maritbet girişmaritbet
Yastık altı birikimle ev sahibi olunabilir mi?

Yastık altı birikimle ev sahibi olunabilir mi?

Yastık altı olarak tabir edilen bireysel tasarruf yöntemleriyle şimdiki şartlarda ev sahibi olmanız mümkün mü?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), son dönemde yaptığı araştırmaya göre; Türkiye'de tasarruf oranı yüzde 24,8 hane halkının tasarruf oranı ise yüzde 9,4 tasarruf oranlarının düşük seviyelerde olması, ülke insanının kazancıyla doğru orantılı olmakla birlikte tasarruf konusunda da ülke olarak bilinç düzeyimiz yeterli seviyede değil. Bugün, bireysel birikimleriyle ev sahibi olmakta zorlanan bireyleri tek çatı altında birleştirerek kolektif bir güç oluşturan Birevim, 160 aya varan taksit imkanıyla dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını kolaylaştırıyor.

Kirada yaşayanlar ve hayalinde daha büyük bir ev özlemi çekenler, sıklıkla ‘ev sahibi' olma isteğini dile getiriyor. Yıllar boyunca ev parası biriktirmek için çalışıyor, zamanı geldiğinde ise bunu fırsata dönüştürmek için bekliyor. Peki, yastık altı dediğimiz bireysel birikimlerle ev sahibi olmak mümkün mü? Birevim'e göre bu pek mümkün değil. Çünkü bireysel tasarruf yöntemleriyle günümüz şartlarında ev sahibi olmak onlarca yıl süren çok uzun ve meşakkatli bir birikim deneyimi gerektiriyor. Aynı zamanda bireyin tasarruflarının amacına ulaşmasına dönük inancı zaman içerisinde hızla düşüyor.

“Bireylerin küçük birikimlerini ülke ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz”

Bu bilinçle toplumun sorunlarına sosyolojik açından bakarak projeler geliştiren Birevim, 160 aya varan taksit imkanıyla bireysel birikimleriyle ev sahibi olmakta zorlanan bireylerin ev sahibi olmasını kolaylaştırıyor. Tasarrufların doğru şekilde planlanması ve yönlendirilmesi konusunda profesyonel bir destek alamayan yatırımcıların ki bu oran neredeyse Türkiye'nin yüzde 70'lik kısmına tekabül etmektedir, bireysel birikimlerle ev sahibi olamadığının altını çizen Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi “İnsanlar yıllarca ev sahibi olma umuduyla birikim yapıyor. Fakat günümüzde artan ev fiyatları ve buna bağlı olarak artan banka faizleri bireylerin ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Yıllarca ev sahibi olma umuduyla birikim yapan insanlar, ya bir ev parası kadar faiz ödemek durumunda kalıyor ya da ev almaktan vazgeçiyor. Biz Birevim olarak bunun olmasını istemiyoruz. Müşterilerimizin peşinat ödemeden ev sahibi olması için çalışıyor, yastık altında saklayacakları para ile ev sahibi olmanın yolunu gösteriyoruz” dedi. 

“Faizsiz çözümler geliştirerek sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz”

Kolektif bir şuurla  ‘bir evim olsun diyen' milyonlarca insanın hayatını değiştirmek isteklerini sözlerine ekleyen Çiftçi, ”Bireylerin küçük birikimlerini ülke ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz. Bunun için de faizsiz çözümlerimiz, güçlü sermayemiz, teknolojik altyapımız ve yenilikçi yaklaşımımızla ev satın almada tasarruf devri başlatıyoruz. Ve bu faizsiz çözümleri geliştirerek sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), son dönemde yaptığı araştırmaya göre; Türkiye'de tasarruf oranının yüzde 24,8,  hane halkının tasarruf oranının ise yüzde 9,4 oluğunu hatırlatan Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, Birevim'in müşterilerine sunduğu 10 yıldan daha uzun taksitlendirme imkanıyla bireylerin küçük birikimlerini ‘ev'e dönüştürme fırsatı sunduğunu söyledi. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yastık altı birikimle ev sahibi olunabilir mi?
  • 01.03.2017 10:01

Yastık altı birikimle ev sahibi olunabilir mi?

Yastık altı olarak tabir edilen bireysel tasarruf yöntemleriyle şimdiki şartlard ...