren Halıcı, "Orada şaheser bir yapı var. Yaklaşık bir  basketbol sahası büyüklüğünde termal havuzu olan, içinde termal su kaynağı  bulunan, geniş kemerli tarihi bir yapı var. Burayı dünya turizmine kazandırmak  adı altında çok ciddi çalışmalar yapmaktayız." dedi.

Halıcı, bölgede 10 milyon liralık kamulaştırma yapıldığını aktararak,  "Roma hamamının arkasında kalan dükkanlar, iş yerleri ve evlerin bulunduğu adayı  kamulaştırdık. Orada yıkıma başladık, arkeologlar eşliğinde, onların gözetiminde  yıkım devam ediyor. Zemin katına indikten sonra yıkım alanını tamamen müze  müdürlüğümüz devralacak. Daha sonra kazı çalışması başlayacak, kazı izinlerini  aldık." diye konuştu.

Yıkımla hamamın arkadaki çirkin görüntüsünün kalkmış olacağını ve kazı  alanının genişleyeceğini vurgulayan Halıcı, "Burada yerin altındaki buluntular  bizim için çok önemli. Jeoradar çalışmamız olacak, yerin altında 4 ile 6 metre de  ne var ne yok onu tespit edip kazı alanımızı genişleteceğiz. Yerin altındaki  tarihi hepsini ortaya çıkartıp ondan sonra dünya turizmine sunacağız."  ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yozgat'taki Kral Kızı turizme kazandırılıyor
  • 03.04.2018 17:33

Yozgat'taki Kral Kızı turizme kazandırılıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Halıcı, Roma hamamının turizme kazandırılması i ...