maritbet girişmaritbet
Yenigün İnşaat, Rusya'da nitelikli projelerde yer alıyor

Yenigün İnşaat, Rusya'da nitelikli projelerde yer alıyor

Federal Olimpik Projesi Sochi Adler Oteli'ni zor iklim şartlarında tamamladıklarını anlatan Yenigün İnşaat Genel Müdürü Fikret Yenigün, bu yıl ise Sochi Olimpiyat Köyü içinde bulunan Adler Eğlence Merkezi ve Chelyabinsk kentinde yer alacak olan Almaz Alışveriş Merkezi inşasını üstlendiklerini açıkladı

Standart üstyapı projelerinin yanı sıra nitelikli altyapı projeleriyle de adından söz ettiren Yenigün İnşaat Sanayi, Rusya'nın zor iklim şartlarında gerçekleştirdiği projelerle dikkat çekiyor. Yenigün İnşaat Genel Müdürü Fikret Yenigün, son olarak 2011 yılı Kasım ayında, Sochi Adler Bölgesi'nde inşaatına başlanan Federal Olimpik Projesi Sochi Adler Oteli'nin tamamlanarak, 2012 yılı Eylül ayı içinde açılışının gerçekleştiğini söyledi. Fikret Yenigün, "62 bin metrekarelik kapalı alana sahip 500 odalı kompleks planlanan zamanda başarı ile tamamlanarak teslim edildi. Bu proje ile şirketimiz ve şantiye yönetimimizin olimpiyat komitesi Olymp Stroy tarafından ödüllendirilmesi ise bizi ayrıca gururlandırdı" dedi. 

Sochi Olimpiyat Köyü içinde farklı bir projede daha yer aldıklarını söyleyen Yenigün, "20.3 hektar arazi üzerinde oyuncak ve park alanları dahil ilgili binalarla birlikte yaklaşık 200 milyon dolar değerindeki Adler Eğlence Merkezi ve Rusya'nın Chelyabinsk kentinde, proje bedeli yaklaşık 225 milyon dolan bulan 213 bin metrekarelik Almaz Alışveriş Merkezi inşasını 2013 yılı üstlenerek, projeyi tamamlamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde bilgi verdi. 

"Önemli referanslar aldık" 

Firmalarının 40 yılı aşkın süredir ulusal ve uluslararası inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini belirten Fikret Yenigün, sadece Rusya'da değil, farkı coğrafyalarda da birçok projeyi başarıyla hayata geçirdiklerine dikkat çekti. İlk kuruluş yıllarında, Milli Savunma Bakanlığı NATO Enformasyon Dairesi Başkanlığı ve Amerikan Ordusu Mühendislik Birimi için yapılan işlerin kendileri için önemli bir referans olduğunu dile getirdi. Yenigün, "Bu yüksek nitelikli işlerin firmamızın ulusal ve uluslararası alanda kazanmış olduğu başarılarının en temel etkenlerinden birini teşkil ettiğini söyleyebiliriz. Bu projelerin yapımı esnasında Afganistan, Özbekistan, Kuveyt ve Kuzey Irak gibi ülkelerde çalıştık. Bu sayede zor koşullar altında etkin bir çalışma disiplini geliştirdik" şeklinde bilgi verdi. 

