maritbet girişmaritbet
"Yıl sonunda satışlarda 1 milyonlu rakamları görürürz"

"Yıl sonunda satışlarda 1 milyonlu rakamları görürürz"

Maritza İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emir Sarıgül, salgın sonrası gayrimenkul sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye ekonomisinin lokomotif alanlarında gayrimenkul, pandemi sürecini ilk atlatan sektörlerin başında geliyor. Bankaların uyguladığı cazip alım kampanyaları tüketicilerin ertelediği alımları harekete geçirirken, yeni yatırımlar da devreye alınıyor. Maritza İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emir Sarıgül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sektörde hareketlenmenin başladığını ve yıl sonunda 1 milyonlu rakamların yakalanacağını ifade etti. Sarıgül “Faizlerin düşmesi ile birlikte insanların alım gücünde yaşanan yükselme, sektörümüze olumlu katkı sağlıyor. Karamsarlığı bir kenara bırakmamız gerekiyor. Türkiye her noktada iyiye gidiyor. Bunu gayrimenkul satışlarından yaşanan gelişmelerden anlamak mümkün. Pandemi sonrası inşaat sektöründe yeni bir rüzgar yakalanacak. Sektörün ekonomiye sağladığı katkının artacağı ve yatırımların hızlanacağı bir döneme giriyoruz” diye konuştu.

Rekor 2021'de kırılacak

2017 yılında sektöründe 1 milyon 300 binin üzerinde bir satış rakamı yakalandığını ifade eden Sarıgül “Bilindiği üzere, 2018 yılında ekonomik olarak zor bir süreç yaşadık. Satışlarda bununda doğru orantılı olarak ciddi anlamda düşüş gösterdi. 2019 yılında ise bir toparlanma sürecine girildi. Yılın yine 1 milyonlu rakamalar üzerinde kapanacağını tahmin ediyoruz Ancak asıl ivme 2020 ve sonrasında yakalanacak. 2017 yılında yaşanan rekorun, 2021 yılında kırılacağını öngörüyoruz” açıklamasında bulundu  

Ciddi ilgi görüyoruz

Maritza İnşaat'ın yatay mimarı üzerine kurgulanan; lüks, konforlu ve insanların hayatına dokunan işlere imza attığını söyleyen Emir Sarıgül “Yüksek katlı binalar inşa etmedik. Projelerimizin tamamı; 4-5 katlı ve 10 ile 20 blok arası arasında değişen büyüklüklere sahip oldu. Maritza Evleri Kavacık, Maritza Konakları İstinye, Maritza Ataşehir Residence, Maritza Loft Sarıyer ile 4 farklı butik projeyi hayata geçirdik. Şimdi yeniden Beykoz'a geri döndük ve Maritza Vadi Evleri Projemizin temelini attık ve inşaatı başlattık” dedi. Bu projenin 20 blok ve 230 daireden oluştuğunu ifade eden Emir Sarıgül “Beykoz'un gözbebeği olan Çubuklu Vadisi'nde yer alan projemize büyük ilgi oldu. 2 ay önce ön talep toplamaya başladık ve projenin yüzde 20'sine yakınını sattık diyebiliriz. Henüz lansman yapmadan gerçekleştirdiğimiz bu performans, bizim adımıza ciddi bir başarı anlamına geliyor” dedi.

Maritza Vadi Evleri Projesinde hafriyat işlerinin devam ettiğini de belirten Emir Sarıgül “Projemizde bu yılın Temmuz ayı gibi satışa başlayacağız. Metrekare fiyatları ortalama 12 bin TL ile 15 bin TL arasında olacak. İstanbul'un incisi olan Beykoz'da 1'inci sınıf bir projeye imza atıyoruz. Kullandığımız ürünlerin kalitesi, sosyal alanlarımız, site yönetimi ve lokasyonu projemizi bölgedeki rakiplerinden büyük farkla ayrıştırıyor. Projemiz, devlet hastanesine 1.5 dakika, özel hastaneye 2.5 dakika mesafede yer alıyor. Sahile 2 dakika, en yakın kolej ve okula 4 dakika mesafede bulunuyor. Sosyal alanları ile fark oluşturan projemizde 5.5 kilometre yürüyüş alanı yer alıyor. Ayrıca ev sahipleri için organik tarım yapabilecekleri ‘hobi bahçeleri' yaptık.  İnsanlar burada, aileleri ile bu keyfi yaşayabilecekler” açıklamasını yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı
  • 03.10.2023 11:19

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı

Kurulduğu 2015 yılından bugüne kadar “Ulaşılabilir Lüks” stratejisiyle İstanbul’ ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."
  • 10.08.2023 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel At ...

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz
  • 03.04.2023 14:30

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum "Ülkemizin en büyük şehir pa ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz
  • 29.03.2023 15:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisan ayından itibaren elektrikte tüm abone ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi
  • 20.03.2023 09:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Peyderpey inşaat çalışmalarına yönelik teme ...

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek
  • 16.03.2023 09:56

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E ...