maritbet girişmaritbet
"Yapı sektörü, yatırımlar için yeni hükümeti bekliyor"

"Yapı sektörü, yatırımlar için yeni hükümeti bekliyor"

SVR Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çubukçu, seçim döneminin sektörü etkilediğini, hükümetin kurularak ekonomiye yön verilmesi gerektiğini belirtiyor.

SVR Group adına gayrimenkul sektörünün beklentileri hakkında görüş bildiren SVR Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çubukçu, seçim döneminin sektörü ciddi ölçüde etkilediğini, taşların yerine oturması için hükümetin bir an önce kurularak ekonomiye yön verilmesi gerektiğini belirtiyor. Çubukçu, 2015 sonuna kadar sektörün öncelikli işinin mevcut projelerin tamamlanması ve satışların gerçekleştirilmesi olduğunu kaydediyor.

Emlak sektörünün güçlü kuruluşlarından SVR Gayrimenkul Yatırım Group adına konuşan Rochel Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çubukçu, her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de ekonominin içinde bulunduğu seçim ortamından etkilendiğini, ancak özellikle yatırımı uzun perspektifli olan ve güven ortamına ihtiyaç duyan gayrimenkul sektörü açısından istikrarın büyük önem taşıdığını, dolayısıyla bir ayını geride bıraktığımız seçim atmosferinin ardından hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini belirtiyor.

Türkiye ekonomisinin kırılganlık bakımından ciddi riskler taşımadığı yönündeki genel yaklaşımın yerli ve yabancı yatırımcılar için umut verici olduğunu kaydeden Çubukçu, hükümetin hızlı bir kuruluş sürecine girmesine paralel olarak yeni projelerin ve el değiştirmelerin süratle gerçekleşeceğine vurgu yapıyor. 

SVR Group olarak sürdürdükleri projelere de değinen Çubukçu, Göztepe'de yatırımlarına devam ettikleri Business İstanbul'un 2015 yılı için planlanan yatırımlarının plana uygun olarak sürdüğünü ifade ederek, projenin büyüklüğü ve özellikleri göz önüne alındığında seçim atmosferine rağmen projeye olan yoğun ilgide herhangi bir sapma olmadığını belirtiyor. Uluslararası tecrübeyle inşa edilen Business İstanbul'un Türkiye genelinde gayrimenkul sektörünün en önemli yatırımlarından biri olduğunu dile getiren Çubukçu, projenin eşsiz bir lokasyonda yer almasının bunun en önemli nedeni olduğunu kaydediyor.

Uluslararası birçok firmanın lokasyonu ve A plus özellikleri nedeniyle Business İstanbul'da kiracı ya da mal sahibi olarak yer almak istediğini belirten Çubukçu, bugüne kadar kapalı sistemle sadece yurtdışı yatırımcılara satış gerçekleştirdiklerini, yakın zamandan beri ise yurtiçi yatırımcılarla görüşmelere başladıklarını söylüyor.

Ekonominin acilen raya girmesi gerek

2015 yılının sonuna kadar gayrimenkul sektöründe yer alan firmaların başlamış oldukları projeleri sonlandırması ve satışları gerçekleştirmelerinin en öncelikli gündem maddesi olduğuna dikkat çeken Çubukçu, sektörün yeni projeler geliştirmesi ve tekrar canlılık kazanması için hükümetin derhal kurulması ve güven tazelemesi gerektiğine vurgu yapıyor. 

Kurulacak yeni hükümetin ekonomiye el atıp taşları tekrar yerine oturtması ve büyüme için yapısal reformlara yeniden başlaması gerektiğini ifade eden Çubukçu, yetkililerin görevlerine başlamalarıyla birlikte kentsel dönüşün süreçlerine öncelik vereceklerini öngördüğünü belirtiyor. Kentsel dönüşüm sürecinin sektörün ve ekonominin büyümesi için önemli fısatlar sunduğunu dile getiren Çubukçu, güven ortamının sağlanmasıyla birlikte satışlarının önünün açılacağını, yabancı yatırımcıların ise değerlenen döviz fırsatından yararlanarak yatırımlarına kaldıkları yerden devam edeceklerine inandığını söylüyor. 

10 yıl yoğun yatırım gerekli

Türkiye'de çarpık yapılaşmadan ve genç nüfusun taleplerinden kaynaklanan konut ihtiyacının karşılanması için sektörün en az 10 yıl yoğun bir yatırım faaliyeti yürütmesi gerektiğini belirten Çubukçu, burada dikkat edilmesi gereken kilit noktaların nitelikli konut ve doğru lokasyon olduğunu kaydediyor. 
 
Gayrimenkul sektöründe karlılığın günümüzün beklentilerine karşılık gelecek şekilde sürekli değişime ve yenilenmeye bağlı olduğuna vurgu yapan Çubukçu, bu konuda olumlu gelişmeler yaşandığını, Türkiye gayrimenkul sektörünün son yıllarda hayata geçirdiği kaliteli projelerin oluşturduğu fark sayesinde artık nitelikli yapı alanında dünyada adından sıkça söz ettiren bir geliştirici konumuna yükseldiğini de sözlerine ekliyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yapı sektörü, yatırımlar için yeni hükümeti bekliyor"
  • 14.07.2015 10:44

"Yapı sektörü, yatırımlar için yeni hükümeti bekliyor"

SVR Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çubukçu, seçim döneminin sektörü etkilediğini, hü ...