Yabancı işçi kotaları sıkıntı oluşturuyor 

Rusya pazarında yabancı işçi kotalarındaki kısıtlamaların sürekli karşılarına çıkmasını eleştiren Fikret Yenigün, ayrıca projelerin çoğunun kredili yöntemlerle inşa edilmesinin de risk oluşturduğunu bildirdi. Rusya'da 90'lı yılların başından itibaren çalışmaya başlayarak, önemli üstyapı projelerini hayata geçirdiklerinin altını çizen Fikret Yenigün, "Bunlar arasında ilk Rusya projemiz olmasıyla da prestij kaynağı olan Moskova Gazprom Binası ve son bitirmiş olduğumuz Soçi'nin Adler bölgesindeki beş yıldızlı Sochi Adler Otel yer alıyor. Yenigün takımı, bu referansları sayesinde son derece zorlu iklim ve güvenlik koşullarında uygun çalışma sistemini kurmayı, uygulamayı ve yönetmeyi öğrendi" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Türkiye'de de birçok üstyapı ve altyapı projesinin yüklenimini üstlendiklerini anlatan Fikret Yenigün, "Halkalı Toplu Konutları gibi yüksek katlı bina inşaatlarından, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu gibi spor komplekslerine, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi binalarından çeşitli illerde tamamlanan ilköğretim binalarına, çok sayıda işverene karşı başarılı proje yönetimini kanıtladık. 1993'te ise kendi yatırımımız olan Antalya Belek'te tamamladığımız beş yıldızlı Sentido Zeynep Golf Resort Otel'in işletmesini de üstlenerek, turizm sektörüne adım attık. Türkiye'deki güçlü varlığımızın yanı sıra halen Rusya, Afganistan ve Suudi Arabistan'da devam eden işlerimiz ve temsilciliklerimiz ile hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda üretmeye devam ediyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

"Rusya'daki gündem pazarı hareketlendirecek" 

Rusya'nın sürekli gelişime ve yeniliklere ayak uyduran yapısıyla büyük iş potansiyeli barındırdığının altını çizen Yenigün, "Dünya Ticaret Örgütü'ne katılım, Sochi 2014 Kış olimpiyatları ve 2018 Dünya Kupası gibi organizasyonlara ev sahipliği yapacak olması nedeniyle Rusya potansiyel iş imkanlarını elinde bulunduruyor. Ayrıca Moskova şehir sınırlarının büyütülmesi projesi ile birlikte her alanda iş imkanları genişleyerek devam ediyor. Bu nedenle de komşu ülke Türkiye avantajlı bir ülke konumuna geçiyor" aktarımını yaptı. Ancak yabancı işçi kotalarında kısıtlamaların sürekli karşılarına çıkmasını eleştiren Yenigün, projelerin çoğunun kredili yöntemlerle inşa edilmesinin de risk oluşturduğunu bildirdi. Yenigün, "Diğer bir dezavantaj da Avrupa ve Çinli firmaların devlet olarak kendi kredisini getirmesi sayesinde kendi müteahhidine iş ortamı sağlamasıdır. Türkiye'de ise sadece Exim Bank bu tür bir destek veriyor, o da belli rakamları ve projeleri kapsıyor. Bu sorunların bir kısmının çözümü dahi Türk firmalarına büyük ivme kazandıracak" değerlendirmesini yaptı. 

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İskenderun Limanı'nda çıkan yangına Rus uçağı böyle müdahale etti!
  • 09.02.2023 11:13

İskenderun Limanı'nda çıkan yangına Rus uçağı böyle müdahale etti!

İskenderun Limanı'nda çıkan yangını söndürme çalışmasına katılan Be-200 yangın s ...

Rusya, Macaristan'da yeni nükleer reaktörler kuracak!
  • 28.08.2022 11:36

Rusya, Macaristan'da yeni nükleer reaktörler kuracak!

Rusya'nın Macaristan'da iki yeni nükleer reaktör inşa edeceği bildirildi. ...

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!
  • 10.03.2022 12:52

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sürecinde Avrupa’nın ambargo uyguladı ...

İspanyol tekstil devi Inditex'ten flaş Rusya kararı!
  • 06.03.2022 08:50

İspanyol tekstil devi Inditex'ten flaş Rusya kararı!

İspanyol tekstil firması Inditex, Ukrayna'yı işgalinden dolayı Rusya'yı boykot e ...

Yenigün İnşaat, Kamerun'un en büyük ve en lüks stadyumunu inşa etti
  • 27.09.2021 15:36

Yenigün İnşaat, Kamerun'un en büyük ve en lüks stadyumunu inşa etti

Kamerun'un ekonomi başkenti Douala'da Türk müteahhitler tarafından inşa edilen " ...

"Türkiye, Demir İpek Yolu’nun en stratejik bağlantı noktası haline geldi"
  • 29.01.2021 15:18

"Türkiye, Demir İpek Yolu’nun en stratejik bağlantı noktası haline geldi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rusya'ya ilk blok ihracat treni ...