maritbet girişmaritbet
Yeni Karesi Projesi tanıtıldı

Yeni Karesi Projesi tanıtıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 bin 400 konutun inşa edileceği "Yeni Karesi" Projesi düzenlenen törenle kamuoyu ve basına tanıtıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, artan istihdam ile oluşan konut talebini karşılayarak, sürdürülebilir şehirleşmeyi sağlamak üzere geliştirilen 2400 konutluk "Yeni Karesi" projesi tanıtım programı geniş bir katılımla kamuoyu ve basına tanıtıldı.

"Balıkesir'i 2023' hazırlıyoruz"

Balıkesir'in planlı kentleşme hamlesini yıllardır yapamadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur "Gerçeği konuşmak gerekirse kent merkezimiz kasaba görünümünde, çamlık tepesinden baktığınızda göreceğiniz tek şey beton yığınları. Göreve geldiğimiz günden beri, Balıkesir'i Türkiye'nin 2023 vizyonundaki rolüne hazırlıyoruz. İzmit Körfez geçişi, İstanbul-İzmir otoyolu ve Çanakkale Köprüsü halkasının kesişimin de Balıkesir var. Sanayi, turizm ve lojistik alanlarında Balıkesir'e büyük yatırımlar gelecek. Jeolojik etütler ve imar planı çalışmaları ile bunun zeminini hazırlıyoruz. Bir kentte ticari ve sınai her faaliyetin ilk şartı uygun fizik mekan üretmektir. Bizim görevimiz her yatırıma uygun atmosferi ve şartları oluşturmak. Elbette bunu yaparken; bu yatırımlarla oluşacak istihdamın, nüfusun yaşayacağı alanları tasarlamalıyız. Geleceğe çok daha ferah çok daha yeşil bir Balıkesir bırakmalıyız. Deprem bölgesindeki Balıkesir'de yaşam alanlarını sağlam zeminlere yeni binalara taşımalıyız. Bu vizyon ve gaye ile Balıkesir'in geleceğini planlarken elbette birikmiş ve güncel sorunları da derhal çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur

Balıkesir'in sürdürülebilir kentleşme hareketinin hayata geçirilecek bu projeyle start vereceklerinin altını çizen Başkan Uğur " Yeni bir şehircilik anlayışıyla yepyeni bir kent kuruyoruz. Böylelikle hak sahiplerinin 25 yıldır süren problemlerini de ortadan kaldırıyoruz" şeklinde konuştu.

BALIKESİR'E DE BU YAKIŞIR

Projenin kurulacağı bölge hakkında da bilgiler veren Başkan Uğur "Proje alanımız, Edremit çevreyoluna 500 metre mesafede. Şehir merkezine 3,5 kilometre, şehre hakim bir tepede. Zemini sağlam, havadar, şehir manzarasına karşı, Kaz dağlarının esintisini alan bir konumda. İşte, Balıkesir'in yeni yaşam alanlarının ilk adımı Yeni Karesi. Balıkesir'in ışıklarının izleneceği, keyifli bir yaşam alanı" ifadelerini kullandı.

Yeni Karesi Projesi

Türk aile yapısına uygun daireler

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü; Projemiz 2 etaptan oluşuyor. Toplam 2400 konut, Projede, 54 dönüm park ve rekreasyon alanı var. 2.300 metrekare sağlık tesisi, 2.000 metrekare cami, 6.000 metrekare okul, olmak üzere 64.000 metrekare sosyal donatı alanı var. Konut blokları 147.000 metrekare alanda bulunuyor. 1.etap, toplam 107 dönüm alan üzerinde inşa edilecek. 6 farklı blok ve 11 farklı tip daire var, toplam 27 blok. Türk aile yapısına uygun daireler, birbirinin önünü kapatmayacak şekilde tasarlandı. Çocuk oyun alanları. Parklar, geniş yollar ve spor alanları, bloklar arasına dağıtıldı. site güvenliğiyle, mahalle samimiyetini buluşturan, yeni bir konsept geliştirdik, komşuluk ölmeyecek, selamlaşma bitmeyecek. Çocuklar yollarda değil, geniş bahçelerde ve parklarda oynayacak. Balıkesirli hemşerilerimin, 10. kattaki balkonunda, manzaraya karşı kahve içme keyfini yaşamasını istiyorum. Otoparkları ve oyun alanları ile sağlam zeminde kurulu, sağlam konutlar.” İfadelerini kullandı. 

Yeni Karesi Projesi'nin ilk etabı 6 farklı blok tasarımından oluşuyor. 11 tip konut seçeneği bulunan projede 2+1'ler 70 metrekare, 3+1'ler 90 ila 150 metrekare, 4+1'ler ise 170 metrekare şeklinde tasarlandı. 

Tanıtım törenine ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni Karesi Projesi tanıtıldı
  • 16.10.2015 14:58

Yeni Karesi Projesi tanıtıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 bin 400 konutun inşa edileceği "Yen ...

Yeni Karesi Projesi yarın görücüye çıkacak!
  • 15.10.2015 13:03

Yeni Karesi Projesi yarın görücüye çıkacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle inşa edilen Yeni Karesi Projesi h ...