maritbet girişmaritbet
Yonca Aközer ‘MIPIM'de Cannes’ın güzelliğine kanmayalım’

Yonca Aközer ‘MIPIM'de Cannes’ın güzelliğine kanmayalım’

İstanbul maketinin büyük etkisinin olacağını belirten Yonca Aközer, MIPIM 2015'te çok iyi bağlantılar kurulması gerektiğini belirtti.

MIPIM'ın Türkiye temsilcisi olan Alkaş Perakende Hizmetleri'nin Genel Müdürü Yonca Aközer, emlaktasondakika.com'a MIPIM 2015'i değerlendirdi. Fuarda eşsiz iş fırsatlarının var olduğunu ve Türk firmaların en kötü 8 randevu alması gerektiğini vurgulayan Yonca Aközer ‘Cannes'ın güzelliğine kanmadan randevu almalıyız' açıklamasında bulundu.

Bu yıl çok ses getireceğiz

2013 ve 2014 yıllarında Onur Konuğu olan Türkiye'nin fuar süreciyle ilgili önemli bilgiler veren Yonca Aközer ‘Fuar, 26 yıldır devam eden büyük bir fuar. Son iki yıldır, Türkiye'deki gayrimenkul hareketliliğini gören yetkililer bizi Onur Ülke olarak konuk etti. Bu da bizim yıldızımızın parlamasını sağladı. Ancak bu yıl Onur Ülke değiliz. 2015'te katılımımız daha çok ses getirecek boyuta ulaştı' diye konuştu.

MIPIM, konut satış fuarı değil

Londra, Paris gibi şehirlerin çadır kurduğu MIPIM Fuarı'na 20 binin üzerinde katılımcının gelmesi bekleniyor. Gayrimenkul sektöründe ilişkinin kurulduğu alan olarak adlandırılan fuarla ilgili olarak Aközer ‘MIPIM'de konut satışı yapılmıyor çünkü organizasyon satış için düzenlenmiyor. Burada daha uzun vadeli ilişkiler kuruluyor. Bizim Türkiye olarak ileriyi planlamamız gerekiyor, MIPIM'de bunun için en uygun fuar' açıklamasında bulundu.

Burada şehirler pazarlanıyor

Bu yıl Türkiye'den birçok şehrin MIPIM 2015'e katılacağını anlatan Aközer ‘İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Balıkesir gibi şehirler var olacak. MIPIM, katılımcı firmalara dünyadaki trendleri gösteriyor. Burada, büyük oyuncularla tanışıp şehirlerin pazarlaması gerçekleştiriliyor. Geçmişte Ali Babacan, Kadir Topbaş gibi isimler konuşmalar yaptı. Bu sene de katılımlarını bekliyoruz' dedi.

İstanbul maketi ile şov yapacağız

Bu yıl Asya ve Orta Doğu ilkelerinin de MIPIM'e katılacağını açıklayan Aközer ‘İstanbul Ticaret Odası, Moskova çadırını biz alalım ve İstanbul çadırı yapalım diyerek büyük adım attı. Bunun üzerine 96 metrekarelik dev bir İstanbul maketi yapıldı. Yanı sıra Ataşehir, Maslak ve iki büyük mega proje olsun dedik. Bunlardan birisi Kuzu Grup'un Sea Pearl Ataköy'ü ve diğer mega makette Beyoğlu maketi. Bu, Beyoğlu ile birlikte İstanbul'a büyük değer katacak. İstanbul maketi canlı olacak. Üzerinden gemiler geçecek ve her saat başında bir şov yapılacak. Bugünden itibaren MIPIM'de İstanbul filmi dönmeye başladı' diye konuştu.

Cannes'de bağlantılar kurmalıyız

Türkiye pavilonu içerisinde Ankara, Emlak Konut GYO, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gibi katılımcıların olacağını anlatan Aközer ‘MIPIM'de hiçbir şey doğaçlama olmuyor. Bizde, firmalarımızdan hedeflediği ülkeleri, şirketleri fonları seçip onlarla randevulaşmasını talep ediyoruz. Biz, en az 4 randevu almadan gitmeyin diyoruz. Cannes'ın güzelliğine kanmadan 4 günü çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor' şeklinde konuştu.

Rusya'daki hava Türkiye'yi ön plana çıkarır

Bu tür fuarların şehirlerin markalaşma sürecine büyük katkı sağladığını ve Londra'nın 26 yıldır bu fuara katıldığını belirten Aközer ‘Kentsel dönüşüm konusunda Türkiye, dünyada en hareketli ülkelerden biriyiz. Rusya'daki negatif hava Türkiye olarak ön plana çıkmamızı sağlayabilir. Bugün Londra'da dairenin metrekaresi 100 bin dolar seviyelerindeyse İstanbul'daki rakamlarda artacak. Bu sene daha da bilinçliyiz' dedi.

MIPIM, kesinlikle İstanbul'da olmalı

MIPIM Fuarı'nın İstanbul'da düzenlenmesini çok istediklerini ve bu yönde görüşmelerin devam ettiğini açıklayan Aközer ‘3 yıldır detaylıca görüşüyoruz MIPIM İstanbul Fuarı için. MIPIM UK ve MIPIM Japan var. Biz son 2-3 yıldır fuarda parlıyoruz. Bu stratejik bir karar ancak sonuç 2 yıla kadar belli olur. Ancak MIPIM Fuarı kesinlikle İstanbul'a gelmeli' dedi.

Açılış partisinin ev sahibi yine biziz

MIPIM'deki açılış partisinin önemini vurgulayan Yonca Aközer ‘Daha önce Zorlu, bu partinin sahibiydi. Ondan önce de Nef ve Kültür Bakanlığı olmuştu. Bu herhangi bir ülkeye gitmesin diyen İstanbul Ticaret Odası bir öncülük yaptı ve bu işi yine İstanbul sahiplensin dedi. Bu yılki açılış partisinin sahibi İstanbul ve Beyoğlu Belediyesi olacak' açıklamasını yaptı.

emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziantep, MIPIM'e iki büyük projeyle katılıyor
  • 11.01.2018 14:27

Gaziantep, MIPIM'e iki büyük projeyle katılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, MIPIM’e iki büyük kentsel dön ...

Yonca Aközer Emlaktasondakika.com'a konuştu
  • 11.01.2018 14:26

Yonca Aközer Emlaktasondakika.com'a konuştu

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, Emlaktasondakika.com'a MIPIM Fuarı öncesi bilgi ...

Yonca Aközer, RE360'ı anlatıyor!
  • 18.10.2017 17:10

Yonca Aközer, RE360'ı anlatıyor!

Alkaş Perakende Hizmetleri Genel Müdürü Yonca Aközer, "Gayrimenkul Sektörünün Bü ...

Rüstem Çetinkaya, MIPIM 2017'de Turkish Stones'u anlattı
  • 15.03.2017 15:15

Rüstem Çetinkaya, MIPIM 2017'de Turkish Stones'u anlattı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya, MIPIM F ...

Adnan Polat, MIPIM'de ESD'ye konuştu!
  • 15.03.2017 14:50

Adnan Polat, MIPIM'de ESD'ye konuştu!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, hayata geçirdikleri kentsel dö ...

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!
  • 15.03.2017 14:10

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!

MIPIM Fuarı 2017'de Emlaktasondakika.com'un canlı yayınına katılan Mar Yapı İcra ...